Προτάσεις για δωρεάν Mobile Games: Sonny

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, γεια σας και πάλι. Άλλη μία εβδομάδα εδώ, στη δεύτερη εβδομαδιαία μου σειρά. Όσοι από εσάς έχει τύχει να παρακολουθήσετε και την πρώτη, θα ξέρετε ότι έχω μία αρκετά μεγάλη διατριβή ως προς τα Flash Games. Χωρίς πολλά πολλά, αυτό είναι με διαφορά το αγαπημένο μου, ένα παιχνίδι που ασχολήθηκα αφιερώνοντας ώρες και μέρες ολόκληρες από τη χρονιά που βγήκε. Το έτος είναι 2007 και ένα παιχνίδι βασισμένο στο Flash ονόματι “Sonny” θα έρθει να ξεσηκώσει τα Armor Games. Ήταν μια περίοδος ακμής για το browser gaming. Αυτό ήταν, βέβαια, πολύ πριν το Google Chrome ξεκινήσει να εμποδίζει το Flash από προεπιλογή. Τέλος πάντων, το Sonny δημιουργήθηκε από τον Krin Juangbhanich και κυκλοφόρησε από τα Armor Games και παρουσίαζε έναν κύριο χαρακτήρα, με το όνομα “Sonny”, ο οποίος επιστρέφει από τους νεκρούς σε έναν Post-apocalyptic κόσμο γεμάτο ζόμπι. Ω, ναι, και δεν έχει καμία ανάμνηση. Πρέπει να χαράξει τον δρόμο του μέσα από κύματα και κύματα εχθρών, να κερδίσει XP, να μαζέψει νέα όπλα και γενικά να μοιράσει πολύ ξύλο. Το 2009, μετά από την τεράστια ομολογουμένως επιτυχία του Sonny, ήρθε το sequel ονόματι Sonny 2, με το gameplay να είναι περίπου το ίδιο παρόλο που η ιστορία άλλαξε. Τα παιχνίδια έχουν παιχτεί εκατομμύρια φορές και είναι ιδιαίτερα αγαπημένα μεταξύ των “φιλάθλων” του είδους. Όλα αυτά για να έρθει το 2017: Η Armor Games θα κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι ονόματι στοϊκά Sonny, αυτή τη φορά σε Android και iOs αλλά και στο Steam. Το νέο Sonny αποτελεί ένα reboot της σειράς, θα έλεγε κανείς, και από τον ίδιο προγραμματιστή που σχεδίασε και τα δύο πρώτα παιχνίδια. Θα ανταποκριθεί στο καλοσχηματισμένο DNA του, θα ικανοποιήσει τους παίκτες που απαιτείται να κάνουν περισσότερες επιλογές και θα χρησιμεύσει ως αξιόλογος διάδοχος του franchise; Συνέχισε να διαβάζεις αγαπητή/έ αναγνώστη.

Δεν γίνεται να το κρύψουμε, τα πράγματα παρουσιάζονται πολύ άσχημα στην αρχή του Sonny, όπως σε κάθε παιχνίδι με post-apocalyptic υπόβαθρο. Μια νόσος ζόμπι έχει αναπτυχθεί και εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. Ο Sonny είναι παγιδευμένος σε ένα σκάφος και εν μέσω της μετατροπής του σε ζόμπι, ο φίλος του Louis του χορηγεί ένα μυστικό αντίδοτο το οποίο επιτρέπει στον πρωταγωνιστή μας να μη χάσει τελείως τα λογικά του και να μην υποκύψει πλήρως στον ιό, με τη μνήμη του να χάνεται (και πάλι). Ο Sonny μοιάζει με ζόμπι και έχει κάποιες ζόμπι υπερδυνάμεις -έτσι ρολάρουν τα ζόμπι σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να το υποστούμε όλοι- αλλά παραμένει σε μεγάλο βαθμό άνθρωπος.

