Busted.gr

Life is Strange 2 – Episode 1: Roads

Life is Strange 2 – Episode 1: Roads

Αδιαμφισβήτητα το πρώτο Life is Strange αποτέλεσε μία από τις πιο όμορφες εκπλήξεις του 2015, όπου ακολουθήσαμε τις περιπέτειες της Max και την αλληλεπίδρασή της με τη Chloe, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μην ξεχώριζε για τους καταπληκτικούς μηχανισμούς του, τα τρομερά animations και τα καλογυαλισμένα γραφικά αλλά η πολύ συμπαθής Dontnod Entertainment (Life is Strange, Vampyr, Remember Me κ.α.) κατάφερε να δημιουργήσει ένα αξιόλογο πρωτότυπο adventure με αξιομνημόνευτους και καλογραμμένους διαλόγους και εκπληκτικό στήσιμο χαρακτήρων. Επομένως, εφόσον έλαβε καλές κριτικές και δεν τα πήγε και άσχημα στις πωλήσεις, ήταν φυσικό και επόμενο να δούμε ένα sequel. Βέβαια, μέχρι να έρθει το πρώτο επεισόδιο του Life is Strange 2, προηγήθηκαν ένα prequel, το Life is Strange: Before the Storm, που αναπτύχθηκε από την Deck Nine και ένα ακόμα δωρεάν επεισόδιο, το The Awesome Adventures of Captain Spirit, που λειτούργησε ως ζέσταμα για την πολυπόθητη συνέχεια.

Φτάσαμε λοιπόν στις 27 Σεπτεμβρίου όπου δόθηκε σε κυκλοφορία το πρώτο επεισόδιο του Life is Strange 2, που τιτλοφορείται, Roads (δρόμοι). Σε αυτό, μπαίνουμε στα παπούτσια του 16χρονου Sean Diaz, ο οποίος μένει με τον πατέρα του και τον αδερφό του, τον 9χρονο Daniel Diaz, στο Seattle και από εκεί που σαν κλασσικός έφηβος κοιτούσε πως θα στρώσει τη δουλειά και να βγάλει κάνα γκομενάκι από το πάρτι που θα πήγαινε με την κολλητή του, καταλήγει, έπειτα από ένα περιστατικό που δεν μας αποκαλύπτεται πλήρως, περιπλανώμενος και καταζητούμενος μαζί με τον αδερφό του Daniel. Σκοπός τους είναι πλέον να κατευθυνθούν στο μέρος από που κρατάν οι ρίζες τους, το Puerto Lobos του Μεξικού, προκειμένου να αναζητήσουν καταφύγιο. Γίνεται αντιληπτό πως ο Sean, από ανέμελος έφηβος που ένιωθε το βάρος μόνο για το αν θα του απαντήσει η κοπελίτσα που γουστάρει ή αν θα πάρει προφυλακτικά μαζί του στο πάρτι πρέπει να διαδραματίσει έναν άλλο ρόλο, αυτόν που κυρίως θα προστατεύσει σωματικά και ψυχικά τον αδερφό του, Daniel.

Ωραία λοιπόν και με την ιστορία, νομίζω σας αποκάλυψα όσα μπορούσα χωρίς spoilers. Πάμε τώρα να σας αναφέρω και τις γενικότερες και ειδικότερες εντυπώσεις μου. Αρχικά το παιχνίδι από την πρώτη σκηνή δείχνει βελτιωμένο οπτικά, επιτέλους! Δεν είναι ο triple A τίτλος που θα μας κρεμάσει τα σαγόνια, αλλά τα γραφικά και τα animations των χαρακτήρων εξυπηρετούν το είδος και το ρυθμού του παιχνιδιού επιτυχημένα. Μια βελτίωση που κατά τη γνώμη μου επιβαλλόταν ακόμα και σε αυτό το βαθμό και ευτυχώς την είδαμε. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να πω ότι η ιστορία με εντυπωσίασε αλλά δεν θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα για το σύνολο του Life is Strange 2 γιατί απλά μπορεί να χώλαινε το πρώτο επεισόδιο. Η όποια ανατροπή μέσα στο επεισόδιο, ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη και δεν δημιούργησε την αναμενόμενη έκπληξη που εγώ τουλάχιστον περίμενα. Οι χαρακτήρες και κυρίως ο πρωταγωνιστής μας, Sean, αναπτύσσεται σωστά και η σύνδεση που θέλουν πετύχουν με τον αδερφό του, Daniel, σε αυτό το ταξίδι θεωρώ ότι σε ένα μεγάλο βαθμό, οι συγγραφείς, τα καταφέρνουν, χωρίς να υπάρχει όμως αυτή η “αγνή-παρθένα” πρωτοτυπία που συναντήσαμε στο πρώτο Life is Strange.

Όσοι λοιπόν, σαν κι εμένα, γοητεύεστε ή χαλαρώνετε να ασχολείστε με αυτό το είδος των παιχνιδιών και σας άρεσε το πρώτο Life is Strange, δεν βρίσκω λόγο για να μην τιμήσετε τη συνέχεια του. Θεωρώ επίσης, ότι έγινα αντιληπτός ότι δεν θα νιώσετε την ίδια έκπληξη στο πρώτο επεισόδιο του Life is Strange 2 σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και σε κάποιο βαθμό είναι ίσως και λογικό. Για όλους τους υπόλοιπους θα πρότεινα να ξεκινήσετε με το πρώτο Life is Strange ή ακόμα καλύτερα με το Before the Storm. Έχοντας πίστη στους δημιουργούς, αναμένω με περισσότερο ενδιαφέρον τα επόμενα επεισόδια του Life is Strange 2 γιατί θεωρώ ότι η ένταση κάποια στιγμή θα κορυφωθεί και η έκπληξη που τόσο αναζητώ, που θα πάει, θα έρθει.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος Παιχνιδιού: Adventure
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27/09/2018
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, PC 
Εταιρεία Ανάπτυξης: Dontnod Entertainment
Εκδότρια Εταιρεία: Square Enix

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του παρόντος Review.

6 ΚΑΛΟ

The Good

  • Αναβαθμισμένος τεχνικός τομέας
  • Καλογραμμένοι διάλογοι
  • Ανάπτυξη χαρακτήρων

The Bad

  • Ιστορία χωρίς το μεγάλο στοιχείο της έκπληξης (ως τώρα)
  • Σύντομο σε διάρκεια (σε σύγκριση με επεισόδια προηγούμενων LiS)
6 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Εμπνευστής, δημιουργός και αρχισυντάκτης του Busted.gr, ανήσυχο πνεύμα και φανατικός gamer για πολλά χρόνια. Υπολογιστές, κονσόλες, gadgets και γρήγορη σύνδεση στο internet θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία διαβίωσης! Facebook: @Dimitris Kara Instagram: @dimitriskara

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr