Προτάσεις για δωρεάν Mobile Games: War of Omens

Ξεκινώντας αυτή τη νέα στήλη, θέλω να ξεκινήσω με το παιχνίδι που με παρότρυνε να αρχίσω τη σειρά. Από μικρός ασχολήθηκα με Yu-Gi-Oh! και Pokemon TCG, μέχρι να έρθει πιο μετά το Magic: The Gathering και να με απορροφήσει τελείως για ένα χρονικό διάστημα και να μου εμφυτεύσει για τα καλά το μικρόβιο των TCG (Trading Card Games). Όντας όμως ακριβό χόμπι, άρχισα να ψάχνω παντού για ένα CCG (Collectible Card Game), το οποίο δε θα χρειαζόταν να δίνω τον μισό μου μισθό απλά για να πάρω μία καλή κάρτα από έναν σωρό Booster Packs, η οποία θα γινόταν outdated κάποιο διάστημα μετά. Οπότε πολλά παιχνίδια, με το Hearthstone να στέκεται στην κορυφή, απορρίφθηκαν εκ των προτέρων. Μέχρι να έρθει η Fifth Column Games και να ανακαλύψω το WAR OF OMENS®, ένα CCG που διαθέτει ένα γρήγορο, συναρπαστικό και αρκετά ενδιαφέρον σύστημα μάχης και ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο καθώς μεγαλώνετε σε επίπεδο δεξιοτήτων και ξεκλειδώνετε νέες κάρτες και ήρωες.

Ξεκινώντας, ας ασχοληθούμε με το Single Player κομμάτι του παιχνιδιού. Τοποθετήστε τον ήρωά σας και τα “πιόνια” του απέναντι σε έναν αντίστοιχο ήρωα. Η επιλογή του αντιπάλου είναι τυχαία, με το AI να διαλέγει πολλούς συνδυασμούς από τα 4 συνολικά factions και από τους 21 συνολικά ήρωες, ο καθένας με μοναδική ικανότητα και, κατά συνέπεια, στρατηγική προσέγγιση. Στο casual κομμάτι του παιχνιδιού, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 16 ήρωες που πρέπει να ξεκλειδώσετε (ξεκινάτε με 2). Οι επιπλέον 5 ήρωες αποτελούν ή Tournament Exclusives ή αποκλειστικότητες των υποστηρικτών του παιχνιδιού στο Kickstarter. Τα επίπεδα δυσκολίας είναι 5 (Neophyte, Apprentice, Journeyman, Master, GrandMaster), με το καθένα να έχει αρκετά μεγάλη διαφορά από το επόμενο.

Συνεχίζοντας με το Campaign και το μεγάλο του μειονέκτημα. Είναι ένα σοβαρό πλήγμα για το παιχνίδι, καθώς ανακάλυψα αρκετά αργότερα ότι πρόκειται περί ενός σχετικά παλιού παιχνιδιού. Το campaign έχει 10 κεφάλαια από τα συνολικά 20 που εμφανίζονται. Στα θετικά όμως. Όλα τα υπόλοιπα! Η ιστορία είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα (κατ’ εμέ) ιστορία προδοσίας, εκδίκησης, αλλαγής τρόπου αντιμετώπισης προβλημάτων, συναρπαστικές μάχες, πολιορκίες, πολύ ενδιαφέροντες αντιπάλους και στιγμές που η νίκη θυμίζει όνειρο. Τρία επίπεδα δυσκολίας εμφανίζονται (σε αντίθεση με τα 5 του single player), τα οποία έχουν το αναμενόμενο κενό καθώς είναι τα Neophyte, Journeyman και Grandmaster. Παρουσιάζεται μία διαφορά σε σχέση με το υπόλοιπο παιχνίδι, καθώς κάποιοι αντίπαλοι στις μεγαλύτερες δυσκολίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτες από πολλαπλά factions. 

Το War of Omens είναι σαν οποιοδήποτε παιχνίδι με κάρτες, χρησιμοποιείτε ένα deck που εσείς ορίζετε στην αρχική οθόνη και στη συνέχεια το χρησιμοποιείτε για να κερδίσετε από τους εκάστοτε αντιπάλους. Θα ρυθμίσετε το deck αυτό με τις κάρτες που θέλετε. Κάθε κάρτα έχει τους δικούς της τύπους που ανάλογα με το σε ποιο faction ανήκει ο ήρωας / ο χαρακτήρας που χρησιμοποιείτε, θα αλλάξει το στυλ παιχνιδιού, όπως και το σετ καρτών. Την κάθε κάρτα μαζεύοντας αρκετό ασήμι μπορείτε να την αναβαθμίσετε, με την κάθε αναβάθμιση να μειώνει το κόστος της κάρτας κατά 1 χρυσό νόμισμα.

