Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «ΠΩΣ να αντέξεις τέτοια ΞΕΝΕΡΑ σε τέτοιο παιχνίδι | Game Recap #160»

Μαθαίνει τελικά κανείς ξένες γλώσσες από τα Video Games; ( Μία δική μας ιστορία)

Συγνώμη μαμά

Όπως αρκετοί από εμάς, έτσι και εγώ από μικρός μπήκα στα «βάσανα» των φροντιστηρίων και της εκμάθησης ξένης γλώσσας κυρίως αρχικά τα αγγλικά. Πέρα από τη πλάκα ευτυχώς που είχαμε γονείς που έδειχναν ενδιαφέρον για το μέλλον μας κάτι που το καταλάβαμε αρκετά πιο μετά. Όπως και να έχει ξεκίνησα τα αγγλικά σε μικρή ηλικία στην πέμπτη δημοτικού. Δεν ήξερα τίποτα, όμως ήξερα πως το μόνο που σκεφτόμουν είναι πότε θα τελειώσω το φροντιστήριο για να παίξω τη κίτρινη κασέτα Pokemon ή Magic The Gathering.

Έμαθα πολλά στο φροντιστήριο, όμως ταυτόχρονα οι λέξεις που έβλεπα και έψαχνα από τα video games και τα Magic για τα επόμενα χρόνια ήταν η βάση για να μάθω αγγλικά σε επίπεδο που ίσως δε το φανταζόμουν. Κάποιος θα πει οι ταινίες δεν βοήθησαν. Βοήθησαν και πολύ μάλιστα.

Προσωπικά δε θα ξεχάσω που καμία φορά τυχαίνε η καθηγήτρια να μας ρωτήσει λέξεις που συναντούσα στα video games και μέσω λεξικού ή ακόμα και από τα συμφραζόμενα καταλάβαινα τη μετάφρασή τους. Αυτό λοιπόν είναι το νόημα της εκμαθησης και της διδασκαλίας. Καλά τα βιβλία, καλά τα φροντιστήρια αλλά ένα παιδί χρειάζεται και άλλες πηγές όπως η λογοτεχνία, οι τέχνες και άλλα πολλά.

Να είστε όλοι καλά, και καλό gaming σε όλους!

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!