Η Nintendo δεν ενδιαφέρεται να προσλάβει φανατικούς gamers

Μια νέα συνέντευξη από σημαντικούς βετεράνους δημιουργούς της Nintendo μας έδωσε μια πιο καθαρή εικόνα για τη διαδικασία πρόσληψης νέου “αίματος” στην εταιρεία.

Η συνέντευξη που έγινε στους New York Times, επικεντρώθηκε στην επιτυχία του Nintendo Switch, είχε όμως αρκετές ενδιαφέροντες αναφορές σε διάφορα άλλα εσωτερικά θέματα από τους Shinya Takahashi και Shigeru Miyamoto της Nintendo.

Αναπόφευκτα αναφερθήκαν στην τραγική απώλεια του πρώην προέδρου της Nintendo Satoru Iwata.

“Ενώ ήμασταν πραγματικά λυπημένοι από το χαμό του Iwata, ήρθε την εποχή που οι νέοι ανεβαίνουν σε σημαντικές θέσεις μέσα στην εταιρεία”,

δήλωσε o Shinya Takahashi, Γενικός Διευθυντής της Nintendo EPD.

Ο Shigeru Miyamoto, ο οποίος σήμερα κατέχει τον τίτλο του συν-Αντιπροσωπευτικού Διευθυντή της Nintendo καθώς και δημιουργός, δήλωσε ότι ο ίδιος αλλάζει την ιεραρχία όταν πρόκειται για την παραγωγή των παιχνιδιών.

Όλο και περισσότερο προσπαθώ να αφήσω τη νεότερη γενιά να πάρει τα ηνία

Σημείωσε επίσης ότι αυτή η νεότερη γενιά δημιουργών έχει επιλεγεί προσεκτικά, σημειώνοντας ότι αναζητά ανθρώπους που πιθανόν θα βρουν νέους τρόπους να παίξουν, αντί να τελειοποιήσουν την υπάρχουσα μηχανική.

Ψάχνω πάντα για τους σχεδιαστές που δεν είναι φανατικοί παίχτες… Τονίζω πάντα ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχά ένας παίκτης βιντεοπαιχνιδιών, αλλά ότι πρέπει να έχουν πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα και σύνολα δεξιοτήτων

Επεσήμαναν ότι μερικά από τα νέα τους αστέρια είχαν μηδενική εμπειρία παίζοντας βιντεοπαιχνίδια πριν να προσληφθούν.

Ο Kosuke Yabuki, ένας 37χρονος μαθητευόμενος του Miyamoto, επεσήμανε ότι παρά το ταρακουνήματα στην διαδικασία πρόσληψης, αυτό δεν έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται τα προϊόντα του.

“Η αποστολή μας παραμένει η ίδια: να βρούμε μοναδικούς τρόπους να εξερευνήσουμε το παιχνίδι”, δήλωσε ο Yabuki. “Η διαφορά είναι ότι ίσως τώρα είναι η εποχή μας.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Στις 28 Οκτωβρίου το System Update 2.0 για το PS4