Μας τρέχουν τα σάλια με την χτεσινή παρουσίαση του Baldur’s Gate 3

αχ το θέλω πολύ

Η Larian Studios, όπως και αναμέναμε, μας παρουσίασε χτες στο PAX East 2020 το επόμενο Instalment στην παραδοσιακή σειρά RPG, Baldur’s Gate 3. Μία ώρα ζωντανής παρουσιασής του Baldur’s Gate 3 αρκούσε για να μάθουμε πολλές λεπτομέρειες και να δούμε αρκετά (μέχρι bugs και ζωντανό κρασάρισμα που έφερε χειροκρότημα και επευφημίες). Το Baldur’s Gate 3 φέρει πολλά γνώριμα από τα προηγούμενα παιχνίδια της Larian (Divinity Original Sin) και ένα από αυτά ειναι η στροφή στην Turn Based μάχη από το Real Time με παύση. Μιας και η σειρά αφορά D&D , οι κανόνες που ακολουθούνται είναι αυτοί της 5ης έκδοσης D&D και όχι αυτοί του AD&D. Όλα κοινώς είναι με ζάρια και ακόμα και η αποτυχία είναι μία φυσική επιλογή.

Υπάρχουν όμως και πολλές προσθήκες όπως η δυνατότητα άλματος η δυνατότητα να βάζουμε κουτιά το ένα πάνω στο άλλο με στόχο να ανεβούμε πιο ψηλά. Η περιβαλλοντικη αλληλεπίδραση όπως πχ να βάλουμε στο βέλος μας  ή στο σπαθί μας φωτιά απο το περιβάλλον φέρνει ένα πέπλο τακτικής στις δύσκολες μάχες.

Τo Setting μας βρίσκει 100 χρόνια μετά τα γεγονότα του BG2 και όπως ξεκινάει το παιχνίδι ένα mind flayer (από που το πηρε το Stranger things νομίζετε; απο το D&D φυσικά) μας προσβάλει τον εγκεφαλό μας. 7 ημέρες απομένουν να βρούμε σωτηρία πριν καταλήξουμ εσαν αυτό.

Η παρουσίαση του τίτλου φαίνεται μαγική και οι διάλογοι μας φέρνουν σε μία κοντινή κάμερα τύπου BioWare: Ο σιωπηλός πρωταγωνιστής μας απαντάει μέσω επιλογής διαλόγων σε Fully Voiced συνομιλητές. Οι επιλογές μας όπως υπόσχεται ο Developer θα διαδραματίσουν και θα επηρεάσουν τα γεγονότα ακόμα και αρκετές ώρες αργότερα.

Πολλά τα λόγια όμως αξίζει να δείτε από μόνοι σας τη χτεσινή παρουσίαση:

Tο Baldur’s Gate 3 θα κυκλοφορήσει σε PC και Stadia όπου μάλιστα θα φέρει και κάποια αποκλειστικά Features όπως η επιρροή στα ζάρια από το κοινό. Ανυπομονούμε να το δούμε όμως να έρχεται και στις κονσόλες.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

More Stories
Huawei Ascend P7 Arsenal Edition