Συνεργάτες της Microsoft άκουγαν του χρήστες Xbox One στα σπίτια τους

Συμφωνα με δημόσιευμα του Vice Motherboard το οποίο κυκλοφορεί τις τελευταιες ώρες ειναι πως συνεργάτες της Microsoft είχαν πρόσβαση σε ηχογραφήσεις διαφόρων κατόχων του Xbox και άκουγαν συνομιλίες μέσα από την προσωπική ζωή του καθενός. Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλές φορές οι ηχογραφήσεις ενεργοποιούνταν κατόπιν φωνητικής εντολής του χρήστη όπου είχαν ως αποτέλεσμα την ηχογράφηση των συνομιλιών.

Όπως ξέρουμε μέσα από συνδυασμένες λέξεις που θα πούμε στο Xbox ξέρουμε ότι ενεργοποιεί την ηχογράφηση για τις συγκεκριμένες όμως εντολές.  Παρόλο που η Microsoft μπορούσε να καταγράψει τις συνομιλίες αφού ενεργοποιηθούν πρώτα από τον χρήστη οι τυχαίες ηχογραφήσεις και χωρίς εντολή ήταν ένα πρόβλημα. Βέβαια εδώ και καιρό δύο εργαλεία που επέτρεπαν την εγγραφή του ήχου ήταν το Kinect το οποίο εγκατήληφθηκε αλλά και η Cortana η οποία σύντομα θα αφαιρεθεί από το Xbox.

Επίσης η Microsoft όπως εξήγησε στο Vice Motherboard πολλές φορές προβαίνουν στην καταγραφή του ήχου και συλλέγουν δεδομένα ώστε να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες με δυνατότητα φωνής.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Top 5 παιχνιδιών για το Μάρτιο