My Hero One’s Justice

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να μιλήσουμε για το My Hero One’s Justice, το οποίο ακόμα απορώ γιατί δεν ονομάστηκε My Hero Academia ή Boku no Hero Academia όπως και το anime. Παρόλα αυτά καταλάβατε σε ποιο παιχνίδι αναφέρομαι. Λίγα λόγια για την ιστορία του anime για όσους δεν το έχουν δει. Πρόκειται για έναν κόσμο όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού γεννιέται με υπερδυνάμεις γνωστές ως «Quirks». Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Midoriya Izuku ο οποίος δίχως να έχει κάποια υπερδύναμη θέλει να γίνει ο καλύτερος ήρωας του κόσμου, έχοντας ως πρότυπο τον All Might (No 1 superhero). Η πλοκή ξεκινάει την ημέρα που αυτοί οι δύο συναντιούνται. Η σειρά anime / manga έχει γίνει φαινόμενο μέσα και έξω από την Ιαπωνία χάρη στους καλογραμμένους χαρακτήρες αλλά και στον τρόπο που υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι όλοι τους μπορούν να είναι ήρωες.

Έχοντας μόλις ολοκληρώσει την τρίτη σεζόν της, κυκλοφόρησε και μία ταινία, ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι το My Hero Academia να κάνει την εμφάνισή του και ως παιχνίδι. Το My Hero One’s Justice είναι ένα fighting game που παραμένει πιστό στο anime, και με gameplay αρκετά προσβάσιμο σε έναν αρχάριο παίκτη. Είναι αυτό που λέμε easy to learn, hard to masterΔυστυχώς, δεν έχει προσθήκες ως προς την ιστορία του, αλλά προσφέρει στους οπαδούς γεγονότα που μπορούν να ξαναζήσουν ή να δημιουργήσουν συγκρούσεις μεταξύ χαρακτήρων που δεν είχαν ποτέ θεωρηθεί πιθανές. Η ιστορία του παιχνιδιού, αντλεί γεγονότα από τη μέση της δεύτερης season έως και τη μέση της τρίτης season.

Οι fans του anime θα χαρούν να δουν ότι το roster του παιχνιδιού είναι πολύ γενναιόδωρο, εμπεριέχοντας τα περισσότερα πρόσωπα που θα περιμένατε. Το παιχνίδι λοιπόν αποτελείται από τους Chizome Akaguro (Hero Killer: Stain), Dabi, Denki Kaminari, Eijiro Kirishima, Endeavor (Pre-Order Bonus), Fumikage Tokoyami, Gran Torino, Himiko Toga, Izuku Midoriya, Katsuki Bakugo, Kyoka Jiro, Momo Yaoyorozu, Muscular, Ochaco Uraraka, Shota Aizawa, Shoto Todoroki, Tenya Iida, Tomura Shigaraki, Toshinori Yagi (All Might), Tsuyu Asui. Είναι απλά υπέροχο που συγκεντρώνει τους αγαπημένους μας μαθητές εναντίον των villains, ειδικά μέσω του συστήματος μάχης 3v3 επιτρέπει κάποιους δημιουργικούς συνδυασμούς ομάδων. Η απουσία της Mina Ashido αλλά και άλλων χαρακτήρων είναι αισθητές. Δεν θα εκπλαγώ όμως αν στο μέλλον κάνουν την εμφάνισή τους ως dlc downloadable content.

Η μάχη όπως ανέφερα και παραπάνω είναι αρκετά απλή και εύκολη στην κατανόηση. Μέσω του συστήματος μάχης 3v3 μπορείτε να ελέγξετε έναν κεντρικό χαρακτήρα μαζί με δύο ακόμα χαρακτήρες υποστήριξης, οι οποίοι μπορούν να κληθούν ώστε να επιτεθούν στον αντίπαλο με ένα πάτημα των R2 και L2 (ναι το έπαιξα σε PlayStation 4, τα αντίστοιχα κουμπιά ισχύουν και για Xbox One αλλά και Switch). Ο πειραματισμός με διάφορα support characters συχνά ανταμείβει τον χρήστη βλέποντας combos που δεν έχουν παιχτεί ούτε στο anime, κάτι που είναι αρκετά καλό, αφού οι αγώνες δεν είναι ιδιαίτερα αργοί και δύσκολοι. Είναι προσβάσιμο, αλλά υπάρχει μόνο μια χούφτα combos για να μάθει κανείς με κάθε χαρακτήρα. Οι περισσότερες κινήσεις στο move list κάθε ήρωα είναι παρμένες όσο πιο πιστά γίνεται μέσα από το anime, καθώς οι τελικές ικανότητες (ultimates) λέγονται δυνατά από τον εκάστοτε χαρακτήρα σε τυπικό anime style. Γιατί μεταξύ μας τώρα δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να ακούς το “Unites States of Smash” από τον ίδιο τον All Might όσο τον χειρίζεσαι εσύ. Είναι κρίμα το γεγονός όμως ότι η έλλειψη βάθους γίνεται αντιληπτή αρκετά γρήγορα, ειδικά όταν βυθίζεστε στο story mode. Μετά από μερικές ώρες, το παιχνίδι απλά γίνεται ένα συνεχόμενο combos spamming. Είναι σύμφωνο με την ιστορία που αναπαράγει, αλλά όταν πρέπει να το παίξετε μόνοι σας, μπορεί να το αισθανθείτε κάπως κουραστικό. Ωστόσο, εξαιρετικά είναι τα cutscenes, πολλά από τα οποία ενσωματώνουν νέα στοιχεία με τρόπους που δεν περίμενα. Αλλά ειλικρινά ως ψυχαναγκαστικός, είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που εκνευρίζονται όταν οι χαρακτήρες δεν φορούν τα σωστά outfits.

Μιας και αναφέρθηκα στα outfits, μέσα στο παιχνίδι κατά την διάρκεια του story mode αλλά και του online mode ξεκλειδώνουμε διάφορα items για τους χαρακτήρες μας, με τα οποία μπορούμε να τους ντύσουμε όπως εμείς επιθυμούμε. Αν δεν θέλουμε όμως να περιμένουμε για κάποιο item μέχρι να ξεκλειδωθεί, υπάρχει και η επιλογή αγοράς του από το store στο οποίο χρησιμοποιούμε τα coins που μαζέψαμε με το πέρας των μαχών.

Οι ίδιοι οι αγώνες φαίνονται θαυμάσιοι καθώς οι μάχες γίνονται μέσα σε στάδια που επιτρέπουν την κίνηση των παιχτών σε τρεις διαστάσεις. Επιπλέον, όλες οι πίστες μπορούν πλήρως να καταστραφούν. Η εκτέλεση των σωστών combo θα κολλήσει τον εχθρό, στην κυριολεξία, με το κεφάλι μέσα στον πλησιέστερο όροφο ή τοίχο κτιρίου, κάνοντάς τους ευάλωτους για μια τέλεια επίθεση. Τέλος, δεν γινόταν να λείπει από το παιχνίδι του Boku no Hero Academia το Plus Ultra. Δεν είναι μόνο η φράση του anime, αλλά είναι και το όνομα των σούπερ κινήσεων. Οι ultis διατίθεται σε τρεις βαθμίδες, προκειμένου να τις ξεκλειδώσετε θα πρέπει να γεμίσετε την μπάρα exp (η οποία βρίσκεται κάτω από το health bar), και γεμίζουν όταν κάνετε πετυχημένα combos, είτε δέχεστε ζημιά, (δουλεύουν ακριβώς όπως και το σύστημα του Mortal Kombat X). Όταν γίνονται οι special επιθέσεις είναι καταστροφικές. Συχνά όμως οι επιθέσεις χάνουν τον στόχο λόγω υπερβολικών εφέ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να υποτιμάτε εσφαλμένα τη θέση σας και να σπαταλάτε ολόκληρο το exp bar. Όταν εκτελούνται σωστά από την άλλη, μπορείτε να ολοκληρώσετε γύρους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και φαίνονται εξίσου θεαματικά.

Εκτός του campaign mode και local multiplayer mode, μπορείτε επίσης να συμμετέχετε στο mission mode. Αποτελούμενο από πολλούς αγώνες με μοναδικές συνθήκες νίκης, θα πρέπει να παλέψετε με συγκεκριμένους χαρακτήρες, ενώ ανεβάζετε level στους αγαπημένους σας μαχητές. Μην είστε όμως και πάρα πολύ ενθουσιασμένοι, διότι οι στόχοι δεν είναι και οι πιο δημιουργικοί, αναγκάζοντάς σας συχνά να ολοκληρώσετε τις μάχες μέσα σε ένα χρονικό όριο. Παρόλο που σας αναγκάζει να δώσετε προτεραιότητα στην ακριβή εκτέλεση κινήσεων, σας βοηθά επίσης να μάθετε και καλύτερα πως να βγάλετε την τέλεια άμυνα.

Το My Hero One’s Justice  είναι ένα ικανοποιητικό fighting παιχνίδι που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το αρχικό του υλικό για να φτιάξει κάτι που οι οπαδοί πιθανότατα θα λατρέψουν. Είναι φωτεινό, πολύχρωμο και ευχάριστο στον τρόπο που αναπαράγει την ιστορία του anime, βάζοντάς μας στα παπούτσια ηρώων και κακοποιών προκειμένου να βιώσουμε ότι κατέχουμε την δύναμή τους. Έχει όμως και τα ελαττώματά του, αλλά η ευκολία με την οποία μπορείτε να πάρετε το χειριστήριο και να χαθείτε στο παιχνίδι αξίζει τον έπαινο.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 
Είδος Παιχνιδιού: Fighting
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26/10/2018
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Microsoft Windows
Εταιρεία Ανάπτυξης: Byking
Εκδότρια Εταιρεία: Bandai Namco

[/vc_column][/vc_row]
More Stories
Πρώτη ματιά στο The Quiet Man της Square Enix