Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «ΠΩΣ να αντέξεις τέτοια ΞΕΝΕΡΑ σε τέτοιο παιχνίδι | Game Recap #160»

RimWorld Preview

Το RimWorld είναι ένα space colony & management παιχνίδι από την Ludeon Studios. Και αν θα μπορούσα να το εξηγήσω καλύτερα, είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης. Αναλαμβάνετε την διάσωση άλλα και την αποίκηση 3 ανθρώπων που μετά από την καταστροφή του διαστημοπλοίου τους, καταλήγουν στο χείλος του γαλαξία.

frank

Ξεκινώντας το RimWorld θα πάρετε ίσως τις πιο σοβαρές αποφάσεις για την εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού για ότι συμβεί παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο οι αποφάσεις σας. Στην αρχή θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα “seed” για τον χάρτη του πλανήτη που θα καταλήξετε. Μέτα θα πρέπει να επιλέξετε το που θα καταλήξετε μέσα στον χάρτη που φτιάξατε. Υπάρχουν βουνά, πεδιάδες, δάση έρημος, χιονιά, πάγος κ.α. Κάθε περιοχή έχει δικά της στατιστικά π.χ. όπως ποιοι οι μήνες καρποφορίας και γεωργίας, την υψηλότερη και χαμηλότερη θερμοκρασία, υψόμετρο και άλλα. Έπειτα καλείστε να επιλέξετε τους διασωθέντες σας. Εδώ τα πράγματα είναι τελείως τυχαία. Και παίχτης έχει στατιστικά με εργασίες που μπορεί να κάνει και πόσο καλά μπορεί να τις κάνει. Ηλικία, φύλο άλλα και διανοητική κατάσταση! Δεν θα θέλατε έναν νευρωτικό κανίβαλο στην αποικία σας…

landing-site

Μέτα θα πρέπει να διαλέξετε τον “Αφηγητή της ιστορίας σας”. 3 στον αριθμό και είναι υπεύθυνοι για τα γεγονότα που θα συμβούν στον πλανήτη. Η Cassandra Classic η οποία σιγά σιγά θα ανεβάζει την δυσκολία των γεγονότων για εσάς. Στην αρχή από μια επίθεση ενός λυσσασμένου σκίουρου μέχρι την επέλαση πειρατών που θα θέλουν να σας καταστρέψουν. Η Phoebe Friendly για ήρεμα πράγματα. Δημιουργεί μικρής επικινδυνότητας γεγονότα για να δείτε την αποικία σας να μεγαλώνει. Και τέλος ο Randy Random χωρίς κανένα όριο και κανόνα. Μπορεί να κυλήσουν όλα ομαλά ή να γίνει χαμός από τα πρώτα κιόλας λεπτά παιχνιδιού.

select-ai

Αφού πάρετε τις αποφάσεις σας, καταλήγετε στο πλανήτη. Μέσα από ανακοινώσεις και το tutorial που εμφανίζεται σταδιακά στο παιχνίδι ξεκινάτε την επιβίωση σας. Θα έχετε κάποια βασικά υλικά άλλα θα πρέπει να μαζέψετε και άλλα. Μέσα στο παιχνίδι θα πρέπει να χτίσετε δωμάτια σε διάφορες μορφές όπως τα καταλύματα σας, κουζίνα, ψυγείο, ερευνάς και άλλα δωμάτια. Ο κάθε παίχτης ανάλογα την δουλειά που κάνει ανεβάζει και στατιστικά. Υπάρχει ένα μενού στο οποίο βάζετε τις εργασίες που θα κάνει ο καθένας απλά ή σε ποσοστιαίες μονάδες π.χ. από το 1 που σημαίνει επείγον μέχρι το 4 που σημαίνει χαλαρά… Έτσι μέσα από γεγονότα, άλλους αποίκους και επιθέσεις πορεύεστε μέσα στο RimWorld.

Το RimWorld βρίσκετε ακόμα υπό ανάπτυξη. Η έκδοση που δοκιμάσαμε είναι η 0.8 και γίνονται αναβαθμίσεις πολύ συχνά. Σαν παιχνίδι αξίζει πραγματικά για το είδος του. Παρότι μπορεί σε μερικούς λόγω “φτωχών” γραφικών να φανεί κάπως, το RimWorld έχει βάθος σε σημείο που επηρεάζει τις σκέψεις των παιχτών που χειρίζεστε και αυτοί αλλάζουν συμπεριφορά. Θα πρέπει πάντα να σκέπτεστε την επόμενη κίνηση, αν οι εργασίες ταιριάζουν στον χαρακτήρα του κάθε παίχτη που έχετε δώσει, ακόμα και το πως θα συμπεριφερθείτε σε έναν όμηρο σας στην φυλακή…

Ludeon Studios:

Η Ludeon Studios είναι ένα ανεξάρτητο game developing studio, με έδρα στην Οτάβα του Καναδά. Στην πραγματικότητα το studio αποτελείτε μόνο από 1 άνθρωπο, τον Tynan Sylvester. Κάνει τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τη δημοσιότητα. Σε ηλικία 15 χρονών έφτιαχνε επίπεδα για το Unreal Tournament. Μέσα σε λίγα χρόνια, έκανε σύμβαση εργασίας για εταιρείες όπως η Epic Games. Το 2008 αποφοίτησε και πήρε μια δουλειά ως σχεδιαστής στην Irrational Games. Δούλεψε εκεί για το BioShock PS3 DLC και στο BioShock Infinite για τέσσερα χρόνια. Έπειτα, μετά από πολλά πρότυπα ακυκλοφόρητα παιχνίδια τα οποία δυστυχώς κατέληξαν σε αποτυχία, το 2012 ξεκίνησε το πρότυπο παιχνίδι του σημερινού RimWorld με ονομασία Starship Architect. Μέσα σε 30 μέρες το RimWorld κέρδισε 268.132 δολάρια στο Kickstarter.
Επίσης ο Tynan Sylvester είναι συγγραφέας του βιβλίου Designing Games.

Ευχαριστούμε την Ludeon Studios για την παραχώρηση του παιχνιδιού. Το RimWorld μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Γενικά:
Το RimWorld αξίζει το ενδιαφέρον σας. Παρότι βρίσκεται σε Alpha ανάπτυξη δεν έχει κανένα τεχνικό πρόβλημα που να μην δουλεύει το παιχνίδι. Άπλα είναι η βάση, και κάθε φορά προστίθενται διάφορα πράγματα. Επίσης υπάρχουν και πάρα πολλά mods στο επίσημο forum.

 Βαθμολογία: 7.5/10

Ταυτότητα παιχνιδιού:

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για review: PC
Είδος: Space colony & management game
Ημερομηνία κυκλοφορίας: –
Κυκλοφορεί για: PC
Εκδότρια Εταιρεία: Ludeon Studios
Εταιρεία Ανάπτυξης: Ludeon Studios
Επίσημη Ιστοσελίδα: http://rimworldgame.com

Υποσημείωση: Η βαθμολογία σε παιχνίδια pre-Apha, Alpha και Early Access βασίζεται μονάχα στην γενικότερη ιδέα του παιχνιδιού και αν αξίζει. Συνήθως το τελικό προϊόν απέχει κατά πολύ. Τελικό σκορ σε γραφικά, ήχο, gameplay & story θα δοθεί όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι σε τελική μορφή.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!