Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Η Naugthy Dog Σοκάρει και Εντυπώσεις από Hellblade ΙΙ | Game Recap #166»

Κοντά 4 φορές πιο δυνατό το PlayStation 5 από το βασικό PlayStation 4

Σύμφωνα με νέες ανακαλύψεις γνωστού leaker

Ένα καυτό θέμα των τελευταίων ημερών είναι η κόντρα για τη δύναμη των επόμενων κονσολών, με μεγάλα ονόματα του χώρου να σχολιάζουν επίσης τα νέα αυτά (πρόσφατο παράδειγμα ο Ed Boon) από υποτιθέμενες πληροφορίες που προέρχοται από developers που έχουν πρόσβαση σε dev kits. Τώρα όμως έχουμε κάτι πολύ πιο χειροπιαστό από το άτομο που διέρρευσε και την AMD Gonzalo APU που θα βρίσκεται στο PlayStation 5.

Φυσικά μιλάμε για τον περίφημο TUM_APISAK που έκανε μια νέα ανακάλυψη στη βάση δεδομένων benchmark, όπου κατάφερε και βρήκε σκορ απόδοσης της Gonzalo APU που θα χρησιμοποιηθεί στο PlayStation 5, ενώ επίσης έδωσε και το σκορ της APU του PlayStation 4 για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης και να ξέρουμε πάνω-κάτω πόσο δυνατότερο θα είναι.

Όπως πόσταρε λοιπόν, το σκορ του PS5 ανέρχεται λίγο παραπάνω από 20,000 πόντους, με αυτό του PS4 να είναι λίγο παρακάτω από 5,000. Με λίγα λόγια φαίνεται πως η υπολογιστική ισχύ της κάρτας γραφικών ανέρχεται κοντά στα 7.4 TFlops (κάτι που δεν αντιστοιχεί ακριβώς λόγω διαφορετικής αρχιτεκτονικής μεταξύ των κονσολών), με την απόδοση του επεξεργαστή να παραμένει μυστήριο.

Στην πορεία ερωτήθηκε αν η σύγκριση γίνεται με το PS4 Pro (κάτι που πολλοί μπορεί να περίμεναν, ότι θα είναι 4 φορές δυνατότερο από το PS4 Pro) και όπως επιβεβαίωσε, τα νούμερα προέρχονται από το βασικό μοντέλο PS4 σε σχέση με το PS5.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!