Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «ΠΩΣ να αντέξεις τέτοια ΞΕΝΕΡΑ σε τέτοιο παιχνίδι | Game Recap #160»
Pang Adventures_20160529155322

Pang Adventures

Πολλές φορές ανοίγω είτε το PS4 είτε το Xbox One και ψάχνω στα Store που διαθέτουν. Έτσι προσφάτως παρατήρησα οτι εμφανίστηκαν πολλοί τίτλοι, remakes των παλιότερων arcade games. Το μάτι μου έπεσε αμέσως στο Pang Adventures το οποίο αυτομάτως με συγκίνησε φέρνοντας στο μυαλό μου αναμνήσεις όμορφες των παιδικών μου χρόνων όπου τρέχαμε με τα 20αρικα και τα 50αρικα (δραχμές τότε) να παίξουμε το Pang στα Coin op. Χωρις να χάσω χρόνο το κατέβασα στο PS4 και γεμάτος αγωνία περίμενα να κατέβουν τα 350MB περίπου του παιχνιδιού.

Ανοίγοντας το παιχνίδι κανείς αντικρύζει το βασικό, λειτουργικό και απλούστατο μενού που περιέχει Play, Options και Credits. Οι ρυθμίσεις ειναι βασικότατες και αφορούν την ρύθμιση της έντασης του ήχου και των ηχητικών εφέ, τη δόνηση του χειριστηρίου τα intro/outro broadcasts. Στην επιλογή Play θα βρούμε τα τρία διαθέσιμα modes του παιχνιδιού τα οποία ειναι tour mode, score mode και panic mode. Στην αρχή ειναι ανοιχτό μόνο το tour mode στο οποίο μετα την επιλογή παίκτη και ονόματος με τρία γράμματα, οπως παλιά, μας βάζει κατευθείαν στη δράση έχοντας στη διάθεσή μας άπειρες ζωές. Σκοπός σε κάθε κλειστή πίστα που φαινεται σε όλη την οθόνη, ειναι να καταφέρουμε να εξολοθρεύσουμε τις μεγάλες μπάλες/φουσκες σπάζοντάς τες σε μικρότερες συνεχώς με το εκάστοτε όπλο μας έως ότου εξαφανιστούν και εμείς βγούμε ζωντανοί. Υπάρχουν επίσης target scores τα οποία καλούμαστε να ξεπεράσουμε. Τα όπλα και η διαμόρφωση του κάθε επιπέδου ποικίλουν ενώ ανά 15 επίπεδα υπάρχει και ένα boss. Ως όπλα εχουμε τον βασικό μας γάντζο ενώ μπορούμε να πάρουμε μέσα στα επίπεδα πυροβόλα όπλα, διπλό γάντζο , φλογοβόλα, λέιζερ και άλλα. Κάποια πτηνά που περνάνε συνήθως δυσκολεύουν τη ζωή μας στο παιχνίδι ενω κάποια καβουράκια μπορούν να βοηθήσουν στο σπάσιμο των μπιλιών. Η ιστορία είναι απλή καλώντας μας να ταξιδέψουμε σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και να εξολοθρεύσουμε τις μπάλες και τα bosses.

Ο ηχητικός τομέας είναι απλός με ενα δυό θεματάκια που παίζουν ανα επίπεδο ενω η μουσική γίνεται πιό έντονη στα bosses. Οι χαρακτήρες επισης φωνάζουν κάπου κάπου και ειδικότερα όταν έχουν ανάγκη. Θα μπορούσαν ίσως μα τολμήσουν να βάλουν περισσότερες μουσικές για να μη φαντάζει ηχητικά μονότονο στους νεότερους κυρίως.

