Ο Publisher των Red Dead και Grand Theft Auto δεν θεωρεί τα Loot Boxes Gambling

Ένα ζήτημα που τον τελευταίο καιρό απασχολεί πολλούς και προβληματίζει ιδιαίτερα την gaming κοινότητα, είναι το αν τα γνωστά σε όλους loot boxes θα πρέπει να θεωρούνται τζόγος – Gambling – και αν τα παιχνίδια που τα περιλαμβάνουν θα έπρεπε να το αναφέρουν ως βασικό κριτήριο. Αρκετοί developer, publisher αλλά και γνωστοί gamers έχουν μιλήσει για αυτό το ζήτημα και αυτή την βδομάδα ήρθε η σειρά της Take-Two Interactive, μητρική εταιρία της Rockstar Games, η οποία ανέφερε πως τα loot boxes δεν πρέπει να θεωρούνται τζόγος και συμφώνησε με την απόφαση του Entertainment Software Association, ενός οργανισμού που στράφηκε εναντίον της νομοθεσίας αρκετών χωρών που θέλησαν να αποκλείσουν το νέο παιχνίδι της Electronic Arts από τους ανήλικους, λέγοντας ότι: “This game is a Star Wars themed online casino designed to lure kids into spending money”.

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Take-Two Interactive, Karl Slatoff, ανέφερε:

Δε το βλέπουμε αυτό τον μηχανισμό ως τζόγο. Η οπτική μας σε αυτό το ζήτημα είναι ίδια με της ESA και συμφωνούμε με τις δηλώσεις σε ένα μεγάλο μέρος.

Παρόλο που ο Slatoff δεν βλέπει τα loot boxes ως τζόγο, έχει επίγνωση του θέματος και καταλαβαίνει τον λόγο που κάποια κράτη απευθύνονται στην ομοσπονδιακή νομοθεσία για την κρίση αυτού του μηχανισμού τυχαίας ανταμοιβής με χρηματικό κόστος. Τα Loot Βoxes υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό στο παρασκήνιο σε αρκετά παιχνίδια, αλλά το ζήτημα πήρε αυτήν την άσχημη τροπή μετά την ανακοίνωση του Star Wars Battlefront 2, και τις άσχημες κριτικές των gamers, κάτι που όλοι ξέρουμε που οδήγησε:

Πέρα από τις απόψεις της, η εταιρία δηλώνει πως δε θα υπάρχουν loot boxes στα δικά της παιχνίδια(μέχρι νεοτέρας), πράγμα που δε φαίνεται να χρειάζεται αφού το Grand Theft Auto Online συνεχίζει τα κέρδη για την Rockstar και την Take-Two. Το περασμένο τρίμηνο, το παιχνίδι έφερε $418.2 εκατομμύρια. Να θυμίσουμε πως το Grand Theft Auto 5 κυκλοφόρησε το 2013 και ακόμα συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ και το multiplayer είναι άψογο μετά από τόσο καιρό.

Με τα πολλά και τα λίγα, η Take-Two Interactive φαίνεται να έχει μόνο κέρδη από τις κυκλοφορίες της χωρίς την ανάγκη των loot boxes στα Rockstar-developed παιχνίδια της. Όσο για την νέα κυκλοφορία της που αναμένουμε, φαίνεται χλομό να υπάρξει online multiplayer στο Red Dead Redemption 2, αλλά ίσως δούμε άλλη μία εταιρία να παίζει με τα loot boxes. Προφανώς η Rockstar δεν θα μείνει πίσω, και όπως πολλές εταιρίες, έτσι και αυτή θα έχει το μηχανισμό των loot boxes καθαρά για customize και style(καπέλα, μπότες, εξάσφαιρα, κ.α.) χωρίς αυτό να επηρεάζει την εμπειρία στο παιχνίδι.

Πιστεύετε πως η Rockstar θα μείνει πιστή;  Ή θα βάλει και αυτή το χέρι στο μέλι και θα δοκιμάσει την τύχη της με τα loot boxes;  Πάντως μέχρι στιγμής τα πράγματα φαίνονται πολύ αβέβαια για τον μηχανισμό αυτό.  Εσείς τι λέτε;  Ορίστε ένα “σαρκαστικό” βίντεο πάνω σε αυτό το θέμα από τον φίλο μας Pewdiepie.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Οι Power Rangers βάζουν τα κράνη τους και βουτούν στην μάχη στο 2ο Trailer της ταινίας