Η Google κυκλοφορεί iOS widgets για τις διάσημες εφαρμογές της

Τα widgets στο iOS είναι μία πολύ μεγάλη βελτίωση του λογισμικού της Apple από όταν κυκλοφόρησαν με το iOS 14, μαζί με περισσότερες επιλογές προσαρμογής για τα iPhones. Η Google πλέον μπαίνει και αυτή στην λίστα με τους developers που θα κυκλοφορήσουν widgets των πιο διάσημων apps τους για το iOS 14.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Gmail, το Google Drive και το Google Fit θα έχουν widgets για το iOS. Το νέο Gmail widget θα επιτρέπει στο χρήστη να ψάξει τα εισερχόμενά του, να στείλει μήνυμα και να τσεκάρει για αδιάβαστα emails επί τόπου. Το Google Drive widget επιτρέπει την αναζήτηση οποιουδήποτε αρχείου και διατηρεί στην home screen του widget όποια αρχεία πιστεύει η AI της Google ότι είναι τα πιο σημαντικά. Το widget του Google Fit δείχνει τα Heart Points του widget και την καταμέτρηση των βημάτων.

Παρόλα αυτά η Google δεν ξέχασε τις δύο πολύ διαδεδομένες εφαρμογές της, το Google Calendar και, φυσικά, τον Google Chrome browser. Και τα δύο apps θα πάρουν τα δικά τους widgets σύντομα. Το Google Calendar θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες και θα δείχνει τα επερχόμενα ραντεβού ενώ το widget του Google Chrome θα δίνει πρόσβαση στην αναζήτηση, στο άνοιγμα νέας καρτέλας, στην αναζήτηση φωνής και στο QR code σκανάρισμα. Το widget του Chrome θα γίνει διαθέσιμο στις αρχές του 2021 αλλά όποιος έχει τον Chrome Beta μπορεί να δοκιμάσει το widget ακόμα και τώρα.

Πηγή

More Stories
Νέο Wolfenstein στα σκαριά από την Bethesda;