Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Η Naugthy Dog Σοκάρει και Εντυπώσεις από Hellblade ΙΙ | Game Recap #166»

Little Nightmares

Little Nightmares_20170503182732
Little Nightmares_20170503182732

Ήταν 28 Απρίλη 2017 όταν  χτύπησε το κουδούνι και ο κούριερ μου έφερε το Little nightmares. Ένα παιχνίδι που παρήγγειλα τελευταία στιγμή πριν κυκλοφορήσει και που χωρίς να έχει δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομά του και να κάνει διαφήμιση προ κυκλοφορίας αποτέλεσε για εμένα μια θετική έκπληξη, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα είχα πετύχει διαδικτυακά γι’ αυτό.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ανήκει στην κατηγορία platform adventure, με χαλαρά στοιχεία horror. Πρωταγωνίστρια είναι ένα πεινασμένο κοριτσάκι με το όνομα Six που προσπαθεί να ξεφύγει από τον σουρεαλιστικό κόσμο του Maw. Η Six βρίσκεται βαθιά μέσα στο Maw. Ο κόσμος μοιάζει σαν ένα μεγάλο άρρωστο εστιατόριο που περιλαμβάνει αποθήκες, κουζίνα, μαγειρειό, χώρο εστιάσεως με παράξενα άπληστα πελώρια πλάσματα έτοιμα να σε κατασπαράξουνε. Ξεκινώντας το ταξίδι της συλλαμβάνεται από  έναν εργάτη που την αντιλήφθηκε και φυλακίζεται σε κλουβί. Η απόδραση είναι το επόμενο βήμα και συνεχίζεται προσφέροντας ένα όμορφο ταξίδι τεσσάρων με πέντε ωρών προς την ελευθερία με αρκετές δόσεις αδρεναλίνης. Και όπως πολλά παιχνίδια τρόμου έτσι και εδώ, η συνάντηση με τα πνεύματα είναι αναπόφευκτη.

Little Nightmares_20170503185141
Little Nightmares_20170503185141

Στο δρόμο προς την ελευθερία η Six καλείται να υπερνικήσει την πείνα της και να τραφεί με οτιδήποτε  βρει για να επιβιώσει. Στο διάβα της συναντάει  διάφορα puzzle, όχι δύσκολα, αλλά χρειάζονται παρατήρηση και λογική. Η κίνηση του παίχτη είναι απλούστατη διαθέτοντας τρέξιμο, άλμα, αθόρυβο περπάτημα, αναπτήρα να μας φωτίζει σε σκοτεινά σημεία αλλά και τη δυνατότητα να μεταφέρεις αντικείμενα με τα χέρια σου. Το παιχνίδι δε διαθέτει inventory.  Η κίνηση γίνεται σε ένα 3D περιβάλλον (δωμάτια κυρίως ή σωλήνες), το οποίο είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένο και χρωματισμένο. Περνώντας λοιπόν από το ένα δωμάτιο στο άλλο καλούμαστε να βρούμε την ασφαλή έξοδο για να πάμε στο επόμενο κ.ο.κ.

Τεχνικά το παιχνίδι να αναφέρω ότι αναπτύχθηκε με την Unreal Engine 4 και ότι τρέχει πολύ καλά. Στο PS4 Pro που έπαιξα εγώ το Little Nightmares, τρέχει ομαλότατα χωρίς κανένα θέμα ενώ θα ήθελα λίγο πιο γρήγορους χρόνους φορτώματος. Σε κάποιες σκοτεινές σκηνές με λιγοστό φωτισμό η εικόνα δεν ήταν όσο καθαρή θα ήθελα, για παράδειγμα σε σημεία που ανέβαινα μια σκάλα μέσα στο σκοτάδι και στο φόντο είχε φως, με αποτέλεσμα σε μερικά σημεία να νομίζω ότι βλέπω pixels. Επίσης τα physics σε κάποια σημεία θέλανε λίγο περισσότερη δουλίτσα. Οι εχθροί επίσης θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη ποικιλία, κυρίως σε είδος. Βέβαια τίποτα από τα παραπάνω δε χαλάνε τη συνολική εμπειρία που προσφέρει το παιχνίδι, η οποία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, και μάλιστα αν αναλογιστούμε ότι κοστίζει 20 έως 30 ευρώ.

Little Nightmares_20170503183226
Little Nightmares_20170503183226

Ο ήχος είναι πολύ όμορφος και τα ηχητικά εφέ σωστά δομημένα και τοποθετημένα εκεί που πρέπει προκειμένου να σε αγχώσουν. Για να τα αντιληφθείτε καλύτερα και για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία θα σας πρότεινα να παίξετε το παιχνίδι με ακουστικά, ή να χρησιμοποιήσετε το ηχοσύστημά σας με αρκετή ένταση.

Και τώρα το κερασάκι στην τούρτα. Το Little Nightmares αποτελεί ένα παιχνίδι έκπληξη, με διάρκεια τεσσάρων έως πέντε ωρών, που προσφέρει ότι υπόσχεται ειδικότερα αν αναλογιστούμε την χαμηλή τιμή του. Στη τελική όχι, δεν τρόμαξα, ούτε ένιωσα φόβο, όμως πέρασα πανέμορφα τις ώρες που ασχολήθηκα με αυτό μέχρι και το τέλος του.

[vc_row][vc_column width=”1/2″]Little Nightmares cover

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Platform-Adventure/Horror
Κυκλοφορεί για: PS4/Pro, Xbox One (S), PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28/04/2017
Διάθεση για την Ελλάδα: Bandai Namco Hellas
Εκδότρια εταιρία: Bandai Namco Entertainment
Εταιρία ανάπτυξης: Tarsier Studios

[/vc_column][/vc_row] [review]

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!