Οι λόγοι που η Sony απέχει από την E3 2019 – θα έχουμε νέο Event;

Σαν βόμβα έσκασε πριν κάποιους μήνες η είδηση ότι η Sony δε θα παρευρεθεί στο ετήσιο ραντεβού της E3 το 2019. Και έτσι άρχισαν οι διάφορες θεωρίες για αυτή την απόφαση. Κάποιοι “πολέμιοι” της Sony βιάστηκαν να την κατηγορήσουν ενώ κάποιοι άλλοι υπέθεσαν ότι έχει στα σκαριά κάτι διαφορετικό. Τι συμβαίνει όμως σύμφωνα με την ίδια τη Sony;

Ο Shawn Layden, ο πρόεδρος της  SIE Worldwide Studios σε μία πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο CNET μίλησε για την απόφαση αυτή επιβεβαιώνοντας αρκετές θεωρίες και καταρρίπτοντας άλλες.
Άξιο αναφοράς είναι το απόσπασμα: “Η E3 όντας μία εμπορική έκθεση έγινε (τα τελευταία χρόνια) χωρίς πολλή εμπορική δραστηριότητα. Ο κόσμος έχει αλλάξει, αλλά η E3 δεν έχει αλλάξει αναγκαστικά με αυτό“.
Και όντως, η Ε3 στην εποχή του Internet είναι σαν ένα event που πλέον δε εκτελεί τον αρχικό σκοπό του. Πόσες φορές ξέραμε από πριν το τι θα δούμε στην Ε3 ακριβώς; Πόσες ήταν οι ουσιαστικές εκπλήξεις; Πόσα νέα, trailers, ανακοινώσεις είχαν διαρρεύσει μέρες πριν την Ε3; Και δεν είναι μόνο ο καταναλωτής.
Σαν εμπορικός θεσμός η Ε3 πληροφορούσε τους retailers και τον Τύπο, τώρα πια δε συμβαίνει αυτό. Πρώτα τα μαθαίνει ο Τύπος και μετά τα βλέπουμε να επιβεβαιώνονται στην εκάστοτε Ε3. Η Ε3 2018 ήταν τρανό παράδειγμα μιας αναιμικής Ε3.

Μία άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι η Ε3 λαμβάνει μέρος κάθε χρονιά περίπου στα μέσα Ιουνίου, δηλαδή στα μέσα της χρονιάς. Ο Shawn Layden ανήγγειλε για αυτό το λόγο το Destination PlayStation, ένα Event της Sony που θα λάβει μέρος στα μέσα Φεβρουαρίου, 4 μήνες πριν την Ε3, που εξυπηρετεί καλύτερα και πιο έγκαιρα τους retailers.

Τέλος, ο Shawn Layden στην ανακοίνωση ότι η Sony σκοπεύει στα λιγότερα αλλά μεγαλύτερα παιχνίδια  μας άφησε εμμέσως και την υπόνοια ότι δε θέλει ο κόσμος να απογοητευτεί σε μία υπετιθέμενη εμφάνιση του PlayStation στην Ε3 2019 αφού δε θα είχαν να ανακοινώσουν κάτι καινούριο:
Και με την απόφασή μας να κάνουμε λιγότερα παιχνίδια – μεγαλύτερα παιχνίδια – σε μακρύτερες χρονικές περιόδους, φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ο Ιούνιος του 2019 δεν ήταν καιρός να έχουμε κάτι καινούργιο να δείξουμε. Και νιώσαμε ότι εφόσον τους προσκαλέσουμε στην Ε3 και εμφανιστούν θα είχαν την εξής σκέψη – «Ω, θα μας πουν κάτι».”

Πως σας φαίνεται η απόφαση της Sony να παραλείψει την φετινή Ε3; Δικαιολογημένη; Σωστή; Θα θέλατε να δείτε τη Sony επί η σκηνής παρόλα αυτά;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
The Legend of Zelda: Twilight Princess HD