Busted.gr

Just Dance 2018

Just Dance 2018

Αν πιστέψατε ότι φέτος θα σας αφήσω χωρίς Review του Just Dance 2018 είστε πολύ γελασμένοι. Τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια έχω πάρει παραμάσχαλα το franchise και το κουβαλάω μαζί προσπαθώντας να πείσω έστω και αυτούς τους λίγους που ιντριγκάρονται από το concept του τίτλου ότι αξίζει, έστω για πλάκα, να το δοκιμάσετε. Πάντως νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ τουλάχιστον απέναντί σας γιατί καθυστέρησα να δημοσιεύσω το παρών κείμενο και ο λόγος είναι πολύ απλός. Τον Οκτώβριο που μας πέρασε και γενικότερα εκείνο το διάστημα είχαμε πολλές και πολύ δυνατές κυκλοφορίες όπως για παράδειγμα το Assassin’s Creed Origins, ας πιάσω την Ubisoft, και δεν μπορούσα να παραμελήσω το τουλάχιστον 30 ωρών εξαιρετικό Origins για να ασχοληθώ με το Just Dance 2018 και επίσης ακολούθησε μετακόμιση από μεριάς μου. Καταλαβαίνετε λοιπόν, μέχρι να στήσω το χώρο μου και το dance floor για να κάνω τις φιγούρες μου και να χύσω κιλά ιδρώτα για της ανάγκες του Review πέρασε ο καιρός και φτάσαμε στο σήμερα που και πάλι όμως δεν θα σας κουράσω.

Για τους μη έχοντες ιδέα του τι είναι το Just Dance 2018, δεν αποτελεί κόπος για μένα να αναφέρω ξανά ότι καθόμαστε μπροστά στην οθόνη μας, κυρίως όρθιοι και καλούμαστε να μιμηθούμε τις χορογραφίες που βλέπουμε και ανάλογα πόσο καλά τις αποδίδουμε, κερδίζουμε πόντους, αστέρια και το in-game currency, mojo. Τα τελευταία έτη μάλιστα μπορεί να παίξει ο καθένας κρατώντας απλά το κινητό του τηλέφωνο με την εφαρμογή Just Dance επομένως ξεχνάμε την ανάγκη για απόκτηση καμερών και εδικών εξοπλισμών. Τα σκηνικά που έχει στήσει η Ubisoft και τα εφέ που έχει χρησιμοποιήσει για να πλαισιώσουν τους διάφορους χορευτές είναι το λιγότερο φαντασμαγορικά και σου φτιάχνουν τη διάθεση απλά παρακολουθώντας τα. Αν συνδυάσεις τα παραπάνω με όλα τα τελευταία χορευτικά hits της χρονιάς και όχι μόνο, δημιουργούν ένα σύνολο party game που για μένα είναι αξεπέραστο, αναφερόμενος πάντα σε αυτό το είδους παιχνιδιού που θα διασκεδάσει η παρέα, το ζευγάρι κ.ο.κ.

Στη φετινή κυκλοφορία του Just Dance 2018, έχουμε αρχικά να επιλέξουμε ανάμεσα από 40 τραγούδια των πιο διάσημων καλλιτεχνών όπως Ariana Grande, Nikci Minaj, PSY, Beyonce, Bruno Mars, Lady Gaga και πολλοί ακόμα (και φυσικά Despacito). Λίστα τραγουδιών που μπορούμε να ενισχύσουμε ξεκλειδώνοντας ή αποκτώντας νέα κομμάτια ή παραλλαγές των ήδη υπαρχόντων. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή του συνδρομητικού μοντέλου Unlimited, δίνοντας πρόσβαση σε μία τεράστια μουσική βιβλιοθήκη προηγούμενων παιχνιδιών.

Τα διάφορα modes δεν λείπουν από το Just Dance 2018 και θέλουν τόσο να μας διασκεδάσουν, όπως το νεοσύστατο Dance Lab αλλά και να μας αδυνατίσουν μέσω του Fitness Mode . Και αφού λοιπόν έχω ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με το Just Dance και μάλιστα στο 2016 πήρα και την 27η πλατίνα του παιχνιδιού στον κόσμο (μην το πείτε προς τα έξω σας παρακαλώ) θέλω να σας δώσω κάποια tips για το πως μπορείτε να απογειώσετε την εμπειρία μαζί του.  Εάν μαζευτείτε παρέα σπίτι με φιλαράκια ή φιλικό ζευγάρι κάντε χώρο μπροστά από την κονσόλα και βάλτε τους να κατεβάσουν το App στα κινητά τους και ξεκινήστε να κάψετε την πίτσα που φάγατε πριν μισή ώρα.  Εάν έχετε πιτσιρίκια στο σπίτι, να είστε σίγουροι ότι θα το λατρέψουν ανεξαρτήτως ηλικίας ενώ αγαπητέ φίλε μου άνδρα αναγνώστη άκου προσεκτικά. Το Just Dance είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις την κοπέλα σου να δει τις κονσόλες και το gaming με άλλο μάτι ειδικά αν σου “τρώει” τα αυτιά όταν κάθεσαι να παίξεις ένα διωράκι Assassin’s Creed.

Και για να καταλήξουμε σιγά σιγά. Το Just Dance 2018 είναι μία από τα “καλά” ίδια. Δεν έχει να παρουσιάσει τρομερές αλλαγές σε σχέση με τους προκατόχους του αλλά μεταξύ μας δεν τις χρειάζεται. Είναι μία κατηγορία από μόνο του και συνεχίζει να κυκλοφορεί σε όλες τις κονσόλες τωρινής και προηγούμενης γενιάς δίνοντας την ευκαιρία για πρόσβαση σχεδόν σε όλους χωρίς να υπάρχουν εκπτώσεις στην ποιότητα εξαιτίας του παροπλισμένου hardware. Η ένσταση μου έχει να κάνει με την full price που μας ζητάει κάθε χρόνο συν το προαιρετικό συνδρομητικό Unlimited την τελευταία διετία. Θα κλείσω λοιπόν επιμένοντας στην πρόταση μου, προς την Ubisoft, να μετατρέψει το Just Dance σε “υπηρεσία” και απλά κάθε έτος να προσθέτει με έξτρα περιεχόμενο DLC τα επιπλέον τραγούδια. Και μην ξεχνάτε έχει και… Despacito!

Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Dancing Sim
Κυκλοφορεί για: Xbox 360, PS3, Wii, Wii U, Switch, PS4, Xbox One
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27/10/2017
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Εκδότρια εταιρία: Ubisoft
Εταιρίες ανάπτυξης: Ubisoft Paris, Ubisoft Milan, Ubisoft Shangai
7.2 ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ

The Good

  • Πολύ διασκεδαστικό
  • Ενδείκνυται για παρέα
  • Όλα τα τελευταία μουσικά hits
  • Σύνδεση με παλαιότερη μουσική βιβλιοθήκη
  • Δωρεάν εφαρμογή κινητών για Just Dance Controller
  • Δεν απαιτεί κάμερες, move, kinect κ.λ.π.

The Bad

  • Ετήσια κυκλοφορία
  • Άχαρο στο single player
  • Συνδρομητική υπηρεσία Just Dance Unlimited
7.2 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr