Μπορεί ούτε στο επόμενο PS5/Νέο Xbox δούμε ως standard επιλογή το 4Κ/60fps

Ήδη η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό για της νέας γενιάς κονσόλες είναι πολύ μεγάλη και πολλά έχουν ειπωθεί για το τι hardware θα έχουν αλλά και σε τι αναλύσεις και framerate θα τρέχουν τα “επόμενης” γενιάς παιχνίδια. Ξέρουμε πως τα τωρινά συστήματα φτάνουν στον κύκλο ολοκλήρωσης και σε λίγο καιρό ισως δούμε και τις πρώτες ανακοινώσεις των νέων κονσολών.

Σύμφωνα με τον Marc-André Jutras ο οποίος έχει δουλέψει παλιότερα στην Activision και στην Ubisoft και τώρα δουλεύει στην Cradle Games και μάλιστα εργάζεται πάνω στον νέο τίτλο επιστημονικής φαντασίας Hellpoint, δήλωσε πως ναι μεν η νεάς γενιάς κονσόλες θα προσφέρουν 4Κ/60 fps αλλά δεν θα είναι ως standard επιλογή.

Χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στο GamingBolt


Δεν ειμάστε σίγουροι ακόμη για το 4K κομμάτι και αυτό ειναι το μεγαλύτερο άλμα που είχαμε την τελευταία γενιά. Γιατί ξαφνικά από την αναπαραγωγή 2 εκ Pixels είχαμε την αναπαραγωγή 8 εκ pixels. Και τώρα έχουμε τις 8Κ οθόνες που κανένα hardware σύστημα αυτή την στιγμή δεν μπορεί να την αναπαράγει. Είδαμε το PS4 Pro το οποίο θα αναπαρήγαγε 4Κ ανάλυση αλλά είχαμε και παιχνίδια που ναι μεν έτρεχαν σε ανάλυση 1080p στο PS4 αλλά όχι όμως σε 4Κ και 60fps στο PS4 Pro. Σίγουρα θα ήταν κάτι εντυπωσιακό αν το PS5 θα ήταν σε θέση να φτάσει στη αναπαραγωγή του 4k/60fps αλλά εχω αμφιβολίες και ερωτήσεις γιαυτό και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα μπορέσουμε να το κάνουμε εμείς ως Developers. Και όπως είπα υπάρχουν Studio- Προγραμματιστές που εργάζονται σε ΑΑΑ παιχνίδια και δεν ενδιαφέρονται να πιάσουν το μέγιστο τα 60 fps. H μια πλευρά λέει πως ένα παιχνίδι αν τρέχει σε 4Κ και 30 fps θα μπορεί να τρέχει σε ανάλυση 1080P με 60fps. Οπότε υποθετικά στην επόμενη γενιά κονσολών ίσως θεωρήσουμε ως Standard την ανάλυση 1080p με 60fps. Aν μάλιστα κάποιος δεν θα έχει 4Κ Monitor ή τηλεόραση τότε γιαυτούς η επόμενη γενιά παιχνιδιών θα είναι στα 60fps. Είμαι ένας είδος ατόμου που λατρεύει το framerate αντί για την ανάλυση οπότε σίγουρα θα είμαι εντυπωσιασμένος και ευχαριστημένος αν το PS5 ή το νέο Xbox Scarlett μας εγγυηθούν την 1080p και τα 60fps.

Εσείς τι λέτε επί του θέματος;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Το περίεργο σκηνικό με την αποκλειστικότητα του Metro Exodus στο Epic Games Store