Super Smash Bros. Ultimate

To Super Smash Bros. Ultimate ήρθε για να μείνει.


To Super Smash Bros. άνοιξε τις πόρτες του στο μακρινό παρελθόν και το Nintendo 64, έκτοτε όλοι οι υποστηρικτές του έχουν αποδείξει ότι το να έχεις αντίπαλο τον Pikachu ή τον Mario σε μια πίστα μάχης δεν είναι τόσο γλυκό όσο ακούγεται. Με το Super Smash Bros. Ultimate η Nintendo μας δίνει τον μεγαλύτερο τίτλο της σειράς με 74 χαρακτήρες που στο μέλλον θα αυξηθούν αλλά και με τις περισσότερες πίστες που έχουμε δει ποτέ. Εκτός από την νοσταλγία η εταιρία ελπίζει να αποκτήσει ένα ευρύτερο κοινό μέσω του υπερ-επιτυχημένου Nintendo Switch και όπως όλα δείχνουν το νέο παιχνίδι της σειράς ήρθε για να μείνει.

Ο τίτλος έχει ένα adventure mode ονόματι World of Light και μέσω αυτού προσπαθούμε να σώσουμε τους χαρακτήρες πολεμώντας τα κακά πνεύματα που έχουν καταλάβει τον κόσμο. Μέσω του adventure mode ξεκλειδώνουμε τα νεόφερτα Spirits (1200 περίπου) τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ώρα της μάχης για να μας δώσουν κάποιες έξτρα δυνάμεις. Εκτός από αυτό ξεκλειδώνουμε και το roster του τίτλου καθώς όπως σε όλα τα Super Smash Bros οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι κλειδωμένοι και πρέπει να τους νικήσουμε σε μάχη για να μας ακολουθήσουν. Να πω εδώ ότι το συγκεκριμένο story mode δείχνει την αγάπη των δημιουργών για τον τίτλο τους καθώς μέχρι και οι χάρτες του κόσμου έχουν απίστευτη λεπτομέρεια και αλλάζουν ανάλογα με το θέμα των χαρακτήρων. Τα Spirits αν και πολλά θα τα ξεκλειδωθούν αρκετά γρήγορα και ανάλογα με το ποιο θα επιλέγουμε για βοηθό θα ανεβαίνει level και θα γίνεται πιο δυνατό. Να πω τέλος ότι το World of Light μπορεί να είναι ο πιο αργός τρόπος του παιχνιδιού για να ξεκλειδώσετε το roster του τίτλου αλλά μέσω αυτού θα μάθετε πολλά για τους μηχανισμούς του και τα διάφορα είδη χαρακτήρων.

Όσον αφορά τώρα το gameplay οι παλαίμαχοι του είδους θα νιώσουν κατευθείαν στο σπίτι τους και δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, αλλά είπαμε ότι ο τίτλος έχει ως σκοπό να βάλει και άλλον κόσμο στις τάξεις του. Η πολύ προσεκτική ανάπτυξη μαζί με ένα training mode να το πιεις στο ποτήρι είναι τα δύο συστατικά της επιτυχίας. Όπως ήδη γνωρίζουμε τα Super Smash Bros. δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ μπάρα ζωής για τον χαρακτήρα αλλά έχουν ένα ποσοστό που ανεβαίνει ανάλογα με το damage που δέχεται. Σκοπός μας είναι να μεγαλώσουμε με επιθέσεις το συγκεκριμένο ποσοστό του αντιπάλου έτσι ώστε να των πετάξουμε εκτός πίστας και να κερδίσουμε τον αγώνα. Αυτό αν και είναι όσο απλό όσο ακούγεται με την πάροδο των ωρών και την μεγαλύτερη δυσκολία των αντιπάλων θα καταλάβετε ότι δεν είναι και τόσο απλό να γίνεται ο master του είδους. Κάπου εδώ μπαίνει η λεγόμενη competitive φύση του τίτλου για την οποία θα πρέπει να δαπανήσετε πολύ κόπο και πολύ ιδρώτα για να εξελιχθείτε. Το σημαντικό σε όλο αυτό είναι ότι το εθιστικό gameplay του Super Smash Bros. θα σας κάνει να το έχετε ως στόχο από μόνοι σας.

