Το Apple Watch με ενσωματωμένη εφαρμογή ECG γραφήματος

Το τελευταίο καιρό η βιομηχανία στα wearable έχει επικεντρωθεί στη καταγραφή μετρήσεων στο τομέα των σπορ. Όμως καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία οι εταιρίες ανακαλύπτουν νέους τρόπους εφαρμογής της στα προϊόντα τους. Η Apple με τη νέα εφαρμογή της καταγραφής ECG (ηλεκτροκαρδιογράφημα) στο Apple Watch καταφέρνει να σώζει ζωές.

Η λειτουργία ECG η οποία θα ενεργοποιηθεί με την ενημέρωση watchOS 5.2, λειτουργεί με ηλεκτρόδια που βρίσκονται ενσωματωμένα στο πίσω μέρος του Apple Watch. Η ενεργοποίηση και ο συγχρονισμός με την εφαρμογή Health iOS γίνεται αφού φορεθεί το Apple Watch και τοποθετήσουμε το δάχτυλο στο πάνω μέρος για να γίνει η πρώτη μέτρηση. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό είναι η ειδοποίηση ακανόνιστου ρυθμού. Ενεργοποιόντας αυτή τη λειτουργία η εφαρμογή λαμβάνει μετρήσεις ανα χρονικά διαστήματα και σε περίπτωση ανωμαλίας ειδοποιεί το κάτοχο.

Το γεγονός ότι η Apple πήρε έγκριση από το FDA στις ΗΠΑ και έλαβε σήμα CE από το Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΕΑ) δίνει εγγύτητα και αξιοπιστία στην εφαρμογή.

Σε κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει το Apple Watch καταγράφει 98,3% ευαισθησία στην ταξινόμηση AFib και 99,6% στην ακρίβεια ταξινόμησης ιγμορίδιου ρυθμού σε ταξινομημένες μετρήσεις. Ακόμη, στην έκθεση του πανεπιστημίου ιατρικής Stanford διαπιστώθηκε ότι μόνο το 0.5% των συμμετεχόντων έλαβε ακανόνιστες ειδοποιήσεις παλμών (μεγάλο ποσοστό) αλλά θα γίνουν περισσότερες βελτιώσεις.

Ποιά η γνώμη σας για τη καινούργια εφαρμογή του Apple Watch ; Πείτε μας στα σχόλια

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Δωρεάν το αναβαθμισμένο Five Nights at Freddy’s World