Οι πάροχοι Internet αναγκάζονται να διαφημίζουν τις πραγματικές ταχύτητες

Μετά από πολλά τηλέφωνα και απογοήτευση για τις ταχύτητες που είχα στο Internet στο σπίτι μου ήρθε επιτέλους η απόφαση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) να μας δώσει τα αυτονόητα. Από χθες τέθηκε σε ισχύ η διαδικασία αποζημίωσης από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις αποκλίσεις από τις διαφημιζόμενες και τις πραγματικές ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Οι πάροχοι σταθερών δικτύων πρόσβασης υποχρεούνται να ενημερώνουν τους συνδρομητές για την ελάχιστη, μέγιστη και συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα που αναμένεται στη σύνδεσή τους. Η ενημέρωση αφορά τόσο τους νέους συνδρομητές όσο και τους υφιστάμενους συνδρομητές ενός παρόχου.

Συγκεκρίμενα η ταχύτητα λήψης δεν θα πρέπει να πέφτει παρακάτω από 30% για συνδέσεις ADSL και 20% για συνδέσεις οπτικής ίνας (VDSL, FTTH κλπ). Το πρόβλημα θα πρέπει να διορθώνεται εντός 30 ημερών ενώ οι μετρήσεις να γίνονται εντός ωρών αιχμής.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας συνδρομητής έχει κάνει σύνδεση 100mbps (12.5MBps) και έχει κατώτερη ταχύτητα λήψης δικαιούται έκπτωση στο πάγιό του, ανάλογη της ταχύτητας λήψης στην περίπτωση που συστηματικά πέφτει κάτω πό τα 80mbps (10ΜΒps). Πιο αναλυτικά τις αποφάσεις μπορείτε να δείτε στην πηγή του άρθρου ή στην σελίδα της ΕΕΤΤ.

Πηγή: Capital

Επίσης, μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Η μεγαλύτερη βάση χρηστών του Star Wars Battlefront στο PS4