Ο τεχνικός τομέας ειναι πολυ καλός για τα δεδομένα του παιχνιδιού καθότι οι κατασκευαστές προσπάθησαν να κρατήσουν το πνεύμα του αρχικού παιχνιδιού και να το ανανεώσουν ταυτόχρονα. Ο σχεδιασμός ροών επιπέδων είναι απλός με μια φωτογραφία συνήθως ώς φόντο από την περιοχή στην οποία έχουμε ταξιδέψει ή κάτι απλό σε σχέδιο. Δε χρειάζεται όμως, κατα τη γνώμη μου κατι παραπάνω αφού παντα το παιχνίδι ήταν απλό. Οι χαρακτηρες ειναι δύο, οι Pang Brothers, κόκκινος και μπλέ και ειναι όμορφα σχεδιασμένοι επίσης ενω ο χειρισμός τους μέσα στα επίπεδα είναι απλούστατος αφού με το stick κινείσαι και το όπλο ενεργοποιείται πατώντας είτε ένα από τα τρία κουμπιά, εκτος του Δ που κάνει επανεκκίνηση άμεση το επίπεδο. Το παιχνίδι παίζει ομαλότατα χωρίς προβλήματα (τουλάχιστον στην έκδοση για PS4που το δοκίμασα). Οι χρόνοι φορτώματος, αν εξαιρεσεις το αρχικό φόρτωμα όταν ανοίγεις το παιχνίδι, ειναι σχεδόν ανύπαρκτοι και οι επανεκκινήσεις γίνονται αστραπιαία. Μόλις καποιος τερματίσει το Tour mode ξεκλειδώνουν και τα άλλα δυο modes όπου στο Score mode έχεις μόνο τρεις ζωές για να φέρεις εις πέρας τις πίστες ενω στο Panic mode πρέπει να επιβιώσεις απο τις μπάλες που έρχονται σε κύματα συν το χρόνο που τρέχει. Ο αριθμός των επιπέδων ειναι πολύ μεγάλος και σίγουρα δύσκολα βαριέσαι με το παιχνίδι αφού εχει και τα 3 modes και κατι ακόμα όμως που θα αναφέρω παρακάτω.

Κράτησα το καλυτερο για το τέλος καθότι θα μου πείτε γιατι να δώσω τα περίπου 10€ γι’ αυτό το παιχνίδι. Η απάντησή μου ειναι γιατι το παιχνίδι τιμάει το παλιό Pang που μεσουρανούσε τη δεκαετία των 90s’ στα coin up ενω ταυτόχρονα προσφέρει local co op το οποίο πιστέψτε με εκτινάσσει τη διασκέδαση στα ύψη όπου αν είστε με παρέα θα σας φάει ώρες ατέλειωτες.  Ταυτόχρονα στην ίδια πίστα προσπαθείς τόσο να επιβιώσεις όσο και να κανεις revive τον συμπαίκτη σου έαν χρειαστεί. Είχα χρόνια να αισθανθώ τόσο όμορφα με παιχνίδι και ειδικα με το local co op, οπως και στο original, το παιχνίδι προσφέρει πανέμορφες στιγμές. Παρόμοιες στιγμές με αυτές που μας προσέφεραν και άλλα αντίστοιχα παιχνίδια όπως το θρυλικό πλέον Bubble Bubble. Βέβαια δεν εντόπισα multiplayer αλλα υπάρχουν όπως είπα score challenges και  leaderboards.

Όσοι είστε οπαδοί των retro παιχνιδιών ή είχατε παίξει παλιότερα το Pang θα ενθουσιαστείτε. Όσοι θέλετε να το δοκιμάσετε πιστεύω πως σίγουρα θα το κρατήσετε πολύ καιρό εγκατεστημένο καί λόγω μικρού μεγέθους καί λόγω διασκέδασης στο local co op καί λόγω της απλότητάς του.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]
Pang Adventures_20160529155322
Pang Adventures_20160529155322
[/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PS4
Είδος: Action
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, PC, iOS
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19/04/2016
Εκδότρια εταιρία: DOTEMU
Εταιρία ανάπτυξης: PASTA GAMES

editorschoice-busted[/vc_column][/vc_row]

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!