Δείτε εδώ το νέο μας Βίντεο: «Αυτή είναι ΣΟΒΑΡΗ αναβάθμιση στο PS5 + GIVEAWAY | Game Recap #114»

Pokemon Let’s Go Pikachu και Eevee

Τα Pokemon ξεκινούν την επέλαση τους στο Nintendo Switch


Ήρθε λοιπόν η στιγμή να κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι Pokemon στην βασική οικιακή κονσόλα της Nintendo. Aν και η Game Freak με την The Pokemon Company μας υποσχέθηκαν ήδη ότι θα δούμε ένα νέο παιχνίδι στο Nintendo Switch, είχαν την καλοσύνη να μας συστήσουν τα Pokemon μέσω ενός remake των κασετών που κυκλοφόρησαν στο GameBoy πριν περίπου 20 χρόνια. Αυτό από μόνο του είναι λόγος να ενθουσιάσει το κοινό και να ξυπνήσει αναμνήσεις που πολύ πιθανόν να είχαμε ξεχάσει ότι υπήρχαν. Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα Pokemon Let’s Go στέκονται το 2018.

Ξεκινώντας βρισκόμαστε στην περιοχή Kanto και την πόλη Pallet όπου και θα συναντήσουμε τον Professor Oak για να μας δώσει ένα Pokemon. Στα πρότυπα των κασετών, ανάλογα με το ποια από της δύο εκδόσεις του Pokemon Let’s Go θα αγοράσουμε μπορούμε να έχουμε ως πρώτο Pokemon τον Pikachu (ποιον άλλο!!;) ή την Eevee. Θεωρώ ότι είναι περιττό να πω ότι σκοπός του παιχνιδιού είναι να μαζέψουμε και τα 151 Pokemon που βρίσκονται διάσπαρτα στον κόσμο έτσι ώστε να γεμίσουμε το Pokedex που μας έδωσε ο Professor Oak. Για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να αποκτήσουμε τα 8 Gym Badges νικώντας τους αρχηγούς τους που βρίσκονται σε αυτά, να νικήσουμε τους Elite Four και τέλος να γίνουμε Pokemon Champion. Αν σας ακούγονται πολλά να πω ότι δεν θα καταλάβετε το πότε θα τελειώσετε και θα ζητάτε μια νέα περιπέτεια.

Το gameplay δεν διαφοροποιείτε και πάρα πολύ από τα πρώτα παιχνίδια μιας και όπως είπαμε πρόκειται για remake. Μια σημαντική όμως διαφορά είναι ότι ο τρόπος για να πιάσουμε ένα Pokemon έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να θυμίζει το Pokemon Go. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε μάχη με κάθε Pokemon που συναντάμε αλλά αρκεί να έχουμε τα διάφορα berries που βρίσκουμε στον κόσμο έτσι ώστε να το ταΐζουμε με σκοπό να μας “αγαπήσει” και να το πιάσουμε πιο εύκολα. Εξαίρεση αποτελούν κάποια πιο σπάνια και Legendary Pokemon τα οποία θα πρέπει να τα κερδίσουμε πρώτα σε μάχη και μετά να χρησιμοποιήσουμε την τακτική με τα berries.

Να πω εδώ ότι όλος ο χειρισμός του παιχνιδιού γίνεται μέσω ενός JoyCon καθώς χρησιμοποιούμε motion controls για να πετάξουμε την PokeBall και να πιάσουμε το Pokemon. Γι’ αυτόν τον λόγο είδαμε την Nintendo να κυκλοφορεί την PokeBall Plus με την οποία έχουμε την δυνατότητα να γίνουμε και στην πραγματικότητα κυνηγoί Pokemon έχοντας στο χέρι μας μια PokeBall. Αρκετά αρνητικό για εμένα είναι το γεγονός ότι η εταιρία ανάπτυξης επέλεξε να μην επιτρέψει την χρησιμοποίηση του Pro Controller στο Pokemon Let’s Go δείχνοντας ξεκάθαρα την διαθεσή της να δούμε τον συγκεκριμένο τίτλο εντελώς casual. Ελπίζω στο επόμενο και πιο σημαντικό Pokemon να έχουμε όλες τις επιλογές διαθέσιμες.

