Καταιγισμός φημών για το PlayStation 5 καθώς και τους launch τίτλους του

Οι φήμες για το PlayStation 5 όσο πλησιάζουμε στην επίσημη ανακοινωσή του θα “πέφτουν” βροχή. Αυτή την φορά μαθαίνουμε αρκετά πράγματα από developer ο οποίος λέει ότι δούλεψε πάνω σε ΑΑΑ τίτλο για την κονσόλα και μοιράζεται μαζί μας αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Το PlayStation 5 θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου με την κυκλοφορία του να έρχεται ένα χρόνο μετά τον Μάρτιο ή Νοέμβριο του 2020 και θα υποστηρίζει:

  • Backwards compatibility
  • Νέα συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus Premium
  • Νέο VR Headset
  • DualShock 5 με μιας μορφής κάμερα που θα χρησιμεύει στο VR.

Η τιμή του νέου PlayStation 5 θα αγγίζει τα 499$, ενώ το PlayStation 4 ξεκινούσε 100$ πιο κάτω, και θα “φοράει” τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. CPU 7nm Ryzen 8 core 16 threads
  2. GPU 7nm Navi arhitecture με υπολογιστική δύναμη στα 14 Teraflops
  3. 24GB GDDR6 + 4GB DDR4 για το OS
  4. 2TB HDD με ένα κομμάτι του flash storage λογικά για το λειτουργικό
  5. 8Κ upscaling

Οι παραπάνω φήμες όμως δεν σταματούν εκεί και σύμφωνα με τo post του leaker στην ιστοσελίδα Pastebin, πολλά θα είναι τα παιχνίδια που θα συνοδεύσουν την κονσόλα στο launch της. Σε αυτά αναφέρονται παιχνίδια όπως το Gran Turismo 7 (με υποστήριξη VR), μια free to play έκδοση του PUBG αποκλειστικά για το PS5, το The Last of Us 2 remaster, Ghost of Tsushima remaster και ακόμη 2-3 παιχνίδια τα οποία βρίσκονται σε ανάπτυξη αλλά δεν γνωρίζει κάτι γι’αυτά. Τέλος, αναφέρεται και σε third party τίτλους λέγοντας ότι το Grand Theft Auto 6 θα κυκλοφορήσει πρώτο στην κονσόλα της Sony γιατί η εταιρία εξαγόρασε τον πρώτο μήνα αποκλειστικότητας ενώ είναι βέβαιος ότι τα Battlefield Bad Company 3 και Harry Potter (τίτλος που είχε διαρρεύσει πριν καιρό) έρχονται επίσης τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του PlayStation 5.

H άποψη μας

Ο συγκεκριμένος leaker γράφει πάρα πολλά με πολλές λεπτομέρειες και δίνει ημερομηνίες για παιχνίδια και εταιρίες που γνωρίζουμε ότι θέλουν τον χρόνο τους στην ανάπτυξη. Είναι δύσκολο για εμάς να πιστέψουμε τα όσα γράφει σε μια ιστοσελίδα αμφιβόλου ποιότητας μιας και αρθρογράφος του Kotaku ενημέρωσε πριν λίγες μέρες ότι ακόμη και τώρα τα dev kits δεν έχουν αποσταλεί στους developers. Επίσης, ενώ αναφέρει την ύπαρξη backwards compatibility στην κονσόλα μετά κάνει λόγο για remasters. Όπως και να’χει βλέπουμε πολύ καχύποπτα την συγκεκριμένη “διαρροή” και όπως πάντα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από την Sony.

Οι φήμες σας φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές; Πιστεύετε ότι θα πέσει μέσα σε κάποιες ο leaker; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Το Xperia XZ3 επίσημο! Μία πολύ εντυπωσιακή συσκευή