Competitive χωρίς multiplayer δεν γίνεται… Έτσι η Nintendo έδωσε ένα χορταστικό online mode με μοναδικό μελανό σημείο για ακόμη μια φορά την Online συνδρομητική της υπηρεσία. Το να βρείτε κάποιον αντίπαλο είναι εύκολο και γρήγορο αλλά πολλές φορές η φύση της υπηρεσίας μπορεί να δώσει lag και κολλήματα που σε ένα competitive παιχνίδι όπως αυτό μπορούν να αποβούν μοιραία για την εξέλιξη του ματς. Πέρα από το online όμως το Super Smash Bros. έχει γίνει πασίγνωστο και για το couch co-op που προσφέρει στιγμές άπειρου γέλιου και μάχης. Εκτός από τις πατροπαράδοτες μάχες του τίτλου μας δίνετε και η επιλογή να παίξουμε 3v3 ή και 5v5 με τους φίλους μας. Όπως καταλαβαίνετε οι συγκεκριμένες επιλογές δημιουργούν χαμό μέσα στην πίστα και οι κινήσεις σας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μάχης. Τέλος, υπάρχει και το Smashdown Mode στο οποίο οι παίκτες επιλέγουν διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε γύρο αποκλείοντας αυτούς που είχαν στον προηγούμενο. Αυτό το Mode είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθετε όλους του χαρακτήρες καθώς η επιλογή κάποιου βασικού είναι το πιο βασικό κομμάτι του τίτλου.

Το παιχνίδι όπως είπαμε από την αρχή έχει φτιαχτεί με εμμονή στην λεπτομέρεια και πολύ αγάπη. Αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από την εμφάνιση των χαρακτήρων και το πως συμπεριφέρονται. Έχει δοθεί τόσο μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια που ακόμη και η κίνηση τους παραπέμπει στην κίνηση που έχουν στα παιχνίδια τους που τόσο αγαπήσαμε. Οι πίστες δείχνουν ζωντανές με guest εμφανίσεις διάφορων άλλων χαρακτήρων ως boss από άπειρα franchises και όλα αυτά χωρίς ίχνος framedrop ή δυσκολίας από το Nintendo Switch. Τέλος, ολόκληρο τμήμα μουσικής βρίσκεται εντός του μενού στο οποίο μπορούμε να επιλέξουμε να ακούμε τραγούδια από το soundtrack των αγαπημένων μας παιχνιδιών αλλά θα ήθελα και περισσότερη λεπτομέρεια και στις φωνές των χαρακτήρων καθώς είναι αρκετά επαναλαμβανόμενες.

Το Super Smash Bros. Ultimate είναι το μεγαλύτερο και πιο πομπώδες δημιούργημα της σειράς. Το μότο της παρουσίασής του “Όλοι είναι εδώ” αντικατοπτρίζει επάξια αυτό που δημιούργησαν οι developers του τίτλου. Είναι ένας γεμάτος τίτλος που δεν έχει αντίπαλο αυτή την στιγμή σε καμία άλλη κονσόλα και έχει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε έστω και τώρα την περιπέτεια σας στον κόσμο των Super Smash. Οπλιστείτε με υπομονή, πάρτε μια βαθιά ανάσα και δώστε τα όλα… Δεν θα απογοητευτείτε και προ παντός θα το καταευχαριστηθείτε. Είναι πλέον κλισέ να λέω ότι το Nintendo Switch έχει ακόμη ένα system seller στο τσεπάκι του αλλά αυτή την φορά με το Super Smash Bros. Ultimate θα πω ότι η συγκεκριμένη φράση αποκτά νέο νόημα. Τρέξτε γρήγορα για αγορά και ξεκινήστε τους τσακωμούς με τους φίλους σας!

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: Nintendo Switch
Είδος Παιχνιδιού: Fighting
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 07/12/2018
Κυκλοφορεί για: Nintendo Switch
Εταιρεία Ανάπτυξης: Nintendo
Εκδότρια Εταιρεία: Nintendo

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

[/vc_column][/vc_row]