Η απλότητα που προσφέρει ο τίτλος είναι και το μεγάλο του μυστικό. Για πρώτη φορά βλέπουμε τα άγρια Pokemon να κινούνται γύρω μας έχοντας την επιλογή να τα προσπεράσουμε κερδίζοντας έτσι αρκετό χρόνο του grind που ήθελαν τα πρώτα παιχνίδια αλλά και δίνοντάς μας την ευκαιρία να ασχοληθούμε με τα σημαντικά κομμάτια του κόσμου των Pokemon. Οι διάφορες μάχες είναι turn based, όπως είναι φυσικό, και το κάθε Pokemon υπερτερεί ή υστερεί ανάλογα με το είδος του άλλου. Για παράδειγμα ο Pikachu που είναι Pokemon ηλεκτρισμού κατατροπώνει τον Magikarp που είναι Pokemon νερού αλλά χάνει από τον Geodude που είναι Pokemon πέτρας. Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά βγαίνουν με μια φυσικότητα στον παίκτη καθώς τα Pokemon ακολουθούν του κανόνες της φυσικής. Δεν χρειάζεται να διαβάσουμε κάποιο τεράστιο manual για να καταλάβουμε πως μπορούμε να ελέγξουμε το καθένα και αυτό είναι υπέροχο.

Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι υπάρχουν και οι επιλογές online ανταλλαγής Pokemon με τους φίλους σας αλλά και η επιλογή του co op! Ναι το παιχνίδι προσφέρει και co op κάνοντας το όμως πολύ πιο εύκολο. Έχοντας έναν φίλο δίπλα σας δυστυχώς η δυσκολία δεν αυξάνεται καθώς παλεύεται μόνο του τον εκάστοτε trainer καθιστώντας τον ευάλωτο στις διαδοχικές επιθέσεις σας. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη επιλογή δόθηκε περισσότερο με έμφαση στους μικρούς μας φίλους που θα παίξουν το παιχνίδι παρά προς τους πιο hardcore παίκτες.

Ο τίτλος είναι πολύχρωμος και ταυτόχρονα απλός, χωρίς υπερβολές και χωρίς πτώσεις καρέ. Βλέπουμε την περιοχή Kanto έτσι όπως την είχαν φανταστεί οι δημιουργοί από τη αρχή και έχουμε πλέον την δυνατότητα να την εξερευνήσουμε με ωραία γραφικά αλλά και πιο ζωντανούς ήχους. Το γρασίδι δείχνει πανέμορφο και οι διάφοροι χαρακτήρες πιο ζωντανοί από ποτέ. Η επιλογή να μας συντροφεύει ένα ακόμη Pokemon στον δρόμο αλλά και αν είναι πολύ μεγαλύτερο να το καβαλάμε και να πηγαίνουμε βόλτα είναι μια έξτρα πινελιά που μας κάνει να αγαπάμε ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο remake. Γενικά η παρουσίαση είναι αριστοτεχνική και δείχνει ότι η Game Freak έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην λεπτομέρεια και στον κόσμο του τίτλου.

Τα Pokemon Let’s Go Pikachu και Eevee είναι η χαρά του παιδιού που πλέον έχει φτάσει τα 30. Όλα είναι πολύχρωμα, όλα είναι ζωντανά και όλα περιμένουν να τα ανακαλύψεις όπως τα ανακάλυπτες με την φαντασία σου στα 10 παίζοντας στο GameBoy. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και το κατάλληλο παιχνίδι για ένα 10χρονο παιδάκι που θέλει να παίξει για πρώτη φορά ένα Pokemon παιχνίδι. Νομίζω ότι η Nintendo δείχνει ότι τα Pokemon θα είναι στην μόδα όσα χρόνια και να περάσουν αναγκάζοντας για ακόμη μια φορά τον κόσμο να μιλάει γι’αυτά. Προτείνω σε όποιον σκέφτεται ακόμη και τώρα την αγορά ενός Nintendo Switch να σταματήσει και να τρέξει να αγοράσει την κονσόλα μαζί με το Pokemon Let’s Go. Όλοι οι υπόλοιποι προβληματισμοί σας θα απαντηθούν από την ίδια την εμπειρία…

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: Nintendo Switch
Είδος Παιχνιδιού: Role-playing video game
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16/11/2018
Κυκλοφορεί για: Nintendo Switch
Εταιρεία Ανάπτυξης: Game Freak
Εκδότρια Εταιρεία: The Pokemon Company & Nintendo

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για τη έγκαιρη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του review.

[/vc_column][/vc_row]