Patapon 2 Remastered

Pata Pata Pata Pon!

Release Date
30/01/2020
Platform
PS4
Developer
SCE Japan Studio
Publisher
Sony Interactive Entertainment
Our Score
7.5

«Δώστε pixelized games στο λαό», αυτή ήταν η πρώτη φράση που είπε ένας πολύ καλός μου φίλος στο άκουσμα της κυκλοφορίας του Patapon 2 στο PS4. Το Patapon το είχαμε λιώσει στη κυριολεξία στο PSP, καθώς σπάνια είχαμε συναντήσει τόσο έξυπνο και εναλλακτικό τρόπο παιχνιδιού σε Video Game. Η εταιρεία ανάπτυξης SIE Japan Studio, επέλεξε τη μουσική και το ρυθμό για να δημιουργήσει το απόλυτο διασκεδαστικό 2D Game. Ο ήχος  «Pata Pata Patapon» βούιζε για αρκετό καιρό στο κεφάλι μου. Μέχρι που η κυκλοφορία του στο PS4, με έκανε να θυμηθώ εκείνες τις απίθανες διακοπές στην Κω, που ενώ έπαιζα PSP, είχα σπάσει τα νεύρα των γύρω μου με την αντιγραφή του Slogan του παιχνιδιού με ρυθμό τραγουδιού. 2020 κι εμείς, δυστυχώς ή ευτυχώς, κάνουμε επίκληση προς το παρελθόν για να γελάσει το χειλάκι μας. Ίσως να υπερβάλλω κάπως, αλλά σίγουρα αυτή η εβδομάδα ήταν άκρως διασκεδαστική με το Patapon 2 να παίρνει φωτιά στην κονσόλα μου. Έγιναν άραγε αλλαγές από τότε; Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει περίπου.

Όπως είναι γνωστό – και αν δεν είναι ώρα να μάθετε – το Patapon είναι ένα mix μεταξύ RPG, Real Time Strategy και Rythm Game. Το παιχνίδι στην ουσία αποτελείται από σειρά πιστών που κατά διαστήματα υπάρχει και κάποιο Boss Fight. Είσαι ο θεός μίας ομάδας στρατιωτών που μοιάζουν με στρογγυλά μαύρα μπαλάκια και θυμίζουν ιθαγενείς. Μέσω Rythm Commands τα οποία αποτελούνται από συνδυασμό πλήκτρων στο μοχλό σας, δίνονται εντολές για βάδην, επιθέσεις, άμυνα και άλλα πολλά. Η συχνή επανάληψη της φράσης Patapon από τους χαρακτήρες δίνει ένα φοβερά αστείο τόνο στο παιχνίδι.

Στο Patapon 2 λοιπόν, έχετε ναυαγήσει σε ένα νησί, κατά την αναζήτηση σας για το Earthend. Σκοπός σας είναι να μπορέσετε να φτάσετε στο Earthend με οποιοδήποτε τρόπο. Το ενδιαφέρον είναι ότι όχι μόνο το παιχνίδι αποτελείται από ρυθμό και συνδυασμούς πλήκτρων αλλά και σωστό timing μεταξύ των πλήκτρων. Δεν είναι απλά να πατήσεις τρεις φορές τον κύβο και μία φορά τον κύκλο. Πρέπει να συμβαδίζει με το τραγούδι των Patapons αλλιώς δεν εκτελείται η εντολή και πρέπει να την επαναλάβετε. Όσες φορές συνεχόμενες πατήσετε σωστά τις εντολές ο στρατός των Patapon μπαίνει σε κατάσταση Fever κάτι που σας δίνει bonus σε επιθέσεις και όχι μόνο.

Το ωραίο στο Patapon 2 είναι η συνεχής εξέλιξη. Ξεκινάμε με ένα μικρό στρατό από ”μπαρμπαλέκια” τα οποία μπορούμε συνεχώς να αλλάζουμε αντικείμενα, όπλα, armors και να τα κάνουμε πιο δυνατά. Επίσης ο στρατός μας ενισχύεται σε ποσότητα και ποιότητα. Μέσω του Loot μπορούμε να κάνουμε συνεχής αναβαθμίσεις στους στρατιώτες μας αλλά και να αλλάξουμε τον τύπο unit που είναι. Υπάρχει μίας μορφής griding καθώς μπορούμε να ξαναπαίξουμε μία πιστά έτσι ώστε να πάρουμε το επιθυμητό Loot. To παιχνίδι δεν είναι δύσκολο και είναι άκρως διασκεδαστικό. Εύκολο στο χειρισμό και γενικά εύκολο στην ανάπτυξη του στρατού. Ελάχιστες φορές θα πεθάνετε αν και ο στρατός κάνει resurrect στο τέλος κάθε Mission. Τα γραφικά είναι αρκετά καλά για ένα τέτοιο παιχνίδι και πολύ καλύτερα φυσικά από την έκδοση του PSP. Τα λόγια και τα αστειάκια δε λείπουν από τις συνομιλίες εντός του παιχνιδιού, ενώ το γεγονός ότι σας αναγνωρίζουν τα Patapons ως θεό τους σε κάνει να λιώνεις στο γέλιο συνέχεια.

Ο τίτλος στηρίζεται τόσο μα τόσο πολύ στον ήχο και τον αστείο ρυθμό των εντολών που ακολουθούν και φωνάζουν τα Patapons. Ίσως μερικοί από εσάς βάλετε και ήχο κλήσης το «Pata Pata Pata Pon». Ένα αρκετά καλό παιχνίδι που αξίζει να υπάρχει στην Digital συλλογή μας σε τιμή που προσφέρεται για αγορά (€14.99) στην εποχή που ζούμε. Αρκετά καλά γραφικά και σίγουρα ένα παιχνίδι που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Γιατί όχι και για μία οικογένεια να κάτσει γύρω από το PS4 και να διασκεδάσει με το Patapon 2. Ένα μεγάλο μπράβο στη Sony που μας έφερε αυτό το παιχνίδι ξανά κοντά μας και ελπίζουμε η σειρά να μη ξεχαστεί στο μέλλον. «PATA PATA PON»!!!

Ευχαριστούμε θερμά την επίσημη αντιπροσωπεία του PlayStation για την έγκαιρη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Όμορφα γραφικά
Φοβερά εθιστικό
Άκρως διασκεδαστικό μέσω της μουσικής του
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Περιορισμένο lag
Μερικές φορές τα Patapons κολλούν μεταξύ δύο εντολών
7.5
Pata Pata Pata Pon
More Stories
Δεν είναι δημοφιλή τα Backwards Compatible παιχνίδια