Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «ΠΩΣ να αντέξεις τέτοια ΞΕΝΕΡΑ σε τέτοιο παιχνίδι | Game Recap #160»

Πληροφορίες για το reward program και smartphone παιχνίδι της Nintendo

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης επενδυτών για τα κέρδη της εταιρίας, ο νέος πρόεδρος και CEO της Nintendo, Tatsumi Kimishima, έδωσε πληροφορίες για κάποιες νέες προσθήκες που θα κάνει η εταιρία.

Σίγουρα πολλοί θα θυμάστε το κλείσιμο του Club Nintendo, το πρόγραμμα της εταιρίας για ανταμοιβή (rewards program) των πιστών fan της με αποκλειστικά καλούδια που δεν υπάρχουνε στην αγορά. Αντικαταστάτης λοιπόν θα είναι το νέο My Nintendo, το οποίο θα παρέχει και νέα χαρακτηριστικά. Για αρχή, όλα θα γίνονται μέσω του νέου Nintendo λογαριασμού που λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες της εταιρίας. Το πιο σημαντικό είναι πως επιτέλους θα έχουμε πρόσβαση στο eShop της εταιρίας και μέσω web browser, θα μπορούμε να κάνουμε αγορές και να κατεβαίνουν αυτόματα τα παιχνίδια στις κονσόλες μας.

Η νεότερη και μεγαλύτερη προσθήκη όμως του My Nintendo έρχεται τον Μάρτιο, όπου θα γίνει παρουσίαση ενός νέου συστήματος ανταμοιβών. Οι χρήστες θα μπορούν να μαζεύουν Platinum πόντους παίζοντας παιχνίδια της Nintendo στο smartphone, να ανοίγουν το eShop απο τις κονσόλες τους και να εκπληρούν άλλες σχετικές προϋποθέσεις, ενώ θα υπάρχουν και Gold πόντοι που μαζεύονται μέσω αγορών περιεχομένου για 3DS και Wii U. Οι Platinum πόντοι θα δίνονται ως αντάλλαγμα για ψηφιακό περιεχόμενο, ενώ οι Gold πόντοι για εκπτωτικά κουπόνια σε παιχνίδια.

miitomo

Σημαντικό για τα παραπάνω είναι η κυκλοφορία του πρώτου smartphone τίτλου της εταιρίας, το Miitomo. Πρόκειται για έναν life-sim τίτλο παραπλήσιο με τη σειρά Tomodachi Life που υπάρχει σε DS και 3DS, όπου χρησιμοποιείται το Mii του παίκτη για να επικοινωνεί με τους πραγματικούς του φίλους. Η Nintendo ελπίζει με αυτόν τον τρόπο να γίνουν πιο κοινές οι υπηρεσίες της στο κοινό.

Το Miitomo επίσης θα περιέχει λειτουργία Mii Photo, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται AR φωτογραφίες τους σε κοινωνικά δίκτυα. Η εφαρμογή έχει ήδη μεταφραστεί σε 8 διαφορετικές γλώσσες και αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε 16 χώρες. Τέλος, το Miitomo θα είναι “free to start” όπως λέει η Nintendo και θα γίνει διαθέσιμο παράλληλα με το My Nintendo.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!