Ο Sonny καταφέρνει να ξεφύγει από το σκάφος και να μπει σε τροχιά προς την ακτή και στη συνέχεια προς την ενδοχώρα, όπου θα συναντήσει κάποιους νέους φίλους όπως ο Veradux και ο Dr. Herregods (παλιοί φίλοι αν είστε παλιοί οπαδοί). Μαζί, πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα ζόμπι αλλά και την Zombie Pest Control Incorporated (ZPCI) – μία οργάνωση όπου κάτι πάει οφθαλμοφανώς στραβά – σε μια αποστολή να ανακαλύψουν τι συνέβη στον κόσμο, ποιος είναι πίσω από τον ιό και ποιος είναι ο ρόλος του Sonny στο μεταίχμιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ήρωας-ζόμπι μας είναι ξεχωριστός και κλειδί σε αυτό που συμβαίνει. Το μόνο ερώτημα είναι ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα εμπόδια ανάμεσα σε αυτόν και την αλήθεια και να επιβιώσει;

Η λέξη κλειδί εδώ, και στο παιχνίδι, είναι “μάχη“. Υπάρχει πολύ ξύλο και το Sonny είναι ένα turn-based παιχνίδι μάχης πρώτα απ’ όλα, με διάφορα στοιχεία RPG. Βλέπουμε κομμάτια της ιστορίας μεταξύ των μαχών ζωής ή θανάτου ενάντια σε όλο και πιο επικίνδυνα ζόμπι. Θα χρειαστεί να σταθείτε νικητές σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες του κόσμου του παιχνιδιού, καθώς η ιστορία σας τραβάει προς στην ενδοχώρα. Θα πάρετε ακόμη και κάποια nuggets όσο αγωνίζεστε.

Το Sonny δεν επιχειρεί κάτι νέο ή ιδιαίτερα περίπλοκο όσον αφορά το combat system του, με τον παίκτη να μπορεί να χειριστεί μόνο τον πρωταγωνιστή και τους συμμάχους να είναι A.I. Οι οπαδοί του franchise, και αυτοί των RPG και των roguelike γενικά, θα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν χωρίς κάποια δυσκολία. Θα μπείτε σε μια σειρά μαχών που θα έχουν ένα ή περισσότερα κύματα εχθρών (μία μπλε μπάρα στην κορυφή της οθόνης θα σας βοηθήσει να μάθετε πόσα να περιμένετε). Επιλέγετε έναν εχθρό ή έναν σύμμαχο και χρησιμοποιείτε επάνω τους μία ικανότητα από ένα skill tree το οποίο εξελίσσετε όσο κερδίζετε ΧΡ και ανεβαίνουν επίπεδα οι χαρακτήρες. Το σχετικά πλούσιο skill tree (με δύο επιπλέον να προστίθενται σε μεταγενέστερο σημείο στο παιχνίδι, όταν επιλέγετε ανάμεσα σε κάποια Classes με διαφορετικές ικανότητες το καθένα) βοηθάει τον εκάστοτε παίκτη να σχηματίσει μία στρατηγική γύρω από τα επιλεγμένα skills, με αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ένα τυπικό Hack and Slash, καθώς η σωστή επιλογή τη σωστή στιγμή μπορεί να αποτελέσει τη διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας, ζωής και θανάτου. Σε περίπτωση επιθυμίας ανανέωσης των skill points βέβαια, το παιχνίδι προσφέρει τη δυνατότητα Re-Spec, που για κάποιο (in-game) χρηματικό αντίτιμο μπορείτε να σβήσετε την όποια πρόοδο στο skill tree και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Αν, όμως, η (ως αναμενόμενο) σταδιακά αυξανόμενη δυσκολία σας αποτρέψει να πανηγυρίσετε μία νίκη, τα κερδισμένα χρήματα από κάθε μάχη σας βοηθούν να αγοράσετε καινούριο εξοπλισμό από το Shop, που βρίσκεται στην ίδια οθόνη με όλα τα υπόλοιπα που χρειάζεστε, δίνοντας τέλος στο κυνήγι κάποιου Merchant. Αν ο εξοπλισμός δεν είναι αρκετός, υπάρχει η δυνατότητα “προπόνησης” των χαρακτήρων με τυχαίο βαθμό δυσκολίας κάθε φορά, με σκοπό το “Farming” XP, χρημάτων και εξοπλισμού, τον οποίο μπορείτε να βρείτε τυχαία μετά από κάθε μάχη.

