Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Ώρα ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ Μεγάλων Παιχνιδιών | Game Recap #156»
The Bunker_20161008173846

The Bunker

Μαμά, μαμά, μου ‘φάγαν το μπιφτέκι μου!


Όσο μπορώ να θυμηθώ, δεν μπορώ να επαναφέρω στη μνήμη μου παιχνίδι που έπαιξα σε κονσόλα και να μοιάζει με το The Bunker. Όλες οι αναμνήσεις έχουν να κάνουν με την παιδική μου ηλικία και με παιχνίδια σε PC όπως το Black Dahlia αλλά και ελληνικές προσπάθειες όπως το Θεωρίες Συνομωσίας. Όσοι έχετε ακούσει ή καλύτερα παίξει αυτά τα παιχνίδια, καταλαβαίνετε ότι το The Bunker κινείται στο ίδιο μήκος κύματος και αποτελεί ένα Live-Action Adventure που αναπτύχθηκε από τις Splendy Games και Wales Interactive και κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα, Σεπτέμβριο του 2016, για PS4, Xbox One και PC, εγώ συγκεκριμένα έπαιξα το παιχνίδι στο PS4.

Το The Bunker αφηγείται με τον πλέον κινηματογραφικό τρόπο μία τραγική κατάσταση, όπου μία ομάδα κυβερνητικών και στρατιωτικών απομονώνονται οργανωμένα τη δεκαετία του ’80 σε ένα βρετανικό καταφύγιο προκειμένου να επιβιώσουν από την μολυσμένη ατμόσφαιρα, συνέπεια της πυρηνικής καταστροφής που υπέστη ο έξω κόσμος. Κάπου στο 1986 γεννιέται ο John, Γιαννάκης από εδώ και πέρα, με τα playable γεγονότα να λαμβάνουν τόπο 30 χρόνια μετά με σπασμοδικά flashbacks προκειμένου να συνδέσουμε τα κομμάτια της έξυπνης και ευρηματικής, κατά την άποψή μου, ιστορίας. Ο Γιαννάκης μεγαλωμένος όλα αυτά τα χρόνια στο καταφύγιο, χαρακτηρίζεται από τέσσερα πράγματα, ανασφάλεια, φόβο, άγνοια και ατσουμπαλίαση. Φανταστείτε τον λοιπόν με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, να βρίσκεται πλέον μόνος του στο καταφύγιο και να πρέπει να επιβιώσει. Το σενάριο όπως σας είπα είναι καλό, η υποκριτική των ηθοποιών, τα σκηνικά και τα κοστούμια αξιοπρεπέστατα με μελανό σημείο το σύντομο της διάρκειας. Εάν παίξετε με σκοπό να το εξερευνήσετε δεν θα χρειαστείτε βαριά πάνω από τέσσερις ώρες.

Τέσσερις ώρες, που οφείλεται και στον αργό, πολύ αργό, ρυθμό που εξελίσσεται το παιχνίδι. Όχι τόσο στην ξεδίπλωση του σεναρίου αλλά στην κίνηση, ακόμα και του κέρσορα. Γι’ αυτό βασική συμβουλή μου, μόλις ξεκινήσετε το παιχνίδι, βάλτε το sensitivity στο max, δηλαδή από το 1.0 στο 2.0. Μπορεί να μην είναι game changer επιλογή αλλά θα βελτιώσει τα πράγματα κατά πολύ. Θεωρώ ότι λόγω κέρσορα στην οθόνη, η πιο σοφή επιλογή για να παίξει κάποιος το παιχνίδι είναι σε PC με το κλασσικό ποντίκι καθώς η κίνηση με τους αναλογικούς μοχλούς δεν αποτελεί και την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Από εκεί και πέρα, οι σκηνές είναι τραβηγμένες σε Full HD ποιότητα και η επεξεργασία που έχει δεχθεί η εικόνα είναι, για το χαμηλό μπάτζετ της παραγωγής, ικανοποιητικότατη.

Αυτό που οφείλει να κρατήσει κανείς από το The Bunker, είναι η πρωτοτυπία που το χαρακτηρίζει και αν καταφέρετε να ξεπεράσετε τα παραπάνω προβλήματα και αρνητικά τότε θα το ευχαριστηθείτε. Μία βασική ακόμη προϋπόθεση είναι να σας αρέσουν, όχι απαραίτητα σε υπερβολικό βαθμό, τα point and click adventures. Τα €20 που κοστίζει αυτή τη στιγμή στο PlayStation Store τα θεωρώ, ξεκάθαρα, υπερβολικά αλλά με μία έκπτωση τιμής στο μισό και ακόμη περισσότερο, θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε. Άλλωστε είναι και διάχυτη μία αίσθηση ότι οφείλουν τέτοιες προσπάθειες την στοιχειώδη υποστήριξή μας.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PS4
Είδος: Live-Action Adventure
Κυκλοφορεί για: PS4, Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/09/2016
Εκδότριες εταιρείες: Wales Interactive, Green Man Gaming Publishing, Channel 4
Εταιρείες ανάπτυξης:  Wales Interactive, Splendy Games

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!