Η Capcom και η προοπτική ενός remake για το Resident Evil

Έξι χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του, η Capcom κυκλοφόρησε ένα πλήρες remake του Resident Evil για το Nintendo GameCube, ένα horror παιχνίδι το οποίο έχει λάβει διθυραμβικές βαθμολογίες ανάμεσα από τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Κάποιοι ίσως πίστευαν ότι ο Capcom θα είχε στο νου της ένα πιθανό remake του πρώτου Resident Evil, αλλά σύμφωνα με τον director του remake για το Resident Evil 2, Kazunori Kadoi, κάτι τέτοιο ίσως γίνει πιθανό στο μέλλον.

“Σίγουρα έχει περάσει αρκετός χρόνος και δεν θα ήταν απίθανο να δούμε μια νέα remake έκδοση. Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν ενδιαφέρον προοπτική”, αναφέρει o Kadoi σε συνέντευξή του. Στη συνέχεια, σταμάτησε να δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία μια νέας έκδοσης του αρχικού Resident Evil στο σημερινό gaming περιβάλλον, μιας και υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια που ”παίζουν” από πίσω.

Ένα σενάριο λέει ότι το νέο remake του Resident Evil παίρνει την σκυτάλη από αυτό του Resident Evil 2, χρησιμοποιώντας την προβολή πάνω από τον ώμο, αντί για σταθερές γωνίες κάμερας, ενώ παρουσιάζει μια εξορθολογισμένη περιγραφή της ιστορίας με πολύ βελτιωμένα γραφικά. Η Capcom θα μπορούσε επίσης να εμπνευστεί από το Resident Evil 7 και να κυκλοφορήσει μια έκδοση του πρώτου Resident Evil που παίζεται εξ ολοκλήρου σε πρώτο πρόσωπο.

Φυσικά, αυτό το remake του Resident Evil είναι υποθετικό μέχρι στιγμής. Προς το παρόν, η Capcom επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση της εξέλιξης του remake του Resident Evil 2, προτού προχωρήσει στο επόμενο project. Είναι δύσκολο να πούμε ποιο ακριβώς μπορεί να είναι αυτό, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι η Capcom ίσως δουλεύει το remake του Resident Evil 3: Nemesis ή ξεκινά να εντείνει πλήρως τις προσπάθειές της στο Resident Evil 8.

Η προθυμία της Capcom να κάνει remake τα παιχνίδια της δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία πριν από χρόνια. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι τα remake και τα remasters αποτελούν καθοριστικής σημασίας προσπάθειες στη στρατηγική της. Πιο πρόσφατα, η Capcom επανέλαβε ότι η δημιουργία περισσότερων remake είναι σίγουρα μέρος των μελλοντικών της σχεδίων, οπότε ένα remake ενός παιχνιδιού που έχει ήδη επανασχεδιαστεί σίγουρα δεν ξεφεύγει από το ερώτημα.

Το remake του Resident Evil κυκλοφορεί για το GameCube, το PC, το PS3, το PS4, το Xbox 360, το Xbox One και το Wii.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

More Stories
Στην Insomniac Games παίζουν ήδη το Spider-Man στο PS4!