Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι αντιδράσεις για The Last of Us Part 2 Remastered στο PS5 | Game Recap #146»

Πήραμε συνέντευξη από τον σχεδιαστή της στολής και του κράνους του Darth Vader

Από τις πιο όμορφες στιγμές που έχουμε ζήσει

Σήμερα το Busted.gr συνάντησε τον δημιουργό και γλύπτη Brian Muir. Ο κ. Muir ήταν ο δημιουργός του κράνους και της στολής του γνωστού Villain Darth Vader από τη σειρά ταινιών Star Wars. Βρεθήκαμε λοιπόν μαζί του στην Cyprus Comic Con 2023 και μιλήσαμε μαζί του κάνοντάς του λίγες ερωτήσεις καθώς δυστυχώς ο χρόνος ήταν πολύ πιεστικός. Όπως όμως και να έχει προσπαθήσαμε να μας δώσει όσες περισσότερες πληροφορίες γινόταν. Η συνέντευξη έγινε με αρκετή συγκίνηση και παρότι είχαμε ξοδέψει αρκετή ώρα στο τι να τον ρωτήσουμε, τελικά η συνέντευξη είχε το χαρακτήρα περισσότερο ενός θαυμαστή και ενός θρύλου του Cinema. The Force was strong with us! Ξεκινάμε!

Αντώνης Γκόγκας: Κ. Muir καλημέρα και καλώς ήρθατε στο νησί της Κύπρου. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το νησί;

Brian Muir: Είχαμε έρθει και παλαιότερα με τη σύζυγο μου σε αυτό το πανέμορφο νησί. Αυτή τη φορά βέβαια είμαστε καλεσμένοι στη Comic Con, ένα conversion τo οποίο πραγματικά αξίζει να το επισκεφθεί κανείς.

Αντώνης Γκόγκας: Κ. Muir θέλατε να γίνεται sculptor από παιδί; Ήταν όνειρο ζωής ή απλά έτυχε;

Brian Muir: Η αλήθεια είναι πως η αγάπη αυτή γεννήθηκε περίπου στα 13 μου όπου ξόδευα αρκετό χρόνο στα καλλιτεχνικά. Ήμουν γενικά αρκετά τυχερός στη ζωή μου καθώς έγινα μαθητευόμενος γλυπτής στα 16 μου μέσα στο χώρο των ταινιών

Αντώνης Γκόγκας: Πως έγινε το μεγάλο βήμα να φτιάχνετε αγάλματα για ταινίες όπως το Star Wars ή το Alien;

Brian Muir: Πραγματικά πιστεύω πως η μεγάλη μου αγάπη (πέρα από τη τύχη) για τις ταινίες βοήθησε σε αυτό. Πραγματικά ήταν μεγάλη χαρά ότι στα 16 μου πήγα σε ένα τεράστιο studio στο οποίο μπόρεσα να αποδείξω τι αξίζω. Ήμουν ακόμα μαθητευόμενος. Και όμως με εμπιστεύθηκαν.

Αντώνης Γκόγκας: Φαντάζομαι κ. Muir ότι με το σχεδιασμό του Darth Vader άνοιξε ο δρόμος και για περισσότερες μελλοντικές δουλειές σωστά;

Brian Muir: H αλήθεια είναι πως η δουλειά μου πάνω στο Darth Vader ήταν ένα εισιτήριο για μελλοντικές δουλειές, αν και καμία φορά άλλα μου αγάλματα και έργα μου, βρίσκονται πάντα στη σκιά του Darth Vader.

Αντώνης Γκόγκας: Κ. Muir τελικά τι απέγινε η 1η στολή του Darth Vader; Θα μάθουμε;

Brian Muir: Με λίγα λόγια. Καταστράφηκε!

Αντώνης Γκόγκας: Κ.Muir για κάποιον που ίσως δεν ξέρει, θα δούμε το όνομα σας δίπλα από αγάλματα όπως οι κρύσταλλοι στο Harry Potter: The Half Blood Prince όπου ο Dumbledore δίνει μία επική μάχη δίπλα στον Harry Potter. Πως νιώθετε που το όνομα σας βρίσκεται δίπλα από τα μεγαλύτερα ονόματα ταινιών που γυρίστηκαν ποτέ.

Brian Muir: Το συναίσθημα είναι πολύ όμορφο αλλά ωραιότερο είναι αυτό που κάνουμε τώρα, το να μιλώ με το κόσμο και να βλέπω την αγάπη του.

Αντώνης Γκόγκας:K. Muir σας ευχαριστώ πραγματικά για το χρόνο σας και πραγματικά δεν περίμενα να είστε τόσο απλός και ταπεινός. Εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα και να περάσετε όμορφα στο νησί της Κύπρου.

Brian Muir: Εγώ ευχαριστώ Αντώνη και πραγματικά τιμή μου που σε γνώρισα

Αντώνης Γκόγκας: Θα μας χαρίσετε μία φωτογραφία και την υπογραφή σας;

Brian Muir: Αυτό θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω για εσάς.

Μπορείτε να δείτε συνολικά το έργο του Κ. Brian Muir στο Link εδώ.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!