Locked Up Review

΄Έπειτα από την εμφάνιση του «La Casα De Papel», όπου καθήλωσε το κοινό από το πρώτο κιόλας λεπτό, μια νέα σειρά  ισπανικής παραγωγής τηλεοπτικών σειρών δράματος, υπόσχεται να σας «κλέψει» τον ύπνο, μιας και είναι εξίσου εθιστική με πολύ έντονες σκηνές δράσης, συναισθηματικής φόρτισης καθώς και με οξυμένη την αίσθηση του απρόβλεπτου.

Η σειρά «Locked up» έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο ισπανικό δίκτυο της Antena 3 (και έπειτα στο Fox της Ισπανίας), με τίτλο “Vis A Vis” που σημαίνει “πρόσωπο με πρόσωπο”, τίτλος που ταιριάζει απόλυτα με την πλοκή της σειράς, εφόσον πρόκειται για μια σειρά που διαδραματίζεται μέσα σε φυλακές γυναικών υψηλής ασφάλειας και καλούνται να έρθουν αντιμέτωπες με την ευθύνη των πράξεων τους, με τους φόβους τους, καθώς και με το αίσθημα της επιβίωσης.

Η νέα σειρά θρίλερ έχει αποδειχθεί τεράστια επιτυχία στην Ισπανία, προσελκύοντας πάνω από 4 εκατ. τηλεθεατές ανά επεισόδιο και παρόλο που προβλήθηκε στην ισπανική τηλεόραση στις 20 Απριλίου το 2015, αγοράστηκε τον Ιούνιο του 2019 από το Netflix και αναμένεται να αποκτήσει πολλούς ακόμη έχοντας ήδη 3 σεζόν διαθέσιμες.

Όσο αναφορά την πλοκή, επικεντρώνεται σε μια νεαρή γυναίκα, την Macarena Ferreiro, η οποία κατηγορείται για 4 φορολογικά εγκλήματα μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία διέπραξε εξαιτίας της αφέλειας της, υποκινούμενη από τον έρωτα της για το αφεντικό της.

Έχοντας λοιπόν τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για 7 χρόνια φυλάκισης, η Macarena καλείται να αντιμετωπίσει το συναισθηματικό σοκ το να βρίσκεσαι από την μια μέρα στην άλλη μέσα στην φυλακή από λάθος επιλογές και αποφάσεις, όπως και να μάθει να ζει πίσω από τα κάγκελα στην περίπτωση που δεν δικαιωθεί.

Ωστόσο, το θέμα της επιβίωσης μέσα στην φυλακή οξύνεται για την ίδια, καθώς θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι οι σχέσεις μεταξύ των κρατούμενων είναι αρκετά περίπλοκη και ότι όλα εκεί έχουν ένα κόστος. Παράλληλα, η οικογένεια της προκείμενου να μπορέσει να πληρώσει το μεγάλο ποσό που απαιτείται για την εγγύηση της,  εμπλέκεται σε ένα ανθρωποκυνηγητό με έναν φίλο μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης κρατούμενης της Zulema, γεγονός που θα δημιουργήσει εντάσεις και στην Macarena μέσα στην φυλακή και θα την φέρει αντιμέτωπη ακόμη και με την ίδια της την ζωή.

Επιπλέον, όσο αναφορά τους ηθοποιούς βρίσκουμε 2 ήδη γνώστες (Για όσους έβλεπαν «La Casα De Papel» ), την Saray ή Nairobi ή Άλμπα Φλόρες (όπως θες πες την) η οποία είναι ομοφυλόφιλη στο «Locked Up» (και στην αληθινή της ζωή) και μισεί θανάσιμα τη Macarena, επειδή της έκλεψε τον δεσμό της, την Rizos.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται να την βγάλει από την μέση. Όπως φαίνεται και σε αυτή τη σειρά, όπως και στο «La Casa de Papel», η Άλμπα Φλόρες θίγει το θέμα της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, μιλάει για το φεμινισμό και είναι γενικά ο εαυτό της.

Το δεύτερο πρόσωπο, πρόκειται για την Zulema, ή «Inspectora Sierra» (Νάγια Νίμρι),όπως την γνωρίσαμε στο «La Casa De Papel», κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα των φυλακών, όπου εξελίσσεται η σειρά. Πρόκειται για μια από τις πιο επικίνδυνες κρατούμενες μέσα στην φυλακή και γρήγορα η Macarena θα καταλάβει  ότι δεν έπρεπε να ανακατευτεί στις δουλειές της εξ αρχής.

Η σειρά «Locked Up» προσφέρει την αίσθηση της ανατροπής και του εθιστικού για τους τηλεθεατές και είναι σταθερά θεμελιωμένη στην κατηγορία των θρίλερ και του δράματος, το οποίο παραμένει ελκυστικό μέσα στην φυλακή εφόσον πρόκειται για μια διαφορετική κοινωνία, αποκομμένη από την ήδη υπάρχων έξω, με δικούς της κανόνες, με δύσκολες συνθήκες κράτησης και  σχέσεων μεταξύ των τροφίμων οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις «βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί » λόγω έλλειψης επιλογών, οξυμένη αίσθηση του φόβου και του αδιέξοδου.

Είναι έξυπνο, με αρκετή δράση, συνεχείς αναποδιές, γυναικείες κόντρες, θανάτους, εξεγέρσεις. Στο «Locked Up» θα βρεις λίγο από όλα.

Αναμφίβολα οι φυλακές της «Cruz del Sur»  υπόσχονται να  κρατήσουν την αδρεναλίνη σου στα ύψη και θα σε κάνουν να κολλήσεις με το «Locked Up». Ωστόσο, παρόλο που η σειρά έριξε την αυλαία στην Ισπανία στις 4 Φεβρουαρίου 2019, εμείς αναμένουμε την 4η και τελική σεζόν από την Netflix στις 25 Σεπτέμβριου.

Θα την βάλετε στην λίστα σας; Αφήστε μας το σχόλιό σας από κάτω.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

 

More Stories
Το soundtrack του NBA 2K16