Η Capcom επικεντρώνεται στο PC όσο πότε πριν

Από καιρό υπέχει μια προσπάθεια στην Ιαπωνία oι third-party publishers της capcom να κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα ένα παιχνίδι στις κονσόλες και στα PC.

Η πρόσφατη επιτυχία πολλών τίτλων της Capcom στο Steam και στα Windows ώθησε την εταιρεία να αυξήσει την προσοχή στα PC στους τίτλους της για το μέλλον.

Ο Haruhiro Tsujimoto (ο πρόεδρος και ο COO της Capcom) έχει κάνει μια δήλωση στη σελίδα Capcom Investor Relations, η οποία συζητά την επιτυχία τίτλων όπως το Monster Hunter World και το Resident Evil 7 στο PC. Οι ψηφιακές πωλήσεις του Monster Hunter World, έχουν ξεπεράσει εκέινες  των retail πωλήσεων σε PC.

Eπισης εξήγησε ότι η Capcom ήταν σε θέση να επεκταθεί στις ασιατικές χώρες με τρόπους που δεν είχαν κάνει ποτέ πριν, γεγονός που βοήθησε σημαντικά τις πωλήσεις τους. Συνέχισε, λέγοντάς μάς ότι θα υπάρξει τώρα προώθηση των παιχνιδιών τους στο PC για να ανεβάσουν τις ψηφιακές πωλήσεις τους.

Ακόμα οι οπαδοί του Monster Hunter θα χαρούν να ακούσουν ότι η Capcom παίρνει τώρα την το PC σοβαρά, καθώς το Monster Hunter World κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018 στις κονσόλες, αλλά μεταφέρθηκε στο PC τον Αύγουστο του 2018.

Ο Haruhiro Tsujimoto δήλωσε επίσης ότι η Capcom θα κάνει περισσότερα για να προωθήσει και τις δραστηριότητες των esports, ειδικά όσον αφορά τη σειρά Street Fighter, η οποία έχει τώρα τη δική της “Street Fighter League” και θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του μέλλοντος της σειράς.

Είναι καλό να βλέπουμε ότι έχουν αρχίσει να κατανοούν τις δυνατότητες της πλατφόρμας του και ελπίζουμε ότι θα καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι τα παιχνίδια τους θα δουν ταυτόχρονη κυκλοφορία και στις δύο κονσόλες και στον υπολογιστή στο μέλλον.

Πώς σας φαίνεται αυτή η κίνηση από την capcom; περιμένουμε τα σχόλια σας.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!