Ο Hisilicon Kirin 980 θα ντεμπουτάρει στην IFA 2018

H Huawei εκτός από κορυφαίος κατασκευαστής smartphones, παράγει και δικά του chipsets, τους γνωστούς επεξεργαστές Hisilicon Kirin οι οποίοι εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους αν και παραμένουν στη σκιά της Qualcomm.
Κάτι τέτοιο θέλουν να αλλάξουν φέτος οι Κινέζοι με το πιο πρόσφατο δημιούργημα τους, τον Kirin 980 ο οποίος θα είναι και ο πρώτος επεξεργαστής ο οποίος θα κατασκευαστεί στα 7nm! Η Qualcomm αναμένεται να κατασκευάσει ίδιας αρχιτεκτονικής SoC προς τα τέλη του έτους ενώ είναι πολύ πιθανόν η Apple να υλοποιήσει κάτι αντίστοιχο στα νέα της iPhones.
Όσον αφορά στoν Kirin 980, πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του στην φετινή IFA και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου και είναι πολύ πιθανόν ο νέος επεξεργαστής να ενσωματωθεί στο Mate 20 Pro και, φυσικά, αργότερα στην σειρά “P”. Από όσα γνωρίζουμε ο 980 θα κατασκευαστεί με οχτώ πυρήνες από τους οποίους οι τέσσερις θα είναι Cortex A77 και οι άλλοι τέσσερις Cortex A55. Μάλιστα τα αποτελέσματα των tests δείχνουν ότι οι Α77 πυρήνες είναι χρονισμένοι στα 2.8GHz χωρίς, όμως, να γνωρίζουμε το χρονισμό των Α55. Η RAM που θα τον συνοδεύει θα είναι LPDDR4X και η GPU η καινούρια Mali-G72 MP24.
Όπως γίνεται ξεκάθαρο, πρόκειται για έναν εξαιρετικό σε επιδόσεις αλλά και σε απόδοση (λόγω κατασκευής 7nm) επεξεργαστή και μένει να δούμε πως θα συμπεριφέρεται και στην πράξη. Δεν θα αργήσουμε να τον δούμε αν οι φήμες για παρουσίαση του Mate 20 Pro τον Οκτώβρη βγουν αληθινές.

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Επίσημο το Huawei Maimang 8