Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «ΠΩΣ να αντέξεις τέτοια ΞΕΝΕΡΑ σε τέτοιο παιχνίδι | Game Recap #160»

Τί θα ισχύει με τα περιφερειακά του PS4 στο PS5;

Η Sony ξεκαθαρίζει το τοπίο

Η Sony μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, ανακοίνωσε τι θα συμβεί με τα περιφερειακά του PS4 στο πολυαναμενόμενο PS5 και τη λειτουργία τους με τη νέα κονσόλα.

Συγκεκριμένα, το DualShock 4 καθώς και όλα τα υπόλοιπα περιφερειακά από άλλους κατασκευαστές θα είναι συμβατά με το PS5 αλλά μόνο σε backwards compatible παιχνίδια. Η εταιρεία έκανε ξεκάθαρο ότι τα παιχνίδια του PS5 πρέπει να επωφεληθούν από τις νέες δυνατότητες και λειτουργίες της πλατφόρμας αλλά και του DualSense χειριστηρίου. Επιπροσθέτως, η PlayStation Camera του PS4 θα είναι και εκείνη συμβατή με το PS5 για τα PS VR παιχνίδια με ένα συγκεκριμένο αντάπτορα που θα δίνεται εντελώς δωρεάν αν είστε κάτοχος του VR headset (χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο το πώς θα δοθεί).

Μέσα από το επίσημο blog της έδωσε τις εξής πληροφορίες:

  • Τα ειδικά περιφερειακά, όπως τα επίσημα licensed racing wheels, arcade sticks και flight sticks, θα λειτουργούν με τα παιχνίδια του PS5 και τα υποστηριζόμενα παιχνίδια του PS4.
  • Τα Platinum και Gold Wireless Headsets, καθώς και τα ακουστικά τρίτων κατασκευαστών που συνδέονται μέσω USB ή audio jack, θα λειτουργούν στο PS5 (η εφαρμογή των ακουστικών δεν είναι συμβατή με το PS5).
  • Το ασύρματο χειριστήριο DualShock 4 και τα άλλα χειριστήρια τρίτων κατασκευαστών με επίσημη άδεια θα λειτουργούν μόνο με τα υποστηριζόμενα παιχνίδια backwards compatible του PS4.
  • Τα PS Move Motion Controllers αλλά και το PlayStation VR Aim Controller θα λειτουργούν με τα υποστηριζόμενα PS VR παιχνίδια στο PS5.

Τέλος, η Sony αναφέρει πως υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργούν όλα τα επίσημα περιφερειακά ή από άλλες εταιρείες του PS4 στο PS5. Καλό είναι να γίνει έλεγχος συμβατότητας με το κατασκευαστή καθώς ενδέχεται να υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!