Ο Shawn Layden αποκάλυψε επιτέλους γιατί αποχώρησε από το PlayStation

Δύσκολα θα βρεις κάποιος που γνωρίζει πέντε δέκα πράγματα για τη βιομηχανία του Gaming και να αντιπαθεί ή τουλάχιστον να μην σέβεται την προσφορά του Shawn Layden, ο οποίος μετά από πάρα πολλά χρόνια στον οργανισμό του PlayStation πήρε την απόφαση να αποχωρήσει πριν από δύο χρόνια από τη θέση του επικεφαλής των Sony Worldwide Studios.

Η ξαφνική αποχώρησή του είχε συνοδευθεί μόνο από ένα tweet του και όπως θυμόσαστε ή καταλαβαίνετε ξεκίνησαν τα σενάρια και οι υπόθεσες, οι αντιδράσεις, μέχρι και online petitions δημιουργήθηκαν με σκοπό να επιστρέψει στη θέση του. Τι συνέβη πραγματικά και αποχώρησε όμως έρχεται να το εξηγήσει μετά από σχεδόν δύο χρόνια σε μία συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο Shawn Layden ανέφερε λοιπόν πως είχε φτάσει σε ένα σημείο κορεσμού, μπούχτισε να το πούμε λαϊκά ή έπαθε burnout να το πούμε αγγλιστί. Εξηγεί μάλιστα πως αυτή η δραστηριότητα ανήκει περισσότερο σε πιο νέα άτομα και ένιωσε πως έπρεπε να βάλει μία τελεία αφήνοντας πίσω την κληρονομιά του. Συνέχισε λέγοντας πως μετά τη βοήθεια που πρόσφερε στα Horizon Zero Dawn και God of War είδε την ευκαιρία να αποχωρήσει ευρισκόμενος στην κορυφή αφήνοντας χώρο σε μία άλλη γενιά να αναλάβει το PlayStation 5. Όταν η συζήτηση οδηγήθηκε στις δύσκολες σχέσεις που ανέφεραν φήμες μεταξύ του Shawn Layden και του τωρινού επικεφαλής Jim Ryan, ο πρώτος δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες θέλοντας κατά αυτό τον τρόπο να μην δώσει τροφή για περισσότερες φήμες ή ερμηνείες. Πίστευε λοιπόν σχετικά με την αποχώρησή του ότι ήταν τη σωστή στιγμή και μετά από τόσο καιρό αποχής του δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος.

Εν κατακλείδι, συμπεραίνουμε από τις δηλώσεις του ότι ο Shawn Layden αποχώρησε γιατί είχε φτάσει σε σημείο κορεσμού και πήρε την ευκαιρία να το κάνει όταν ήταν στην κορυφή. Ακούγεται τίμιο από την πλευρά του.

Του ευχόμαστε λοιπόν καλή επιτυχία στη ζωή του και τον ευχαριστούμε για όλη την μακρόχρονη προσφορά του στο gaming γενικότερα. Το σίγουρο είναι ότι θα τον θυμόμαστε με πολύ θετικές σκέψεις.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!