Η Huawei ετοιμάζει το SoC Kirin 1020 με διπλάσια ισχύ από το Kirin 970

H Huawei είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone παγκοσμίως. Όπως είναι λογικό, η επιθυμία μιας τόσο μεγάλης εταιρείας είναι να δημιουργώντας όλα τα επιμέρους εξαρτήματα στα εργοστάσια της. Όσον αφορά στα chips των επεξεργαστών τα πάει πάρα πολύ καλά κατασκευάζοντας τους HiSilicon Kirin οι οποίοι είναι πολύ ανταγωνιστικοί και με εξαιρετικές επιδόσεις.
Έναν πανίσχυρο επεξεργαστή φημολογείται ότι έχει στα σκαριά η εταιρεία, με ονομασία Kirin 1020. Μάλιστα, σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, πρόκειται για ένα SoC το οποίο θα έχει διπλάσια απόδοση από τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή της, τον Kirin 970 που “φοράνε” οι ναυαρχίδες της, Mate 10 Pro και P20 Pro. Μέχρι τώρα οι επεξεργαστές της Huawei ήταν κοντά στις επιδόσεις με τους Snapdragon αλλά ανάμεσα στον Kirin 970 και τον Snapdragon 845 υπήρχε κάποια διαφορά όσον αφορά στην ωμή δύναμη παρόλο που η Huawei ήταν η πρώτη που ενσωμάτωσε AI δυνατότητες στον επεξεργαστή της. Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο Kirin 980 που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και που πιθανόν να ενσωματώνεται στο Mate 20 Pro, θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες προτάσεις της Qualcomm. Αργότερα θα δούμε τον Kirin 1020 ο οποίος θα είναι ένα “υπερόπλο” κλείνοντας για πάντα την ψαλίδα ανάμεσα σε Kirin και Snapdragon.
Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα μπει σε παραγωγή ο 1020 αλλά ανυπομονούμε να δούμε ακόμια πιο ισχυρά CPUs από τους κατασκευαστές.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
System Update 2.01 για το PS4