Logitech G435: Μικρό, ελαφρύ και εντυπωσιακό Gaming Headset

Μικρό στο μάτι... μεγάλο σε απόδοση

Σήμερα λοιπόν θα ήθελα να σας παραθέσω τις εντυπώσεις μου από ένα Gaming Headset που πήρα πρόσφατα και αφορά το Logitech G435. Αρχικά να εκφράσω ότι έχω μία εκτίμηση στη Logitech και ιδιαίτερα σε προϊόντα ήχου, εδώ και πάρα πολλά χρόνια και σπάνια με έχουν απογοητεύσει πλην μίας περίπτωσης. Το G435 μου τράβηξε όμως την προσοχή σε πρώτη ανάγνωση γιατί είναι ένα συμμαζεμένο σε διαστάσεις headset, πολύ ελαφρύ (μόλις 165 γραμμάρια) και προσφέρει ασύρματη συνδεσιμότητα, πέρα από τη χρήση ενός USB dongle και μέσω Bluetooth. Στα προσωπικά μου γούστα, δυσκολεύομαι να χρησιμοποιώ headset χωρίς να με κάνει να αισθάνομαι άβολα μετά από λίγη ώρα γι’ αυτό και αναζητώ όσο το δυνατόν ελαφρύτερα και βολικά ακουστικά ενώ όσο μεγαλώνω αποκτώ μια αλλεργία με τα καλώδια και προτιμώ ασύρματες λύσεις που όμως προσφέρουν ευελιξία, που σημαίνει ότι και η σύνδεση Bluetooth είναι προαπαιτούμενο.

Επιστρέφω στα Logitech G435, όπου διαθέτουν οδηγούς των 40mm, ζυγίζουν όπως ανέφερα πριν λίγο μόλις 165 γραμμάρια, συνδέονται ασύρματα είτε μέσω USB dongle είτε μέσω Bluetooth με την μπαταρία να διαρκεί έως 18 ώρες (προφανώς το νούμερο επηρεάζεται από διάφορες καταστάσεις λίγο προς τα κάτω), φορτίζει με καλώδιο USB-C (περιλαμβάνεται στη συσκευασία), έχει εμβέλεια 10 μέτρων ασύρματης αναπαραγωγής, υποστηρίζει Dolby Atmos και Windows Sonic Spatial Sound, διαθέτει διπλό μικρόφωνο (με το δεύτερο να λειτουργεί ως απόσβεση άλλων θορύβων) και διαθέτει πλήκτρα στο αριστερό ακουστικό για αυξομείωση της έντασης, mute και φυσικά πλήκτρο ενεργοποίησης. Επίσης στη συσκευασία πέρα από τα manuals περιέχεται και ένα αυτοκόλλητο με το λογότυπο της Logitech, όλα πολύ ωραία και τακτοποιημένα. Επίσης διατίθενται σε τρεις ωραίους χρωματισμούς εγώ πιο κλασσικός επέλεξα τα μαύρα με τις κίτρινες λεπτομέρειες.

Για να διατηρηθεί το τόσο χαμηλό βάρος τους τα Logitech G435 είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από πλαστικό (ευτυχώς ματ καθώς δεν μπορώ το glossy) και παρόλο που τα νιώθεις φτερό στα χέρια σου εντούτοις το πλαστικό δεν δείχνει φτηνιάρικο και το κυριότερο ότι θα σου μείνει στα χέρια. Εντούτοις δείχνει ποιοτικό (όσο μπορεί να είναι ένα πλαστικό) και ιδιαίτερα ευλύγιστο. Με την ίδια λογική δεν υπάρχουν φανταχτεροί RGB φωτισμοί εκτός του led που βρίσκεται πλησίον του πλήκτρου ενεργοποίησης. Στο ζουμί της υπόθεσης, δεν περίμενα από ένα τόσο ελαφρύ headset να έχει πλούσιο ήχο, κι όμως έχει. Ούτε το μπάσο μου έλειψε, ούτε μπούκωσε όμως τα αυτιά μου ενώ δεν άκουσα παραμορφώσεις ακόμα και σε δυνατή ένταση. Επομένως, χωρίς να είμαι ο τύπος που έχει κάνει την ακρόαση επιστήμη, όσον αφορά τον ήχο που παράγουν έμεινα σε πολύ μεγάλο βαθμό ικανοποιημένος. Τα δύο μικρόφωνα από την άλλη ενώ κάνουν καλά τη δουλειά τους και ξεφεύγουν από τη μετριότητα εντούτοις γιατί δεν είναι μικρόφωνο (το βασικό) που έρχεται μπροστά στο στόμα σου και βρίσκονται και τα δύο στο αριστερό ακουστικό δεν γίνεται να αποφύγεις τους εξωτερικούς θορύβους. Δηλαδή αν μιλάς και πληκτρολογείς παράλληλά (ειδικά μηχανικό πληκτρολόγιο) ο συνομιλητής σου θα το ακούει μια χαρά το κλικ. Τώρα, τα μαξιλαράκια γύρω από τα αυτιά όπως και το σημείο που εδράζεται στο πάνω μέρος του κεφαλιού μας δεν είναι δερμάτινες επιφάνειες αλλά υφασμάτινες, που μπορούν και βγαίνουν μάλιστα αν χρειαστούν καθάρισμα και παρόλο που σε πρώτη αίσθηση δεν είναι το ίδιο με ένα καλό και απαλό δέρμα δεν ενοχλεί ιδιαίτερα και σε λίγα δευτερόλεπτα το ξεχνάς. Εκεί που με κέρδισαν απόλυτα τα Logitech G435, πέρα από το πόσο βολικά (θα ήθελα βέβαια στην επιφάνεια που εδράζεται στο πάνω μέρος του κεφαλιού λίγο αφρώδες υλικό εκτός από ύφασμα) και ανάλαφρα είναι και τον ικανοποιητικό ήχο που παράγουν είναι στην ευελιξία της σύνδεσης και στην μπαταρία. Πολύ εύκολα μπορούσα να εναλλάξω τη σύνδεση από το USB dongle που είχα καρφωμένο στο PS5 μου με τη σύνδεση στο κινητό μου για να ακούσω μουσική και το αντίστροφο. Για εμένα λοιπόν, που όπως ανέφερα και αρχικά είμαι λίγο «περίεργος» στο πόσο θα με βολέψει ένα headset και για πόση ώρα θα το φορέσω στο κεφάλι μου πριν το αφήσω στην άκρη ολίγον τι αγανακτισμένος, το Logitech G435 δεν μου δημιούργησε έντονα αυτό το συναίσθημα ακόμα και μετά από κάποιες ώρες στο νέο Call of Duty και αρκετή μουσική μέσω Apple Music. Ολοκληρώνοντας, τα συνολικά χαρακτηριστικά του το κάνουν Logitech G435 άξιο προσοχής, ανάλογα πάντα βέβαια και του τι αναζητά ο καθένας και τι ακριβώς απαιτήσεις έχει.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!