Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ των TGA 2023 και το νέο God of War Ragnarök: Valhalla | Game Recap #148»

The Debt – Το Χρέος Review

the-debt_mirren_poster

Δεν έχει μόνο η Ελλάδα χρέη!

Η αποστολή

Στο παρόν και στο παρελθόν διαδραματίζεται η πλοκής της τανίας  καθώς αφηγείται την ιστορία τριών Ισραηλινών πρακτόρων της Μοσάντ στα τέλη της δεκαετίας του ’70 που έχουν σταλεί να εκπληρώσουν μία αποστολή ύψιστης εθνικής σημασίας που θα είχε τεράστιο αντίκτυπο σε ολόκληρο το Ισραήλ.

Αποστολή τους λοιπόν, είναι να απαγάγουν ένα πρώην σφαγέα των Ναζί τον Dr. Dieter Vogel (Jesper Christensen) που ευθύνεται για τις δολοφονίες χιλιάδων Εβραίων και πλέον εργάζεται στην Γερμανία ώς γυναικολόγος με σκοπό να τον φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης.Η Rachel (Jessica Chastain), ο Stephan (Marton Csokas) και ο David (Sam Worthington), οι τρεις πράκτορες της Μοσάντ,θα οργανωθούν, θα ερωτευτούν και θα δράσουν με σκοπό την επιτυχία της αποστολής τους.

THE DEBT

Εντυπώσεις

Η ταινία είναι γυρισμένη από τον σκηνοθέτη John Madden και η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν επιτυγχάνεται άκρως ικανοποιητικά και υποδειγματικά.Στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας επικρατεί έντονο το αίσθημα της αγωνίας, προσωπικά το ενδιαφέρον έμεινε αμείωτο μέχρι το τέλευταίο δευτερόλεπτο, ενώ η δράση σε καμμία σκηνή δεν υπερβάλλει.Οι δε πρωταγωνιστές καταφέρνουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό καθώς οι ερμηνίες τους είναι εξαιρετικές αποτυπώνοντας επιτυχημένα την ιδιατερότητα του χαρακτήρα που υποδύονται  και αποτελούν το γερό χαρτί της ταινίας.

Αποτελεί μία ιδανική πρόταση σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μία ταινία καλογυρισμένη χωρίς υπερβολές και με εξαιρετικές ερμηνίες, αφηγώντας μία ιστορία που σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Trailer:

 

Η ταινία προβλήθηκε το 2011 στην Ελλάδα με τίτλο “Το Χρέος”

Bαθμολογία: 8.5

b8.5

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!