Δείτε εδώ το νέο Βίντεο: Η εμπειρία και τα παιχνίδια του νέου PlayStation Plus (Extra/Premium)

Rurouni Kenshin Manga: Από το 1994 έως σήμερα!

Rurouni Kenshin:Meiji swordsman romantic story (ιαπωνικός τίτλος:るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚 kana title:Rurōni Kenshin:Meiji Kenkaku Rōman Tan), γνωστό επίσης και ως Samurai X είναι μια σειρά ιαπωνικών manga που γράφτηκαν από τον γνωστό Nobuhiro Watsuki.

Η πλοκή αρχίζει από το 11ο έτος της εποχής των Μέϊτζι (Meiji era) τo 1878 και ακολουθεί έναν πρώην δολοφόνο από την τότε εποχή του Edo ονόματι Bakumatsu (matsu:the end of baku:the military goverment) γνωστός σαν Hitokiri Battosai.

Μετά από την πτώση της τότε κυβέρνησης ο πρώην Hitokiri Battosai που πλέον ονομάζεται Himura Kesnhin-Rurouni Kenshin (περιπλανώμενος σαμουράι που καθήκον του είναι να προστατεύει τους ανθρώπους της Ιαπωνίας με όρκο να μην αφαιρέσει ποτέ ξανά ανθρώπινη ζωή όσο ζει).

Η σειρά των manga κυκλοφόρησε από 25 Απριλίου 1994 – 4 Νοεμβρίου 1999.

Η τηλεοπτική σειρά από 10 Ιανουαρίου 1996 – 8 Σεπτεμβρίου 1998 ακολουθεί κατά γράμμα την πλοκή του manga, ακολούθησαν και κάποια OVA  Rurouni Kenshin: Trust & Betrayal και  Rurouni Kenshin: Reflection

Live action ταινίες 2012 Rurouni Kenshin & 2 το 2014  Kyoto Inferno & The Legend Ends.Στο ρόλο του Himura είναι ο Takeru Satō.

Το 2016 η γυναικεία θεατρική ομάδα Takarazuka Revue  ανέβασε θετρική παράσταση βασισμένη στο manga με τίτλο Rurouni Kenshin: Meiji Swordsman Romantic Story.

Υπήρξαν άλλα 3 μάνγκα Rurouni Kenshin:Restoration 2012 – 2013, Rurouni Kenshin:Master Of Flame 2014 και το πιο πρόσφατο Rurouni Kenshin:Hokkaido Arc που κυκλοφόρησε 4 Σεπτεμβρίου 2017.

Κυκλοφόρησαν και κάποια video games για την κονσόλα του PlayStation 1.Οι τίτλοι ήταν οι εξής: Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan: Ishin Gekitōhen (るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚- 維新激闘編και Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan: Jūyūshi Inbō Hen (るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚- 十勇士陰謀編).Για το PlayStation 2 Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan: Enjō! Kyōto Rinne (るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚- 炎上!京都輪廻).Για το PlayStation Portable:Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan: Saisen (るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚- 再閃) & Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan: Kansen (るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚- 完醒). Μέσα στο 2017 κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία σε ios & android πλατφόρμες από την Bandai Namco JP το Rurouni Kenshin – Swordsmanship るろうに剣心-明治剣客浪漫譚- 剣劇絢爛.

Ακολουθεί το σχετικό link με το gameplay: Rurouni Kenshin iOS & Android video gameplay

Προσωπικά πιστεύω ότι θεωρείται ένα από τα all time classic favorite anime & manga που περάσαν από την ιστορία της ιαπωνικής ιστορίας των anime και manga και δεν πρέπει κάποιος να το προσπεράσει.

Ακολουθεί link που μπορείτε να διαβάσετε το manga, να παρακολουθήσετε το anime και να αγοράσετε τις ταινίες αν σας ενδιαφέρουν να τις έχετε στην ταινιοθήκη σας:
https://www.viz.com/rurouni-kenshin

Rurouni Kenshin Trilogy

Αναμένουμε τα σχόλια σας για το τι γνωρίζετε και ενδεχομένως αν θα θέλατε να μάθετε εκτενέστερα για το φαινόμενο που ονομάζεται Samurai X.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα.