Δείτε εδώ το νέο Game Recap #101: Η «Προδοσία» του Kojima και The Last of Us Part I Ξανά

Netflix: Έρχονται σημαντικές αλλαγές ύστερα από τη «βουτιά» της μετοχής

Μάλλον ήρθε η ώρα κάποιοι να πληρώσουν…

Άσχημα τα πράγματα για το Netflix, αφού τη Μεγάλη Τετάρτη οι μετοχές της εταιρείας «κοκκίνισαν» και έχασε περίπου στα 50 δις. σε μετοχές σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, με την μετοχή της τώρα να στοιχίζει γύρω στα 226 δολάρια, δηλαδή χαμηλότερη και από την μετοχή της το 2018. Πιο αναλυτικά, η πασίγνωστη streaming πλατφόρμα αποκάλυψε πως στο πρώτο τρίμηνο του 2022 έχασε 200.000 συνδρομητές, μία απώλεια που είχαν να δουν σχεδόν μια δεκαετία και προβλέπεται να χάσει άλλους 2.000.000 ακόμα , «ποδοπατώντας» έτσι, τα όνειρα που έκανε η εταιρεία για να προσελκύσει 2.500.000 νέους πελάτες μέσα στο προαναφερόμενο τρίμηνο. Μέσα σε όλα αυτά έχουν «βάλει το χεράκι τους» η αύξηση των τιμών που έγινε τον Ιανουάριο και ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπου απέσυραν το Netflix από τη Ρωσία, παίρνοντας μαζί και τους 700.000 συνδρομητές της.

Όμως θα είναι αρκετά δύσκολο για την εταιρεία να ανακάμψει από τη μια στιγμή στην άλλη όταν ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και φυσικά αναφέρομαι στις Disney+, HBO, Amazon Prime, Paramount+ και Hulu, οι οποίες πλατφόρμες φαίνεται να σημειώνουν σημαντική άνοδο, κάτι που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα το Netflix.

Για αυτό το Netflix έχει «ρίξει» μερικές ιδέες στο τραπέζι, όπως να πληρώνει κάποιος μία φθηνότερη συνδρομή αλλά με την προϋπόθεση να βλέπει μερικές διαφημίσεις, κάτι το οποίο βρίσκω λίγο ειρωνικό αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι τώρα πληρώναμε κάτι για να μην έχει διαφημίσεις. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, οι διαφημίσεις δεν θα προβάλλονται βάσει παρακολούθησης δεδομένων σε αντίθεση με άλλες εταιρείες. Αυτό το συνδρομητικό πακέτο υπολογίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στη διετία. Η άλλη λύση είναι, να απαγορευτεί το μοίρασμα λογαριασμών σε άτομα που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι με αυτόν που πληρώνει την μηνιαία συνδρομή και θα ζητά έξτρα χρέωση της τάξης των 2-3 δολαρίων το μήνα σε όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό, που ως τώρα δανειζόντουσαν απλά τους κωδικούς. Αυτό γίνεται γιατί όπως μάθαμε, υπάρχουν τουλάχιστον 100.000.000 χρήστες που χρησιμοποιούν δανεικούς κωδικούς και η υπομονή που έκανε το Netflix σιγά-σιγά εξαντλείται. Όλο αυτό όμως μπορεί να απωθήσει τόσο τους ήδη υπάρχων συνδρομητές της όσο και τους μελλοντικούς της, ποσό μάλλον όταν διανύουμε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται να το προσθέσει ένα άτομο που δεν είναι άλλο από τον Elon Musk. Ο άνθρωπος που ανατρέπει ολόκληρο το χρηματιστήριο με ένα και μόνο tweet του, επέστρεψε, χαρακτηρίζοντας το Netflix πως «δεν βλέπεται χάρη στον ιό του ξύπνιου μυαλού», μία ορολογία που από ότι φαίνεται είναι (μάλλον) δικιά του ανακάλυψη. Ίσως προσπαθήσει να αγοράσει την εταιρεία στο μέλλον, ποιος ξέρει;

Πιστεύετε οι αλλαγές, θα επαναφέρουν τα νούμερα της εταιρείας; Αφήστε μας τα σχόλια σας.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!