Η Samsung αναστέλλει την κυκλοφορία του Samsung Fold

Η Samsung επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να αναβάλλει την κυκλοφορία του πτυσσόμενου τηλεφώνου αξίας 2,000$ Galaxy Fold μόνο λίγες μέρες πριν αρχίσει να πωλείται. “Θέλουμε οι πελάτες μας να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία γι ‘αυτό, μετά την αρχική ανατροφοδότηση, αποφασίσαμε να καθυστερήσουμε την κυκλοφορία του Galaxy Fold που αλλάζει κατηγορία για να διασφαλίσουμε ότι θα μετρήσει τα υψηλά πρότυπα που γνωρίζουμε ότι περιμένετε από εμάς”. Είπε η εταιρεία. “Σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε την νέα ημερομηνία κυκλοφορίας τις ερχόμενες εβδομάδες.”

Νωρίτερα σήμερα, το The Wall Street Journal ανέφερε ότι το Fold δεν θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων μέχρι τον Μάιο. Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πελάτες που έχουν ήδη προετοιμάσει το Fold, η εταιρεία δήλωσε ότι μπορούν να αναμένουν μια αναθεωρημένη έκδοση και λεπτομέρειες για την αποστολή της συσκευής σε δύο εβδομάδες (που θα είναι η 6η Μαΐου).

Η ανθεκτικότητα του Galaxy Fold έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση όπως διαβάσατε σε εμάς πριν λίγες ημέρες αφού αρκετές συσκευές παρουσίασαν προβλήματα με τις οθόνες τους. Ορισμένα έσπασαν μετά την λανθασμένη απομάκρυνση από την οθόνη της “προστατευτικής στρώσης”. Άλλα σε άλλες περιπτώσεις αποτυγχάνουν να λειτουργούν σωστά μετά από μόλις μία ή δύο ημέρες κανονικής χρήσης.

Τα αρχικά ευρήματα από την επιθεώρηση των αναφερόμενων ζητημάτων στην οθόνη έδειξαν ότι θα μπορούσαν να συσχετιστούν με την επίδραση στην επάνω και κάτω εκτεθειμένη περιοχή του μεντεσέ. Υπήρξε επίσης μια περίπτωση όπου οι ουσίες που βρέθηκαν μέσα στη συσκευή επηρέασαν την απόδοση της οθόνης “, δήλωσε η Samsung τη Δευτέρα. Η εταιρεία “θα λάβει μέτρα για την ενίσχυση της προστασίας οθόνης”. Υπάρχει, όμως, περίπτωση το ίδιο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε να είναι λάθος επιλογή, οπότε ένας ανασχεδιασμός της οθόνης με τα ίδια υλικά να είναι καταστροφικός. Εάν συμβαίνει αυτό, ίσως η Samsung πρέπει να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια επανασχεδίασης του Fold που προφανώς απαιτεί περισσότερο χρόνο από αυτόν που όρισε μέχρι τώρα η εταιρία. Θα πρέπει να γνωρίζουμε περισσότερα όταν η υπόσχεση ενημέρωσης της Samsung έρχεται μερικές εβδομάδες από τώρα.

Η Samsung εξέτασε επίσης το άλλο σημείο της διαμάχης στη δήλωσή της τη Δευτέρα: Το περίεργο προστατευτικό στρώμα. “Θα βελτιώσουμε επίσης την καθοδήγηση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τη φροντίδα και τη χρήση της οθόνης, συμπεριλαμβανομένου του προστατευτικού στρώματος, έτσι ώστε οι πελάτες μας να αξιοποιήσουν στο έπακρο το Galaxy Fold”, ανέφερε η εταιρεία. Η Samsung είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι θα περιλάμβανε γραπτές προειδοποιήσεις στους καταναλωτές, προτρέποντάς τους να μην αφαιρέσουν το στρώμα, το οποίο μοιάζει με ένα παραδοσιακό προστατευτικό οθόνης.

Αν και απογοητευτική για τους καταναλωτές που είχαν ήδη παραγγείλει το μοναδικό φουτουριστικό τηλέφωνο της Samsung, αυτή η καθυστέρηση είναι σίγουρα η σωστή κίνηση. Η αποστολή ενός προϊόντος που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών θα είχε καταστρέψει όχι μόνο τη φήμη της Samsung αλλά και ολόκληρη αυτή την κατηγορία κινητών συσκευών με πτυσσόμενες οθόνες.

Αλλά εκτός από την επιδιόρθωση του ίδιου του Fold, η Samsung πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσει πώς αυτό το τηλέφωνο έχει σοβαρές ατέλειες σχεδιασμού.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Τι σχέση έχει ο Mariano Di Vaio και η Huawei