Busted.gr

Resident Evil VII: Biohazard – Gold Edition

Resident Evil VII: Biohazard – Gold Edition

Ένα χρόνο μετά και η κυκλοφορία του Resident Evil VII φαντάζει ακόμα πιο μακρινή. Την αιτία την προσανατολίζω στο ότι αποτέλεσε μία πολύ δυνατή εμπειρία στην αρχή του έτους και κατάφερε να μείνει χαραγμένη και αξιομνημόνευτη αλλά ο καταιγισμός ποιοτικών κυκλοφοριών που ακολούθησε μέσα στο 2017 το τοποθέτησε πίσω στη συνείδηση, ως μία πολύ όμορφη ανάμνηση. Άλλωστε μέχρι την κυκλοφορία του ανανεωμένου, σε προοπτική πρώτου προσώπου, και τρομακτικού Resident Evil VII είχαμε δύο παιχνίδια της σειράς είχαν παραστρατήσει από τα Survival Horror μονοπάτια για τα μάτια της Action προοπτικής.

Το αναλυτικό Busted Review μας βέβαια για το Resident Evil VII μπορείτε να το βρείτε εδώ. Το παιχνίδι “παίζει” αυτή τη στιγμή καινούριο, σε retail και digital μορφή, στα €20 με €25 ενώ υπάρχει και μία ολοκληρωμένη και σαφώς λίγο ακριβότερη πρόταση εδώ και λίγες ημέρες στην αγορά, αυτή της Gold Edition που συμπεριλαμβάνει όλα τα DLCs, με τα δύο σχετικά Standalones πρόσθετα να αποτελούν πολύ πρόσφατες κυκλοφορίες.

Τα ήδη υπάρχοντα DLCs που περιέχονται είναι αυτά των Banned Footage Vol. 1 και Vol. 2 τα οποία δεν έχουν να προσθέσουν κάτι σεναριακά και επικεντρώνονται περισσότερο σε mini games και challenges. Είναι κάπως ενδιαφέροντα και να είστε σίγουροι ότι θα δοκιμάσουν τις ικανότητες και τις αντοχές σας.

Τα τελευταία δύο πιο παραδοσιακά πρόσθετα που αναφέρθηκα και παραπάνω και στέκονται σεναριακά και από μόνα τους, είναι το, για κάποιο λόγο δωρεάν για όλους τους κατόχους του Resident Evil VII, Not A Hero και το, επί πληρωμή για κάποιο ακόμα πιο περίεργο λόγο, End of Zoe.  Θα προτιμούσα να τα έδιναν και τα δύο δωρεάν μιας και η Capcom έκανε το καλό με το Not A Hero αλλά ας μην ζητάω πολλά καλύτερα.

Αρχικά το δωρεάν Not A Hero, μας βάζει στα παπούτσια του διάσημου από τη σειρά Resident Evil VII, Chris Redfield, ο οποίος για κάποιο λόγο, που υπάρχει εξήγηση όμως, εργάζεται για την Umbrella, και βρίσκεται στο κατόπι του Lucas. Ο τελευταίος αρχίζει να απαγάγει τα μέλη της ομάδας του Chris ενώ αντιλαμβανόμαστε ακόμη ότι διαθέτει βάση στα ορυχεία, σκηνικό που διαδραματίζεται και το DLC στο σύνολό του. Το περιβάλλον των ορυχείων έχει μία έντονη κλειστοφοβική αίσθηση ενώ μου έκανε θετική εντύπωση η ανάγκη να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό μας, όπως για παράδειγμα νυχτερινή όραση στη μάσκα μας ή υψηλής ποιότητας φίλτρο για τη μόλυνση, προκειμένου να προχωρήσουμε σε κάποιες περιοχές. Η προσέγγιση του Not A Hero είναι λίγο πιο action από αυτή του βασικού παιχνιδιού, κάτι που σημαίνει ότι ο Chris είναι εφοδιασμένος με δυνατά όπλα ενώ ανακαλύπτουμε νέα είδη πυρομαχικών και νέα είδη εχθρών που δεν καταφέρνουν όμως, τα “νέα” αυτά τέρατα, να μου αφαιρέσουν από τη συνείδηση πως δεν υπάρχει ποικιλία και ίσως φαντασία στο σχεδιασμό τους. Η διάρκεια του υπολογίζεται στις δύο ώρες και κάτι εάν δεν είστε ιδιαίτερα σχολαστικοί να τα βρείτε όλα και αν μπορούσα βάλω ένα βαθμό αποκλειστικά και μόνο για το Not A Hero αυτός θα ήταν 7.7/10.

Το τελευταίο πρόσθετο περιεχόμενο ακούει στο όνομα End of Zoe. Όπως καταλαβαίνετε και από την ονομασία του, έχει να κάνει με την Zoe, που κατά τη γνώμη μου άξιζε περισσότερη προσοχή μέσα στο βασικό παιχνίδι. Στο χειρισμό μας όμως έχουμε τον Joe, τον θείο της Zoe (φαντασία και στα ονόματα), που προσπαθεί να βρει μια θεραπεία προκειμένου να σώσει την ανιψιά του, που η αλήθεια είναι, δεν δείχνει και ιδιαίτερα καλά. Ο Joe κρύβει τη λύση για όλα του τα προβλήματα στις δύο του γροθιές καθώς είναι το κύριο “όπλο” μας που θα χρησιμοποιήσουμε μέσα στο παιχνίδι. Το μπουνίδι που πέφτει σε προοπτική πρώτου προσώπου δεν το κρύβω ότι είναι διασκεδαστικό. Το End of Zoe χρονολογικά λίγο μετά το Not A Hero και αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά το τελευταίο κεφάλαιο το Resident Evil VII. Ο βαθμός που θα μπορούσα να βάλω αποκλειστικά στο  End of Zoe θα ήταν ένα απλόχερο 7.5/10.

Ο κύκλος λοιπόν του Resident Evil VII: Biohazard έκλεισε με την κυκλοφορία της Gold Edition και των τελευταίων DLCs και πλέον ο πήχης έχει τεθεί πολύ ψηλά συμπαρασύροντας και τις προσδοκίες μας για την όγδοη επικείμενη βασική συνέχεια της σειράς. Όσον αφορά το ολοκληρωμένο πακετάκι που παρουσιάσαμε σήμερα θα μπορούσα να σας συμπεριλάβω την αίσθηση που μου άφησε στην εξής φράση, ωραία να τα έχεις όλα τα έξτρα καλούδια αλλά όχι απαραίτητα. Επομένως, κρατήστε σαν βάση ότι κάποια στιγμή πρέπει να παίξετε οπωσδήποτε το Resident Evil VII: Biohazard και στη συνέχεια, σύμφωνα με την τσέπη σας και τις προσφορές που θα ανακαλύψετε είτε βρείτε το βασικό παιχνίδι είτε την Gold Edition στα δεδομένα σας, ορμήξτε άφοβα.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Survival Horror
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12/12/2017 (Gold Edition)
Κυκλοφορεί για: PS4, Xbox One, PC
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Εταιρεία Ανάπτυξης: Capcom
Εκδότρια Εταιρεία: Capcom

editorschoice-busted

9 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ

The Good

  • Όλα τα θετικά του βασικού παιχνιδιού
  • Ολοκληρωμένο πακέτο
  • Ανεκτό σε διάρκεια έξτρα περιεχόμενο

The Bad

  • Ποικιλία εχθρών
  • Λίγο καλύτερα σενάρια
9 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr