Πώς να καταγράψετε την οθόνη του iPhone ή του iPad σας

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το iOS 11 (κάποια στιγμή μέσα στο 2017), οι χρήστες iOS συσκευών μπορούν πολύ εύκολα να καταγράψουν το τι δείχνει η οθόνη τους και να δημιουργήσουν ένα βίντεο το οποίο θα μπορούν να διαμοιραστούν.
Αν αναρωτιέστε ποιος ο λόγος για κάτι τέτοιο, σκεφτείτε πόσοι φίλοι ή συγγενείς έχουν smartphones αλλά δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, οπότε ένα τέτοιο βίντεο θα μπορούσε να τους βοηθήσει πολύ εύκολα λειτουργώντας ως οδηγός για ρυθμίσεις και όχι μόνο. Ή απλά μπορείτε να καταγράψετε τις επιδόσεις σας σε κάποιο παιχνίδι και να το ανεβάσετε στα social media. Παρακάτω θα δούμε με τρία απλά βήματα πόσο εύκολα μπορούμε να καταγάψουμε την οθόνη στη συσκευή μας.

Βήμα 1

Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις > Control Center και πατάμε την επιλογή Customize Controls. Κατεβαίνουμε κάτω στα διαθέσιμα toggles και βρίσκουμε την επιλογή που μας ενδιαφέρει δηλαδή το Screen Recording. Βεβαιωνόμαστε ότι είναι ενεργοποιημένο -αν για κάποιο λόγο έχει απενεργοποιηθεί- και το επιλέγουμε να εμφανίζεται μαζί με τα υπόλοιπα toggles του Control Center.

Βήμα 2

 

Ανοίξτε το Control Center και απλά πατήστε στο εικονίδιο (toggle) Record το οποίο βρίσκεται κάτω – κάτω. Από τη στιγμή που θα το πατήσετε ξεκινάει η καταγραφή.

Βήμα 3

 

Όπως βλέπετε, στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης έχει ξεκινήσει να χρονομετράει το πόση ώρα γίνεται η καταγραφή. Για να σταματήσουμε το recording πατάμε εκεί πάνω. Ένα μήνυμα θα εμφανιστεί που θα ρωτάει αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να το σταματήσετε. Αν πατήσουμε διακοπή, το βίντεο θα αποθηκευτεί σαν MP4 αρχείο με ανάλυση 900χ1600p @ 45fps και θα είναι διαθέσιμο στο “Photos” για να το μοιράσουμε όπου θέλουμε.

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

 

 

More Stories
Νέο trailer για το The Technomancer