Τέλος το PS Vita και από την Ιαπωνία και τα σενάρια διαδοχής

Όλοι γνωρίζουμε το PS Vita. Το φορητό μηχάνημα στο οικοσύστημα της Sony που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το Δεκέμβριο του 2011 παρέα με αρκετά εντυπωσιακά παιχνίδια στο λανσάρισμα του όπως το Uncharted: Golden Abyss το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές και αποτελούσε και system seller αρχικά. Τον περασμένο Σεπτέμβρη η Sony επιβεβαίωσε ότι θα τερματίσει την παραγωγή του PS Vita μέσα στο 2019. Ο senior vice president της Sony Interactive Entertainment, Hiroyuki Oda, επιβεβαίωσε ότι η Sony δεν έχει σχέδια για διάδοχη φορητή κονσόλα σε συνέντευξή του στο Ιαπωνικό περιοδικό Famitsu στο Tokyo Game Show 2018.

“Στην Ιαπωνία θα συνεχίσουμε την παραγωγή μέχρι το 2019. Από εκεί και έπειτα οι αποστολές θα σταματήσουν.”  είχε πει μεταξύ άλλων.

Πλέον στο επίσημο Site της Sony στην Ιαπωνία  στα δύο τελευταία εναπομείναντα μοντέλα PS Vita, PCH-2000 ZA11 Black και PCH-2000 ZA23 Aqua Blue, έχει τοποθετηθεί η ένδειξη ότι η παραγωγή σταματάει σύντομα.

Το PS Vita είχε αντιπαρατεθεί στην αγορά με το Nintendo 3DS ως ένα πιο δυνατό μηχάνημα αλλά απέτυχε να πετύχει το στόχο του μη έχοντας δυναμική ΑΑΑ υποστήριξη τόσο από 3rd party Studios αλλά και από τη μαμά Sony. Υπήρξε ωστόσο ένα αξιόλογο μηχάνημα, αρκετά ποιοτικό, που αποτέλεσε σπίτι πολλών indie developers και παιχνιδιών. Μακάρι μελλοντικά η Sony να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο στην κατηγορία αυτή αλλά με τις πωλήσεις του PS4 να είναι στα ύψη μάλλον αυτό φαντάζει προς το παρόν ουτοπικό.

Εσείς είχατε PS Vita; Ποια η άποψή σας τώρα που κλείνει αυτός ο κύκλος για το PS Vita; Περιμένουμε να τις ακούσουμε.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Trials Rising