Δείτε εδώ το νέο Game Recap #101: Η «Προδοσία» του Kojima και The Last of Us Part I Ξανά

Söldner-X 2: Final Prototype Review

Τι και αν υπάρχουν εκατοντάδες πλέον είδη video games; Ο αρχηγός για εμένα θα είναι πάντα το arcade! Και εδώ έρχεται και κολλάει το Soldner-X 2: Final Prototype. Ένα κλασσικό side scrolling space shooter παιχνίδι από την Eastasiasoft & SideQuest Studios. Εκτός από τα πολύ όμορφα γραφικά, τον ήχο και το gameplay ήρθε να μου θυμίσει πόσο πολύ πραγματικά διασκεδάζω με αυτού του είδους τα παιχνίδια. Πάμε να το δούμε λίγο αναλυτικά.

Soldner-X2_Vita_01

Το παιχνίδι ξεκινάει με το intro το οποίο είναι μεν στατικές εικόνες, αλλά έχουν πολύ ωραίο commentary και υποτίτλους (στα Αγγλικά). Το story πάνω κάτω: Είκοσι χρόνια μετά τους Virus Wars, επιστρέφετε στην Gota IV ως μέρος της νεοσύστατης Soldner-X αμυντικής δύναμης. Η αποστολή σας: να ελευθερώσετε το γαλαξία από τους D’aarg, μια τεχνολογικά ανώτερη φυλή που απειλεί την ανθρωπότητα. Τι πιο απλό, τι πιο σωστό για να αρχίσετε να σκοτώνετε τους εκατοντάδες εχθρούς;

Καθώς πλοηγήστε μέσα στην πιστά, θα νιώσετε ότι κατά την διάρκεια της κάθε πίστας ξεκινάτε με εύκολους στόχους, αλλά καθώς πλησιάζετε στα bosses τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ! Πραγματικά σε πολλά σημεία δεν ήξερα πως να αποφύγω τις βολές των εχθρών, και αν τους αφήσεις δυστυχώς σίγουρα θα σε καταρρίψουν. Στο Soldner-X 2: Final Prototype καθώς προχωράς τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, βέβαια έχεις στην κατοχή σου 3 διαφορετικά είδη όπλων που ταιριάζουν ανάλογα την περίπτωση. Τα boss fights στο παιχνίδι είναι μοναδικά. Υπάρχουν mini bosses και στο τέλος κάθε level το κλασσικό boss! Βέβαια όπως σε κάθε τέτοιο παιχνίδι μαζεύεις Power Ups για τα όπλα, καθώς και ενέργεια αλλά και multipliers για το σκορ.

Το gameplay καταπληκτικό. Δεν υπάρχει ίχνος lag ακόμα και όταν η οθόνη του PS Vita μου γέμισε από εχθρικά laser. Ο χειρισμός πανεύκολος και πλήρως κατανοητός, και η απόκριση κάθε κίνησης γίνετε ομαλά. Τα χρώματα είναι προσεγμένα μέσα στο παιχνίδι όπου μπορείς να αντιληφθείς εύκολα τα εχθρικά πυρά, τους στόχους σου άλλα και το σκάφος σου. Τα γραφικά πολύ όμορφα για το παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι θα χρειάζονταν κάτι καλύτερο. Έχουν λεπτομέρεια, και το background κολλάει ευχάριστα σε κάθε πίστα.

Ο ήχος του παιχνιδιού είναι εξαιρετικός. Αν και χρειάζεται ακουστικά για να τον απολαύσεις, δεν είχα πρόβλημα και χωρίς αυτά παρά μόνο και 2-3 σημεία ιδίως στα boss fights. Αυτό που μου άρεσε αρκετά ήταν ότι πάντα σε συνοδεύει η επικοινωνία σου με τον σταθμό σου. Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού παίρνεις διάφορες πληροφορίες από τον ασύρματο, αλλά στα boss fights είναι το Α-Ω. Καθώς πολεμάς τα bosses παίρνεις πληροφορίες για το που να τους χτυπήσεις κάθε φορά! Βέβαια και οι εχθροί σου σε απειλούν μεσώ τηλεπικοινωνίας, που αυτό το κάνει ακόμα πιο ευχάριστο.

Soldner-X2_Vita_07

Ας δούμε τι περιλαμβάνει το παιχνίδι:
Μέχρι 10 μοναδικής δράσης επίπεδα με μάχες και bosses.
Ξεκλειδώστε μπόνους λειτουργίες πρόκλησης, για χρήσιμες ανταμοιβές.
HD γραφικά με 3D υπόβαθρο σε συνδυασμό με το κλασικό 2D gameplay.
Δυναμική βαθμολογία που συνδέεται με το σύστημα δυσκολίας, κατάλληλο για τους νεοεισερχόμενους παίχτες όσο και για τους hardcore gamers.
Δύο νέα διαστημόπλοια με διαφορετικά χαρακτηριστικά και οπλικά συστήματα για να διαλέξετε.
Ένα νέο σύστημα σφαίρας, που απαιτεί περισσότερη επιδεξιότητα από ποτέ.
Λεπτομερής σε απευθείας σύνδεση βαθμολογία με πίνακες κατάταξης.
Κρυφά μπόνους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός αφιερώματος για το Soldner-X: Himmelsstürmer.
Soundtrack με 30 μοναδικά κομμάτια και εκατοντάδες ηχητικά εφέ.

[wp-review]

Ταυτότητα παιχνιδιού

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για review: Playstation Vita
Είδος: Side Scrolling Shooter
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18/03/2015
Κυκλοφορεί για: PS3/PS Vita
Εκδότρια Εταιρεία: Eastasiasoft
Εταιρεία Ανάπτυξης: SideQuest Studios