Ένα χαρακτηριστικό που φέρνει το καινούριο Sonny είναι η εξέλιξη μίας ικανότητας εν μέσω μίας μάχης. Κάποια στιγμή (γενική αναφορά για να αποφύγουμε τα spoilers), ο Sonny θα αποκτήσει μία επιπλέον μπάρα. Όσο μάχεται ο Sonny αυτή η μπάρα θα γεμίζει και, μόλις συμπληρωθεί, θα γίνει εφικτή η προσθήκη ενός επιπλέον effect σε μία ικανότητα της επιλογής σας, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της μάχης. Σε πολλές μάχες μπορεί να σας φανεί περιττό, αλλά σε αρκετές (από προσωπική εμπειρία) θα σας σώσει. Κυριολεκτικά.

Συνοπτικά, το Sonny είναι ένα RPG που εστιάζει στη μάχη. Υπάρχει μια συμπαγής ιστορία, αλλά δεν θα κάνετε ενστικτώδεις αποφάσεις που οδηγούν την εξέλιξη παιχνιδιού. Υπάρχουν εκτιμήσεις τακτικής που πρέπει να γίνουν, αλλά δεν θα κάνετε ελιγμούς για να βρεθείτε σε ψηλότερο έδαφος ή για κάλυψη από εχθρούς. Αυτό που θα κάνετε είναι να μαζέψετε ικανότητες και να αγοράσετε καλύτερα όπλα για να νικήσετε τον αγώνα ενάντια στα ζόμπι και στους *εισάγετε κακό χαρακτηρισμό* ZPCI που θέλουν το κεφάλι του Sonny και της παρέας του. Ένας αγώνας προκλητικός που μπορεί να σας γονατίσει αρκετές φορές, για να σας οδηγήσει σε αλλαγή στρατηγικής, ικανοτήτων, ή ακόμα και πλήρη ανακατανομή των skill points. Η χρήση των status effects, των ειδικών debuffs και των διαφόρων ειδών damage είναι συχνά η απάντηση. Η πιθανότητα βέβαια να κολλήσετε σε μία μάχη δεν είναι ιδιαίτερα μικρή, αλλά οι δοκιμαστικές μάχες είναι αρκετά γρήγορες και η απόκτηση χρημάτων και ΧΡ δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Κάθε μία από τις οκτώ τοποθεσίες προσφέρει εννέα ή δέκα μάχες που έχουν σχέση με την ιστορία, οπότε το Sonny έρχεται στην οθόνη σας με ένα συμπαγές περιεχόμενο, με το παιχνίδι να είναι κατάλληλο για πολύωρο gameplay αλλά και σταδιακές μάχες τύπου grinding/farming και casual gaming.

Είναι το Sonny για εσάς; Αν είστε οπαδός της “σειράς”, σίγουρα. Είδα να αναβιώνεται μπροστά μου ένα παιχνίδι που λάτρεψα όταν άρχισα να ασχολούμαι μόνος μου με τα όποια παιχνίδια μπορούσα να παίξω και αγαπάω ιδιαίτερα. Κατά τ’ άλλα, αν σας αρέσει το οπτικοακουστικό υλικό που είδατε κατά μήκος του άρθρου, δοκιμάστε το και δε θα σας απογοητεύσει. Το Sonny είναι διαθέσιμο σε συσκευές Android και iOs αλλά και στο Steam. Θα σας αποχεραιτήσω αυτή την εβδομάδα με ένα σημείο του παιχνιδιού να χτυπάει τις χορδές της νοσταλγίας ακόμα μέσα μου και αυτό να μην είναι άλλο από το Battle Theme. Μέχρι την επόμενή μας συνάντηση, να είστε καλά!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Ανακοινώθηκε ημερομηνία κυκλοφορίας για το Outlast 2 και Outlast Trinity