Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «ΠΩΣ να αντέξεις τέτοια ΞΕΝΕΡΑ σε τέτοιο παιχνίδι | Game Recap #160»

Η Wargaming (World of Tanks) μιλάει για τις Delta Compression και 2X16 Bit εργασίες του PS4 Pro

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του με το GamingBolt, ο technical director της Wargaming Chris McCue (World of Tanks), μίλησε σχετικά με τις Polaris τεχνολογίες που πρόσθεσε η Sony στην κάρτα γραφικών (GPU) του PlayStation 4 Pro.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον ανανεωμένο διανομέα εργασίας (work distributor), Delta colour compression και στη προσθήκη υποστήριξης δύο 16bit εργασιών αντί για μία των 32bit, με το οποίο έγινε πολύ ντόρος κοντά στην ανακοίνωση του Xbox One X, καθώς σύμφωνα με τον δημιουργό της κονσόλας, Mark Cerny, έτσι το PS4 Pro μπορεί να φτάσει (θεωρητικά πάντα) απόδοση 8.4TFlops, κάτι που πολλοί πίστεψαν και θεώρησαν εφικτό.

“Η διανομή εργασίας την GPU συνήθως γίνεται αυτόματα, κι έτσι βλέπουμε καλύτερη διανομή όπως και απόδοση της GPU, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω εργασία από μέρους μας. Η Delta color compression διαφέρει καθώς εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα το χρησιμοποιήσουμε. Ωφελούμαστε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού κάνοντας περισσότερο rendering, κάτι πολύ χρήσιμο για την βελτιστοποίηση (optimization) του τίτλου, αλλά δεν ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στην όλη απόδοση των GPUs.”

Σχετικά με τις δύο διεργασίες των 16bit αντί για μία των 32, που θεωρητικά θα μπορούσε να επιτρέψει το World of Tanks στα 60 καρέ, είχε να πει το παρακάτω:

“Το World of Tanks τρέχει στα 30 καρέ σε όλες τις κονσόλες, ακόμη και στο PS4 Pro. Το γεγονός ότι το υλικό υποστηρίζει δύο 16bit λειτουργίες, όπως προείπα για το Delta colour compression, είναι μια χρήσιμη προσθήκη σε κάποια σημεία, αλλά από μόνο του δεν είναι σε θέση να δούμε σημαντική αύξηση στα καρέ-ανά-δευτερόλεπτο.”

Με λίγα λόγια, καλό είναι να μην περιμένει κανείς διπλάσια απόδοση, καθώς στα λόγια και στη θεωρία όλα ακούγονται πολύ απλά και ωραία, αλλά στην πράξη είναι απίθανο έως αδύνατο να δούμε διπλάσια απόδοση από μόλις μερικές προσθήκες στην κάρτα γραφικών. Τέλος, δε νομίζουμε πως η στιγμή των δηλώσεων ήταν τυχαία, μετά τα 6TFlops του Xbox One X.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!