Η Bungie συνεργάζεται με τη Ubisoft μηνύοντας cheaters

Η Bungie και Ubisoft προχώρησαν σε μήνυση στην ομάδα Ring-1. Η εν λόγω ομάδα δημιουργεί και πουλάει μέσω του site της cheats για τα Destiny 2, PUBG, Rainbow Six Siege, Warzone (BO και MW) και Rust. Έχοντας ταυτοποιήσει τα κύρια μέλη της ομάδας (όλοι κάτοικοι των ΗΠΑ) κάνουν μήνυση για ζημίες απροσδιόριστου ποσού εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ παράλληλα με τη μήνυση για Cheats κάνουν και μήνυση για παράνομη χρήση των λογότυπων τους.

Να σημειωθεί πως τα cheat του Destiny 2 κοστίζουν 30€/εβδομάδα ενώ του Rainbow Six Siege 25€/εβδομάδα. Πέρα από τα κλασικά Wallhacks και aimbots στα cheat περιλαμβάνεται και Hardware id spoofer. Σαν anti cheat μέτρο, οι εταιρίες χρησιμοποιούν το serial number των εξαρτημάτων (μητρική, ram, δίκτυο και σκληρός δίσκος) για να εφαρμόσουν το ban αντί να αποκλείσουν μόνο το email του λογαριασμού.

Είναι μια καλή κίνηση για τους gamers μιας και εγώ ας πούμε σπάζομαι να έχω πληρώσει ένα παιχνίδι και να πέφτω σε Cheaters. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ιαπωνία, είναι από νόμο του κράτους παράνομο το Cheating. Αυτό σημαίνει πως τιμωρείται και ο δημιουργός του cheat αλλά και ο χρήστης (σπάνιο και δύσκολο βέβαια το δεύτερο). Επιπρόσθετα δε χρειάζεται να κατατεθεί μήνυση για DMCA για να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και μπορεί ο οποιοδήποτε πολίτης να προχωρήσει σε καταγγελία.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

Πηγή: TorrentFreak