Αυτό που κάνει αυτό το παιχνίδι τόσο μοναδικό από άλλα παιχνίδια είναι το gameplay. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που απλά παίζεται η κάρτα που επιλέγει ο παίκτης στον γύρο του, αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιεί μία έννοια “αγοράς της κάρτας”. Κάθε γύρο εκτός από τον πρώτο θα σας δώσει 3 χρυσά ή κάρτες που έχουν ήδη παιχτεί/εξοντωθεί, με το κόστος της κάρτας να αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος (όπως φαίνεται στην εικόνα από πάνω). Με την αγορά της εκάστοτε κάρτας, είτε αυτή θα τοποθετηθεί στο ταμπλό, είτε θα χρησιμοποιηθεί αμέσως και θα τοποθετηθεί στο deck, είτε θα πάει στο χέρι είτε θα καταστραφεί, με το τι ακριβώς θα γίνει να αναγράφεται κάθε φορά πάνω στην ίδια την κάρτα. Περαιτέρω πράγματα σχετικά με το combat system δε θα αναλύσω, καθώς αναλύονται πλήρως στο tutorial του παιχνιδιού. Όπως προείπα αποτελεί ένα μοναδικό παιχνίδι, οπότε φυσικό είναι να αισθανθείτε αποξενωμένοι από τον τρόπο παιχνιδιόυ, από τα resources και από το feel, αλλά με ελάχιστη υπομονή και προσοχή τα πράγματα γίνονται απλούστατα.

Στο καίριο σημείο όμως. Είναι και αυτό το παιχνίδι κατά βάθος Pay to Win; Ναι. Και όχι. Υπάρχουν 4 είδη packs που μπορείτε να ξεκλειδώσετε (Oak, Silver, Gold και Gem). Το καθένα περιέχει κάρτες διαφόρων επιπέδων αλλά και συχνότητας (I, II, III, IV και Epic), με τη συχνότητα εμφάνισης καρτών να μειώνεται όσο ανεβαίνει το επίπεδο. Το σύστημα των packs δουλεύει κάπως έτσι.

Τα Oak και Gem Packs είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Τα Silver και Gold όμως χρειάζονται να αγοράσει ο παίκτης μία φορά ασήμι και να δώσει 10$ για αγορά προϊόντος αντίστοιχα. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι να κάνει η Fifth Column το καλύτερο update που έχω δει σε παιχνίδι. Με την παρακολούθηση μίας διαφήμισης μπορείτε πλέον να ξεκλειδώσετε ένα Silver ή ένα Gold Pack. Ναι, σίγουρα ακόμα είναι ενοχλητική η αγορά ενός τέτοιου pack, όμως δεν κοστίζει πλέον ούτε λεπτό. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να ολοκληρώσετε την τριπλέτα των daily quests η οποία θα σας ξεκλειδώσει επίσης ένα Gold Pack.

Κλείνοντας, θα κάνω μία σύντομη αναφορά σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού που προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου, αλλά για κάποιον που ενδιαφέρεται, πρόκειται για κάτι τρομακτικά τυπικό. Το Multiplayer και το Tournament. Αφού εισάγετε το όνομα με το οποίο θα γίνετε γνωστοί στον online κόσμο του παιχνιδιού, υπάρχει το τυπικό τυχαίο Matchmaking αλλά και το προσωπικό μετά την εισαγωγή του ονόματος του αντιπάλου. Το τουρνουά είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε, ένα multiplayer τουρνουά που ανταμείβει τους παίκτες αν παίξουν καλά και τους απορρίπτει μετά από 3 ήττες.

Συνοπτικά, το War of Omens αποτελεί ένα πραγματικά μοναδικό παιχνίδι στην κατηγορία του, με πολλά πράγματα να το κάνουν να ξεχωρίζει και να είναι πάρα πολύ ευχάριστο. Η έλλειψη κεφαλαίων στο Campaign και το αφάνταστα ελλιπές Multiplayer είναι πολύ μεγάλα μειονεκτήματα, τα οποία όμως προσωπικά δε με απασχόλησαν τόσο ώστε να το παρατήσω, με τη δυνατότητα σύνδεσης του λογαριασμού σε υπολογιστή να το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Συστήνω ανεπιφύλακτα! Το παιχνίδι μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ και μπορείτε να μπείτε και από τον browser σας κάνοντας κλικ εδώ. 

Ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα, τα επόμενα άρθρα στη σειρά ευελπιστώ να είναι αρκετά πιο μικρά και περιεκτικά. Misterantonis το όνομά μου στο multiplayer, ελάτε να παίξουμε μαζί και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Εκπτώσεις σε επιλεγμένους τίτλους της Ubisoft από το Greenmangaming