Η Huawei θα πουλήσει την Honor για $15 δις

Εδώ και μερικές εβδομάδες, η Huawei έχει μπει σε συζητήσεις διαπραγμάτευσης με πιθανούς αγοραστές για μερική πώληση της θυγατρικής της κατασκευαστικής εταιρείας smartphones, Honor. Φαίνεται ότι τελικά επήλθε συμφωνία και βρέθηκε αγοραστής.

Δεν μιλάμε, όμως, για μερική πώληση αλλά για πώληση ολόκληρης της μονάδας smartphone της Honor. Μιλώντας στο Reuters, πηγές που είναι μέσα στα πράγματα και γνωρίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα, αποκάλυψαν ότι η Huawei έφτασε πρόσφατα σε μία συμφωνία ύψους $15,2 δισεκατομμυρίων. (100 δισεκατομμυρίω yuan) για την πώληση της εταιρείας.

Ο νέος ιδιοκτήτης είναι μία κοινοπραξία με επικεφαλής την Digital China, έναν διανομέα που ήδη πουλάει Honor συσκευές αλλά και την τοπική κυβέρνηση της Σεντσέν, όπου η Honor έχει τα κεντρικά γραφεία της.

Η Huawei έχει ήδη αποδεχθεί την πώληση σχεδόν όλων των περιουσιακών στοιχείων συμπεριλαμβανομένου του brand της Honor, του τμήματος R&D αλλά και τη διαχείριση των αλυσίδων προμήθειας. Η κοινοπραξία σχεδιάζει να διατηρήσει σχεδόν ολόκληρη την ομάδα διαχείρισης αλλά και 7000 υπαλλήλους.
Η αγοραπωλησία πιθανόν να ανακοινωθεί την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου και πλέον θα επιτραπεί στην Honor να παρακάμψει το ban που έχει στις Η.Π.Α. εξαιτίας της Huawei.

Η Canalys εκτιμά ότι η Honor πούλησε το 26% από τις συνολικές πωλήσεις τη Huawei των 51,7 εκατομμυρίων το τελευταίο τρίμηνο, δηλαδή περίπου 13,4 εκατομμύρια μονάδες, κάτι που την κατατάσσει στην όγδοη θέση των κατασκευαστών.

Μένει να δούμε τι σχέδια έχει η κοινοπραξία για την Honor.

More Stories
Η Milla Jovovich θα είναι η Blood Queen στο καινούριο Hellboy