Busted.gr

Street Fighter V: Arcade Edition

Street Fighter V: Arcade Edition

Με την αναβάθμιση του Street Fighter V στην Arcade Edition μπορούμε επιτέλους να μιλήσουμε ξεκάθαρα πως, αν και του πήρε σχεδόν δύο χρόνια, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, όχι μόνο Street Fighter, αλλά και γενικότερα fighting παιχνίδι, ικανό να γοητεύσει τόσο τους σκληροπυρηνικούς του είδους όσο και τους casual παίκτες με ένα συνδυασμό ποιοτικών single και multiplayer modes, είτε online είτε επί του καναπέως. Θα θυμόσαστε ότι όταν είχε πρώτο κυκλοφορήσει διέθετε πολύ περιορισμένο περιεχόμενο, λίγους μαχητές, απογοητευτικά online modes και θεωρήσαμε ότι δεν αξίζει το χρόνο σας, γι’ αυτό και η βαθμολογία που είχε πάρει, ήταν κάτω κι από 6! Όσοι δεν διαβάσατε το Busted Review μας για το Street Fighter V καλό είναι να το πράξετε πριν συνεχίσετε ενώ οι υπόλοιποι αξίζει να το θυμηθείτε.

Πάμε λοιπόν στην Arcade Edition του Street Fighter V που για να την αποκτήσετε καλείστε να ακολουθήσετε δύο οδούς. Πρώτον, μπορείτε αν κατέχετε την βασική έκδοση του παιχνιδιού να κατεβάσετε δωρεάν την Arcade ως update και δεύτερον αν αποφασίσετε να αγοράσετε για πρώτη φορά το παιχνίδι να πάρετε την ολοκληρωμένη έκδοση και να περιλαμβάνονται όλα από την αρχή σε ένα πακέτο. Οι αλλαγές και προσθήκες στην νέα αυτή έκδοση γίνονται αντιληπτές από την πρώτη στιγμή με τελείως ανασχεδιασμένο User Interface και επιλογές για Arcade Mode, Extra Battle Mode, Gallery, New V-Triggers και φυσικά έχει κι άλλα.

Βασικότερη προσθήκη αποτελεί το Arcade Mode που κατά την άποψή μου παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κι είναι ικανό να δώσει την αφορμή σε κάποιον χρήστη να αφιερώσει αρκετές ώρες μαζί του. Ένα Mode που αποτελείται από έξι υπό-modes, με κάθε ένα να αντιστοιχεί σε προηγούμενους τίτλους Street Fighter, όπως τα I, II, Alpha, III, IV και V με, αν και φτωχικά αναπαριστώμενο φινάλε, ξεχωριστό για κάθε χαρακτήρα και στις έξι υποκατηγορίες, οπότε αντιλαμβάνεστε αυτό που σας ανέφερα λίγο πιο πάνω για το “ψωμί” και το κίνητρο που διαθέτει το συγκεκριμένο Mode. Επίσης, κάθε χαρακτήρας έχει δεχθεί ένα δεύτερο V-Trigger που μπορεί να επιλεγεί στην οθόνη επιλογής μαχητών. Αν και μπορεί να φαίνεται αμελητέα προσθήκη, εκεί που έχει σημασία, δηλαδή στη μάχη, μετράει και μάλιστα μπορεί να αλλάξει άρδην το σύστημα μάχης. Βέβαια η ορθή κι επιτυχημένη χρήση, απαιτεί εξάσκηση που κυρίως αναφέρεται σε πιο competitive χρήστες. Ακόμη, σε μικρότερη κλίμακα ουσιαστικής σημασίας αξίζει να αναφέρω τα Modes των Team και Extra Battle, που στη πρώτη περίπτωση δύο ομάδες έως πέντε παικτών μάχονται μέχρις εσχάτως για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή ενώ στη δεύτερη περίπτωση έχουμε πιο τζογαδόρικη διάθεση χρησιμοποιώντας ως στοίχημα το in-game currency, fight money, προκειμένου να αποκτήσουμε διάφορα καλούδια του παιχνιδιού.

Το ζουμί του παιχνιδιού όμως δεν είναι άλλο από το fighting και την αίσθηση που αποκομίζουμε στις μάχες. Κι εκεί είναι που, το ολοκληρωμένο πλέον παιχνίδι, διαπρέπει. Με την Arcade Edition μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί την αξία του Street Fighter V, που αν είχε τους λόγους του να απέχει εξαιτίας του “φτωχού” ξεκινήματος, τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αποτελεί ίσως το πιο εύκολο και πιο user-friendly Street Fighter για να ξεκινήσει κάποιος και τελικά να καταλήξει, εφόσον έχει τη διάθεση και την υπομονή, σε πιο ανταγωνιστικές σκηνές.

Να μην ξεχάσω να επισημάνω ότι το Online κομμάτι, που μαντέψτε, πριν δύο χρόνια στη κυκλοφορία του παιχνιδιού δεν δούλευε ούτε αυτό, πλέον δουλεύει εξαιρετικά και θα βρείτε πολύ κόσμο συνδεδεμένο, διαφόρων επιπέδων προκειμένου να δοκιμάσετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας στη μάχη. Κι αν δεν είστε του διαδικτυακού παιχνιδιού ή δεν έχετε πληρωμένη συνδρομή για να παίζετε online στην κονσόλα σας τότε υπάρχει φυσικά και το local co-op, το “επί του καναπέως” που ανέφερα λίγο πιο πάνω και μπορεί να προσφέρει ώρες διασκέδασης, σε συνδυασμό  με το νέο Team Battle, που επίσης ανέφερα λίγο πιο πάνω και να συμπληρώσω ότι είναι, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, διαθέσιμο μόνο offline. Προσωπικά, fighting και ποδοσφαιράκια αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που θα ασχοληθώ με παρέα σε co-op. Άλλωστε κι οι επιλογές σε καλά co-op παιχνίδια είναι περιορισμένες αλλά αυτό είναι θέμα για άλλη συζήτηση.

Καταλήγοντας, το Street Fighter V, στο πυρήνα του, είναι ένα υπέροχο παιχνίδι που πλέον με την Arcade Edition συνοδεύεται από ένα ικανοποιητικότατο σε αριθμό και ποιότητα περιεχόμενο για κάθε είδους παίκτη. Πραγματικά, αξίζει να διαβάσετε το αναλυτικότατο Busted Review μας για το βασικό Street Fighter V κυρίως για να αντιληφθείτε πως ένα πολύ δυνατό στη βάση του παιχνίδι κατάφερε να “αποτύχει” γιατί κυκλοφόρησε “γυμνό”. Παρόλα αυτά, αν και δύο χρόνια μετά, είμαι σίγουρος ότι το Street Fighter V είναι ικανό να λάμψει ακόμα και τώρα ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πλέον μπορούμε να αποκτήσουμε την πλήρη έκδοση που ακούει στο όνομα Street Fighter και φέρει τον υπότιτλο Arcade Edition, με τιμή κάτω των €40.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Fighting
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, PC 
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16/02/2016 Arcade Edition 16/01/2018
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Εκδότρια εταιρία: Capcom
Εταιρία ανάπτυξης: Capcom, Dimps

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την έγκαιρη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review

8.8 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ

The Good

  • Έτσι όπως έπρεπε να κυκλοφορήσει το Street Fighter V
  • Ουσιαστικές προσθήκες
  • Απευθύνεται σε ευρύ κοινό
  • Το Online δουλεύει και δουλεύει καλά
  • Offline περιεχόμενο για co-op

The Bad

  • Μήπως το παρακάναμε με τα micro-transactions;
  • Λίγο περισσότερα φαντασία και δημιουργικότητα στα endings
8.8 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr