Busted.gr

NBA 2K Playgrounds 2

NBA 2K Playgrounds 2

Το arcade basketball ζει!


Πριν από περίπου έναν χρόνο η Saber Interactive θέλησε να μας δώσει έναν πιο arcade basketball τίτλο παρουσιάζοντας το NBA Playgrounds. Με εμφανείς στοιχεία από το NBA Jam στο gameplay του, το Playgrounds αν και έδωσε έναν λίγο πιο σοβαρό τόνο στο genre δεν κατάφερε να κερδίσει το κοινό λόγω των bugs και της προχειροδουλειάς της εταιρίας που το ανέπτυξε. Φέτος με τις ευλογίες της ως publisher και βάζοντας φαρδιά πλατιά το όνομα της στον τίτλο η Saber Interactive έρχεται να μας αποδείξει ότι κάναμε λάθος. Το NBA 2K Playgrounds 2 ήρθε και πάμε να δούμε τι καταφέρνει.

Το ΝΒΑ 2Κ Playgrounds 2 είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε από έναν arcade τίτλο με θέμα το basket. Απλοί μηχανισμοί με μια μπάρα αντοχής για κάθε παίκτη έτσι ώστε να μην τρέχουμε ασταμάτητα και έναν μηχανισμό μπάρας στα σουτ όπου θα πρέπει να αφήσουμε στον κατάλληλο χρόνο το τετράγωνο για να είμαστε εύστοχοι. Ναι το gameplay του παιχνιδιού μπορεί να παρουσιαστεί τόσο απλά γιατί αυτός είναι και ο στόχος του. Το θετικό σε όλο αυτό είναι ότι η μπάρα στο σουτ παίζει καθοριστικό ρόλο για να κάνει τον τίτλο λίγο πιο δύσκολο στους πιο απαιτητικούς παίκτες. Ο κάθε μπασκετμπολίστας ανάλογα με το overall στο σουτ, το κάρφωμα και το τρίποντο έχει διαφορετική μπάρα που αυξομειώνει το σημείο ευστοχίας. Τέλος, τα Lottery Picks επανέρχονται και σε αυτό το παιχνίδι. Όταν γεμίσουμε την ενέργεια της ομάδας ο τίτλος επιλέγει μια υπερδύναμη η οποία θα είναι ενεργή για κάποιο χρονικό διάστημα και θα μας δίνει μεγάλη ώθηση για να κερδίσουμε κάποιο δύσκολο ματς ή να αποκτήσουμε διαφορά από την αντίπαλη ομάδα. Για παράδειγμα ένα lottery pick είναι το απεριόριστο τρέξιμο ή το να μετράνε διπλούς πόντους τα καλάθια μας.

Ένα μεγάλο πρόβλημα στο πρώτο Playgrounds ήταν ότι παίκτες όπως ο Harden δεν έχαναν ποτέ τρίποντο. Αυτό με μεγάλη μου χαρά είδα ότι έχει εξαλειφθεί καθώς για να είμαστε εύστοχοι πλέον πρέπει να αφήσουμε το κουμπί του σουτ ακριβώς την στιγμή που πρέπει, πράγμα πολύ δύσκολο που θέλει αρκετή εξάσκηση.

Ένα από τα αρνητικά του τίτλου είναι ότι οι παίκτες είναι κλειδωμένοι και για να τους ξεκλειδώσουμε ανοίγουμε πακέτα με λεφτά που κερδίζουμε από τους αγώνες. Υπάρχει επιλογή να ξεκλειδώσουμε όλο το roster με πραγματικά λεφτά αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε καθώς είναι πανεύκολο να μαζέψετε λεφτά και να ξεκλειδώσετε τον αγαπημένο σας παίκτη απλά διασκεδάζοντας. 

Στο single player κομμάτι το παιχνίδι έχει αρκετά πράγματα να κάνουμε. Εκτός από τα πατροπαράδοτα ματσάκια μπορούμε να ξεκινήσουμε και μια σεζόν στο NBA. H σεζόν ολοκληρώνεται σε μόλις 14 παιχνίδια και οι καλύτερες ομάδες μπαίνουν στα playoff. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα εκτός από τα λεφτά που κερδίζουμε για να αγοράσουμε πακέτα μας δίνεται και ένας εμβληματικός παίκτης της ομάδας που επιλέξαμε για να παίξουμε. Επίσης είναι πολύ σημαντική η προσθήκη να παίξουμε παρέα με έναν φίλο μας μέσω co-op όλη την σεζόν είτε από τον καναπέ μας είτε online.

Φέτος βλέπουμε και την προσθήκη ενός mini game διαγωνισμού τριπόντων ο οποίος εκτός από πολύ διασκεδαστικός είναι και ο καλύτερος τρόπος να φαρμάρει κάποιος χρήματα. Αν και mini game έχει ένα σχετικό βάθος και έπιασα τον εαυτό μου να παίζει ατελείωτους διαγωνισμούς μέχρι να καταφέρω να βάλω όλα τα τρίποντα.

Στα του online το NBA 2K Playgrounds 2 έρχεται πολύ πιο αναβαθμισμένο από το πρώτο παιχνίδι. Αυτήν την φορά έχουμε το Dubbed Playgrounds Championship, το οποίο είναι ένα πρωτάθλημα που συναγωνιζόμαστε άλλους σε διάφορα modes, με πίνακες κατάταξης και στατιστικά που θα ζήλευε και το football manager. Εννοείται ότι και σε αυτό το mode μας δίνετε η επιλογή να παίξουμε co-op με κάποιον φίλο μας. Το online τρέχει απροβλημάτιστα αυτήν την φορά σε αντίθεση με τον προκάτοχό του. Η 2Κ φαίνεται ότι έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο χτήσιμο του συγκεκριμένου κομματιού στο παιχνίδι καθώς όπως καταλαβαίνουμε το online είναι και ο λόγος που κάποιος θα συνεχίζει να παίζει το Playgrounds 2.

Τα γραφικά του NBA 2K Playgrounds 2 δείχνουν πανέμορφα και τα χρώματα είναι πολύ πιο ζωηρά από το πρώτο παιχνίδι. Framedrops και κολλήματα έχουν εξαλειφθεί και ο τίτλος τρέχει απροβλημάτιστα ακόμη και στο online όπως είπαμε και πιο πάνω. Ο σχολιασμός των ματς αν και υπερβολικός ώρες ώρες κάνει μια χαρά την δουλειά του αλλά θα ήθελα και περισσότερα κομμάτια στο soundtrack καθώς κάποια στιγμή γίνεται πολύ επαναλαμβανόμενο.

Το NBA 2K Playgrounds 2 ήρθε για να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχει χώρος για πιο arcade εμπειρίες στον χώρο του basket. Αν και τα καταφέρνει σε πολλές περιπτώσεις πιστεύω ότι με λίγο περισσότερο χρόνο η Saber Interactive θα είχε καταφέρει πολλά περισσότερα πράγματα. Το συστήνω σε όσους έχουν όρεξη να θυμηθούν τα νιάτα τους, τότε που έπαιζαν NBA Jam, αλλά και σε όσους θέλουν ένα πιο ανάλαφρο παιχνίδι basket για να παίξουν με τους φίλους τους.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Sports Game
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16/10/2018
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, PC & Nintendo Switch
Εταιρεία Ανάπτυξης: Saber Interactive, 2K Sports
Εκδότρια Εταιρεία: 2K Sports

 

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για τη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του review.

7.5 ΤΙΜΙΟ

The Good

  • Arcade Gameplay με πολλές βελτιώσεις
  • Διαγωνισμός τριπόντων

The Bad

  • Microtransactions
  • Το roster δεν είναι πολύ μεγάλο
  • Επαναλαμβανόμενο soundtrack
7.5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέτα το πρώτο μου Gameboy κάπου στα '90s δεν έχει περάσει μέρα που να μην ασχοληθώ με την μεγάλη μου αγάπη τα Games.  Addict

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr