Ο Hideo Kojima μίλησε για την ανάμεικτη υποδοχή του Death Stranding

"Δε το καταλαβαίνουν"

Το Death Stranding κυκλοφόρησε επιτέλους και αποδείχτηκε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό που πιστεύαμε όλοι όταν πρωτοείδαμε τον Kojima στη σκηνή της Ε3 με το reveal trailer. Εμείς εδώ στο Busted με το Review μας (διαβάστε το εδώ) το βρήκαμε ιδιαίτερο και εντυπωσιακό σε πολλά σημεία του. Δεν είναι όμως ένα παιχνίδι με Shooting ή οπως αυτά που έχουμε μάθει. Αν μη τι άλλο σε κάτι που θα συμφωνήσουμε όλοι, σε όσους μας αρέσει το παιχνίδι και όχι, ο Hideo Kojima έφερε κάτι διαφορετικό, λαμβάνοντας πάντα Carta Bianca μέσω εμπιστοσύνης της Sony.

Υπάρχει μία ανάμεικτη υποδοχή στους παίκτες (ασχέτως με το που γέρνει η ζυγαριά) και αυτό φαίνεται έν μέρει στις πωλήσεις του Death Stranding (που ήρθε δεύτερο μετά το Days Gone) και εν μέρει στο metacritic user score που οι βαθμολογίες είτε είναι 10 είτε κάτω του 2 (προς το παρών 2500 δεκάρια και 1100 κάτω του 2). Αυτό το μπραντεφερ δεν ειναι μόνο απο haters αλλά από παίχτες γενικά, σε άλλα τετοια παιχνίδια υψηλού προφίλ δε συμβαίνει αυτό όπως πχ το God of War

Ο ίδιος ο Hideo Kojima λοιπόν σε συνέτευξη που έδωσε στο Ιταλικό  TGCom αναφέρθηκε σε αυτήν την υποδοχή λέγοντας ότι:

“Οι Αμερικανοί αρέσκονται στα first-person shooters και το Death Stranding δεν είναι first-person shooter … Πρέπει να αναφερθώ στο ότι το έλαβε υψηλές κριτικές, ειδικά σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Ίσως είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για να το κατανοήσουν ένα συγκεκριμένο κοινό και κριτικοί. Προσπαθώ πάντα να δημιουργώ νέα πρωτότυπα παιχνίδια και οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές αλλά πρέπει να ειπωθεί ότι πχ οι Ιταλοί η οι Γάλλοι έχουν διαφορετική καλλιτεχνική ευαισθησία που τους επιτρέπει να εκτιμούν αυτά τα πρωτότυπα προιόντα, που δεν είναι μόνο στο Video Games αλλά και στο Σινεμά”

Nα αναφέρουμε κάπου εδώ ως αντιπαράδειγμα ότι η σειρά Yakuza είναι πολύ αγαπητή στο εξωτερικό (δεν είναι ένα κλασικό παιχνίδι της δύσης) και ακόμα καλύτερα να αναφέρουμε ότι στα πιο διάσημα παιχνίδια στο Metacritic φέτος από άποψη User Score και Reviews δε συμπεριλαμβάνονται First Person Shooters, (μόνο to tο Gears 5 που είναι 3rd Person). Αντιθέτως παιχνίδια όπως το Luigi’s Mansion 3 τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά.

Εσείς τι πιστεύετε; Συμφωνείτε με τον Hideo Kojima;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

πηγή

More Stories
Η Nintendo δεν ενδιαφέρεται να προσλάβει φανατικούς gamers