Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι αντιδράσεις για The Last of Us Part 2 Remastered στο PS5 | Game Recap #146»

Συνεργασία Motorola με Phonebloks

H Motorola ανακοίνωσε το Project Ara, το πρώτο κινητό σε συνεργασία με την Phonebloks.

motorola_ara-631x420

Πριν από λίγο καιρό θα είχατε διαβάσει για το Phonebloks, το κινητό που θα έφερνε την επανάσταση στην κινητή τηλεπικοινωνία. Δεν άργησε η Motorola να δείξει το ενδιαφέρον της και μαζί με τον Dave Hakkens, τον δημιουργό της ιδέας, παρουσίασαν το Project Ara. 

“Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πιο στοχαστική, εκφραστική και ανοιχτή σχέση μεταξύ των χρηστών, των προγραμματιστών και των τηλεφώνων τους,” έγραψε η Motorola στο blog  της. “Για να σας δώσει τη δύναμη να αποφασίσετε τι θα κάνει το τηλέφωνό σας, πώς θα φαίνεται, από τι θα είναι φτιαγμένο, πόσο θα κοστίζει και πόσο καιρό θα το κρατήσετε”.

ara2blogpost

Θέλουμε να το κάνουμε το hardware, ότι έχει κάνει το Android για το λογισμικό: να δημιουργήσει ένα ακμάζον οικοσύστημα ανάπτυξης, τη μείωση των φραγμών εισόδου στην αγορά, την αύξηση του ρυθμού της καινοτομίας και να συμπιεστούν σημαντικά τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης“, αναφέρει χαρακτηριστικά στο ίδιο post.

motorola-ara-big

Να σημειωθεί πως η Motorola εξαγοράστηκε από την Google μερικά χρόνια πριν, άρα λογικά θα διαθέτει λειτουργικό Android και την πλήρη υποστήριξη της μητρικής εταιρίας. Η βάση του ονομάστηκε endoskeleton (ενδοσκελετός), ενώ η Motorola προσκαλεί τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν modules για την πλατφόρμα. Το project προβλέπεται να αρχίσει μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει και developer kit αυτόν τον χειμώνα.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!