“Εργολαβία” αξίας 1.000.000$ πήρε ο Ninja για το Apex Legends (Φήμη)

Δεν είναι μυστικό ότι η EA προσέγγισε κορυφαίους streamer για να προωθήσει το Apex Legends. Το ερώτημα είναι τι εισόδημα βγάλαν οι streamer από αυτό;

Σε μια περίπτωση όμως ήταν ¨αρκετά¨. Μια πηγή του Reuters ισχυρίζεται ότι η ΕΑ πλήρωσε τον Ninja (Tyler Blevins) 1.000.000 δολάρια για να παίξει το game στης 5 Φλεβάρη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΕΑ δεν είχε υποχρεωθεί να παίξει για πολύ και ότι κάθε streaming που έκανε μετά , θεωρείται ότι ήταν υπό τη θέληση του streamer να συνεχίσει.

Αυτό είναι ένα μεγάλο ποσό ακόμη και για τον Ninja. Τον Δεκέμβριο δημοσίευσε στο CNN ότι έβγαζε 500.000 δολάρια το μήνα (ακόμη περισσότερα “από έναν καλό μήνα”), αλλά αυτό συμπεριλαμβάνει το Twitch, το YouTube και τις χορηγίες. Το ποσό όμως που χορηγήθηκε ήταν πολύ περισσότερο για ένα μόνο Twitch stream.

Δεν είναι σίγουρο πόσο πληρώθηκαν άλλοι streamer. Μαζί με το Ninja όμως εκείνη τη μέρα ήταν live ο Shroud (Michael Grzesiek) και ο Myth (Ali Kabbani). Ο Drew McCoy από το Respawn παραδέχτηκε το στόχο αυτής της κίνησης δηλώνοντας στο Reuters, ότι η ομάδα ήθελε να πετύχει μια μέρα που το Apex θα το έβλεπαν όλοι.

Παρόλα αυτά, το ποσό και η σημασία που δώσανε στο live streaming, μονοώλησε το ενδιαφέρον εκείνη τη μέρα και αποδεικνύει πόσο σημαντικό για τη gaming κοινότητα έχει γίνει το live streaming.

Επειδή όμως αυτή η αντισυμβατική επιλογή έκανε το Apex να έχει μεγάλη ανταπόκριση στην αγορά, στο μέλλον δε θα μας φανεί περίεργο και άλλες παρόμοιου τύπου επενδύσεις για live stream.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη κίνηση της ΕΑ ; Πείτε μας στα σχόλια

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Αποκαλύφθηκε και επίσημα το Unravel 2